Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: necdet buzbaş

Gelişim dönüşüm ve nostalji



Necdet Buzbaş - Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası – TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı


Gıda sanayicileri KAREKOD'a karşı


Yayın: 23-12-2013
Kategori: Gıda

Gıda ürünlerinde 7 sektörde ambalajlara getirilecek karekod uygulaması 1 Ocak 2014 tarihinde resmen başlıyor. Ancak sanayiciler uygulanacak sistemin sektöre yarardan çok zarar getireceğine inanıyor. TGDF Başkanı Şemşi Kopuz, karekodun 1 milyar dolarlık ek maliyet getireceğini söylüyor.  

AB'den kafaları karıştıran İlerleme Raporu



 
Avrupa Birliği Türkiye İlerleme Raporu’nda; tarım, kırsal kalkınma, gıda güvenliği, veterinerlik, bitki sağlığı ve balıkçılık politikaları konusunda mevcut durum, eksiklikler ve yapılması gerekenlere dikkat çekildi. Avrupa Birliği Bakanlığı ise raporun mevcut durumu yansıtmadığı görüşünde.
 

Ayın Toplantısı: Gıdada yeni stratejilere ihtiyaç var



Dergimizin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala’nın gerçekleştirdiği Ayın Toplantısı’nda, gıda sanayinde yeni yaklaşımların ortaya konularak, en kısa sürede hayata geçirilmesi vurgulandı.  
 

Gıdanın lojistik süreçleri Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde konuşuldu



Ekonomi ve Lojistik Zirvesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üst düzey yöneticileri, lojistik ve reel sektörden 400’ü aşkın katılımcı ile 12 Mayıs 2016’da Hilton İstanbul Bomonti Otel’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında yapılan Gıda ve Soğuk Zincir Paneli’nde ilgi çekici sunumlar paylaşıldı.
 

Türk fındığının geleceği markalaşmada



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Fındık Tanıtım Grubu (FTG) tarafından düzenlenen “Fındık İle Sağlık” etkinliğinde, Türkiye’nin en önemli tarımsal ihracat ürünü olan fındık, sektör paydaşları ile uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.
 

Necdet Buzbaş: Sabri Ülker bana 'kolumun biri sensin' derdi



Türk gıda sanayinin duayenlerinden Necdet Buzbaş ile Ülker yıllarını, Sabri Ülker ile olan ilişkilerini, gıda sektörünün bugünkü durumunu ve TÜGİS’teki çalışmalarını konuştuk.    
 

Sürdürülebilir gıda için yol haritası acilen belirlenmeli



Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası-TÜGİS ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğinde düzenlenen ve Dünya Gıda Günü’nün de kutlandığı ‘Sürdürülebilir Gıda Konferansı’, gıda sektörünün sürdürülebilir üretim ve tüketim ekseninde dönüşümü tartıştığı bir platform oldu.
 

Gıda sektörünün 2016 görünümü ve yeni yıldan beklentiler



Necdet Buzbaş
Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası - TÜGİS
nbuzbas@gmail.com
 

Güçlü gıda sektörü için güçlü lojistik



Bu yıl ikincisi düzenlenen Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Paneli”nde gıda ve lojistik sektörleri arasındaki ilişki masaya yatırıldı.