Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: makale

Küresel Gıda Pazarında Gelecek On Yıl İçin “Görünen Köy”



Tarım, son yıllarda, petrol fiyatlarındaki aşırı dalgalanma, emtia fiyatlarının istikrarsızlığı, gıda güvenliği (food security) kaygıları ve sonuçta ortaya çıkan ticari engellere bağlı olarak; neredeyse 1930’ lardaki küresel ekonomik durgunluğu anımsatır ciddiyette, önemli şoklara maruz kalmıştır.


Sirke üretimi ve bazı fonksiyonel özellikleri



Dr. H. Nilgün BUDAK ve Prof. Dr. Zeynep B. GÜZEL- SEYDİM

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ISPARTA

nilgun@sdu.edu.tr

 

Baharatlar ve şifalı bitkilerin önemi & endüstriyel potansiyeli



Baharatların tarihi neredeyse insanlık kronolojisi kadar eskidir. Yaklaşık yedi bin yıldır bilinen baharatlar, diğer ürünlerin hiçbirine benzemeyen, çok uzun, romantik, aynı zamanda savaşlar, fetihler ve güç mücadelesiyle dolu bir geçmişe sahiptir.


Türkiye’de Sanayiye Yönelik Meyvecilik Gelişmeli



Ebru AKDAĞ – Genel Sekreter - Meyve Suyu Endüstrisi Derneğ  (MEYED)

 

Gelişim dönüşüm ve nostalji



Necdet Buzbaş - Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası – TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı


Ambalaj tasarımının suyun algısına etkisi



Yrd. Doç. Dr. A. Can Özcan
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü