Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: mehmet pala

Gıda sanayinin işi zorlaşıyor mu?


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Gıda

Dünyada son 10 yıldaki değişmeleri göz önüne getirdiğimizde, insan yaşamında önemli farklılıkların olduğunu anlamak mümkündür. Bir yandan yaşam kolaylığı, öte yandan yaşamı daraltıcı ve sınırlayıcı gelişmeler. Bunların arkasında hep bilimsel ve teknolojik gelişmeler olduğu kadar, dünyanın yönetim şekli ve insanların doyumsuz hırsı da bulunmaktadır.


Ege gıda mühendisliği nostaljisi


Yayın: 28-10-2012

Geçen hafta Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından “Gıda Mühendisliği Öğreniminin 37. Yılı” kapsamında kutlamalar yapıldı. Bu sırada gıda mühendisliği öğretimine önemli katkıları olan Prof. Dr. Erdal Saygın ile Prof. Dr. Mahir Çolakoğlu’nun adları iki dershaneye verildi.


İNOVASYONUN ZORLUKLARI


Yayın: 30-10-2012
Kategori: Gıda

Günümüzün hızla gelişen ve değişen sosyal ve ekonomik yaşamında bilgiyi üretmek ve kullanabilmek rekabet gücünün göstergesi haline gelmiştir. Kullanılır, yani teknolojiye dönüşmüş bilgiyi üretmek, artık bireysel çalışmalarla mümkün olmuyor. Artık organize ve kurumsal bilgi üretmek, daha doğrusu araştırma ve inovasyon yapmak, çok önem kazanmış bulunmaktadır.


Döhler, gıda sektörünü konserde buluşturdu


Yayın: 06-11-2012
Kategori: Gıda

Döhler Gıda’nın sponsorluğunda Radyo Günleri Topluluğu tarafından verilen 3 saatlik Türk sanat müziği konserinde, dillerde ve gönüllerde yer etmiş ünlü eserler seslendirildi.

Tüketicinin Tercihleri


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Gıda

İnsanlar, sağlıklarını korumanın yanı sıra, fiziksel ve mental performansları için de düzenli olarak gıda tüketmek zorundadırlar.


Düşünmek ve düşünceyi paylaşmak


Yayın: 10-12-2012
Kategori: Gıda

İnsan yaşamında düşünmenin ne kadar önem taşıdığını, insanların ne zaman ve nasıl düşündüklerini hep merak etmişimdir.


Yaşamdaki Değişimler


Yayın: 11-01-2013
Etiketler: mehmet pala

Çocukluğumdan beri trenleri çok severim. Trenlerin gelişini, gidişini hep ilgi ile izlemişimdir. Öndeki kocaman lokomotifi ile trenin gelişi bir heyecan, son vagonun arkasından bakmak ise insana hüzün verir. Bu, ayrılmanın, ayrı kalmanın hüznüdür. İşte giden yılın arkasından bakmak, düşünmek de böyle hüzün verir insana. Ancak yeni yılın gelişi heyecan ve umut uyandırır.


Kahvaltı Sohbetleri'nin konuğu: Ziya Akkurt


Yayın: 23-02-2013
Kategori: Gıda

2013 yılının ilk Kahvaltı Sohbetleri toplantısında gıda ve içecek sektörünün önde gelen isimleriyle buluşan Akbank eski Genel Müdürü Ziya Akkurt, yeni yıla ilişkin öngörülerini paylaştı. 2013’te döviz kurlarında fazla dalgalanmaların yaşanmayacağını, 2. yarısından itibaren faizlerin biraz yükseleceğini ve enflasyonun %5,3’ün üzerine çıkacağını belirten Akkurt, puslu ve durgun geçecek bir yıla girildiğini açıkladı. 

Ayın Toplantısı: Meyve suyu sanayi nereye koşuyor?



Dergimizin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala yönetiminde gerçekleştirdiğimiz ve okuyucularımız tarafından beğeniyle takip edilen Ayın Toplantısı, 2 Nisan Salı günü Ambalaj Sanayicileri Derneği’nde yapıldı.

Ne yediğimiz değil ne kadar tükettiğimiz önemli



Kahvaltı Sohbetleri Toplantısı’nda konuşan Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Özer, Türkiye’de şu anda büyük bir diyet karmaşasının yaşandığını belirterek, “Her şeyi yiyebiliriz. Önemli olan ne yediğimiz değil, ne miktarda tükettiğimiz” dedi.