Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: laboratuvar

Fırıncılık sektöründe yeniliklerin takipçisi değil öncüsü olun!



Karen Alguadiş- Kurumsal İletişim ve Reklam Sorumlusu, Aromsa

Toz kimyonlarda tağşiş gıda güvenliğinde alerjen sorunu



İmren Eren / Mikrobiyoloji Bölüm Sorumlusu / A&T Gıda Kontrol Laboratuvarı

Bakanlık: Laboratuvarlarımız yeterli seviyede



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Dr. Neslihan Alper, mevcut laboratuvarların sayı ve altyapı yönünden yeterli olduğunu söylüyor. 

Aromsa küresel aroma pazarına yön verecek


Yayın: 06-01-2016

Aromsa A.Ş. AR-GE Merkezi Proje Yönetimi Bölüm Müdürü Doç. Dr. Aslı Barla Demirkoz, “Firmamız, Avrupa ve yurtdışı aroma pazarında ilk 20 firma arasında yer alıyor, kalite olarak en iyi 5 firma arasında kabul görmektedir. Hedefimiz pazar payımızı daha da artırmak” diyor. 
 

MT TR ürün kontrol sistemlerini bünyesine kattı



Mettler Toledo Türkiye (MT TR), laboratuvar, endüstriyel ve proses ölçü ve kontrol bölümleriyle sürdürdüğü verimli ve başarılı iş ilişkisini, 1 Ekim’den itibaren hizmet vermeye başlayan Ürün Kontrol Sistemleri Bölümü ile daha da ileriye götürmeyi hedefliyor.
 

Aromsa’nın başarısı güçlü laboratuvar altyapısında



Türkiye’nin önde gelen aroma verici üreticisi Aromsa, güçlü ve yüksek teknolojiye sahip AR-GE’si ve laboratuvarlar altyapısından aldığı destekle gıda sanayine yönelik inovatif çözümler geliştiriyor. 
 

Bakan Çelik'ten 'ekmekte GDO' iddiasına ilişkin açıklama



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmekte GDO'lu madde kullanımı iddiası ile ilgili "Hem katkı maddesi üreten firmadan hem de ekmek ve unlu mamuller üreten işletmelerden numuneler alınmıştır. En kısa zamanda laboratuvar sonuçları belli olacak ve kamuoyumuzla paylaşılacaktır" dedi.
 

Eurofins Türkiye, Avrupa’da ilk 5’te yer almayı hedefliyor



Gıda kontrol ve analizleri alanında dünyanın lider kuruluşlarından biri olan Eurofins Scientific, kısa bir süre önce Gözlem Gıda Kontrol ve Araştırma Laboratuvarları’nı satın aldı. Bu satın almanın detaylarını ve geleceğe dair planlarını Eurofins Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala ile konuştuk.
 

Özel gıda laboratuvarlarının sayısı son 5 yılda iki kat arttı



Özel gıda laboratuvarlarının istihdam ve nitelikli işgücü konusunda ciddi katma değer yarattığını belirten Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği (TURKLAB) Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Güneş, “Son dönemde faaliyetlerini durduran laboratuvarlar olmasına karşın, özellikle son 5 yılda özel gıda laboratuvarı sayısında neredeyse 2 kat artış yaşandı” diyor.
 

Hijyenik Tasarım Eğitimi 11 Ağustos’ta İstanbul’da yapılacak



Üretim bölüm yöneticileri, kalite yöneticileri ve çalışanları ile mühendislerin katılabileceği eğitim Karma Grup’un İstanbul Kozyatağı’nda bulunan merkez ofisinde gerçekleştirilecek.