Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: makarna

Pastavilla kalpleri fethedecek


Yayın: 01-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: makarna pastavilla

Sos ailesine  yeni soslar ekleyerek ailesini  büyüten Pastavilla, sunduğu soslarla sofraları lezzetlendirmeye devam ediyor.


Barilla’ya “İyi Yumurta Ödülü”


Yayın: 06-11-2012


Sürdürülebilirlik alanına özel bir önem veren ve bu alanda çok önemli çalışmalar yapan, dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, Avrupa çapında doğal yöntemlerle ve serbest dolaşan tavuklardan elde edilen yumurtaların kullanıldığı ürünlere verilen “İyi Yumurta Ödülü”nü ikinci kez kazandı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon adet tavuk kafeslerinden kurtarılarak serbest dolaşmaya başladı ve bu tavukların yumurtaları Barilla tarafında üretimde kullanıldı

 

Fas Türk gıda sanayicilerini Batı Afrika ülkelerine bağlayacak


Yayın: 18-03-2013
Kategori: Ülke

Fas, Avrupa'ya yakınlığı, giderek liberalleşen ekonomisi, hızla devam etmekte olan özelleştirme ve yatırım programları, giderek büyüyen orta sınıfın mal ve hizmet arzındaki ihtiyaçları nedeniyle Türkiye için önemli bir ihraç pazarı özelliği taşıyor. Türk sanayiciler aynı zamanda gelişen Batı Afrika ülkelerine Fas üzerinden geçiş yapabilir.

Makarna sektörü hammaddede dışa bağımlı hale geldi



ABD’nin Türk makarnasına uyguladığı yüksek anti-damping ve telafi edici vergilerin kaldırılması amacıyla bu ülke nezdinde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirten Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Murat Bozkurt, “Geçmişte 40 bin tona kadar ulaştığımız bu önemli ihracat pazarında, önümüze konmuş haksız vergilerin kaldırılmasını sağlayarak ülkeye katkımızı daha üst boyutta sürdürmek istiyoruz” dedi.

Fırıncılık sektöründe yeniliklerin takipçisi değil öncüsü olun!



Karen Alguadiş- Kurumsal İletişim ve Reklam Sorumlusu, Aromsa

Barilla, makarnaya olan olumsuz ve yanlış algıyı değiştiriyor



Türkiye’de makarna tüketiminin oldukça düşük seviyelerde seyrettiğini belirten Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Güneş Karababa, bu durumun makarnayı hamur işleri kategorisinde gören yanlış algıdan kaynaklandığını söyledi.

Türkiye un ve makarnada dünyaya kafa tutuyor



Türkiye’nin Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu kapsamındaki ürünlerinin ihracatı 2015 yılında 1 milyar 449 milyon dolara yükseldi. 1 milyar dolarlık ihracatla unda zirveye oturan Türkiye, makarna ihracatında ise ikinci sıradaki yerini koruyor. 
 

İhraç edilen her 4 paketten biri OBA Makarna’dan


Yayın: 23-02-2016

Türkiye’de ihraç edilen her 4 paket makarnadan biri OBA Makarna etiketini taşırken, 2015 yılında 500 milyon TL’nin üstünde ciro açıklayan marka, bu yıl ortalama %20’nin üstünde bir büyüme planlıyor.
 

Arbella'dan dünyanın ilk üzüm çekirdekli makarnası



Arbella tarafından üretilen ve dünyada ilk olan üzüm çekirdekli makarnaya gıda otoriteleri tam not verdi.

Barilla, Dünya Lazanya Günü’nü kutladı



Dünyanın lider makarna üreticisi Barilla, 29 Temmuz Dünya Lazanya Günü’nü Big Chefs’le birlikte düzenlediği Barilla Workshop ile kutladı.