Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: süt

Süt sektörünün ihracattaki öncelikli hedefi Rusya ve Ortadoğu


Yayın: 23-10-2012

Türkiye’de süt ve süt ürünleri sanayinde üretim miktarlarının devamlı artış gösterdiğine dikkat çeken Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, coğrafi yakınlıkları ve büyük miktarda süt ve süt ürünü ithalatçısı oldukları için Rusya ve Ortadoğu ülkelerinin ihracatta hedef pazarlar konumunda olduklarını söyledi. Çallı uzak olmasına rağmen Çin’de de büyük bir potansiyel bulunduğunu kaydetti. 


Teşviklerle süt ve et ürünleri ihracatımız artar


Yayın: 23-10-2012

Orta ve uzun vadeli devlet politikaları ve destekleriyle Türkiye’deki et ve süt ürünleri ihracatının rahatlıkla 1 milyar doları bulacağını söyleyen Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üretici Birliği – SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yörük, “Böylelikle ülkemiz Körfez ülkeleri, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler’in baş tedarikçisi olabilir” dedi.


Güvenle soğutuyor güvenle taşıyoruz


Yayın: 23-10-2012

Kaliteli bir ürün elde etmek için, ilk ve en önemli koşul kaliteli hammaddeye sahip olmaktır. Bugün süt ürünleri üretim işletmelerine baktığımız zaman uygun kalitede hammadde temininin, üretim sürecinde önemli bir noktada olduğunu biliyoruz. Hammaddenin kalitesini etkileyen faktörlerin arasında ise sanitasyonun üç sacayağı olan sütün sağımı, sütün soğutulması ve sütün nakli gelmektedir.


Süt sektöründe kayıtdışılığa ambalajlı önlem


Yayın: 24-10-2012
Etiketler: ambalaj paketleme süt

Gıda sanayi içinde yüzde 15 üretim değerine sahip süt ve süt ürünleri sektörü temsilcileri, kayıtdışı üretimden şikayetçi. Üreticiler, hijyenik olmayan koşullarda gerçekleşen ve denetlenmeyen süt üretimi ve bu üretimin kayıt dışı olmasını, süt üretim zincirinin en temel sorunu olarak görüyor. Kayıtdışılığın azaltılması için de mutlaka ambalajlı üretim yapılması gerektiğini ifade ediyor.

 

Süt, hijyenik ellerle halka ulaşacak



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği tarafından süt üretim, depolama ve nakliyesinde çalışan personele genel ve özel hijyen eğitimi verilecek.


'Et ve Süt Kurumu' çok yararlı olacak


Yayın: 14-11-2012
Etiketler: et süt

TZOB Başkanı Bayraktar, Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) Et ve Süt Kurumu'na dönüşmesinin hayvancılık açısından yararlı olacağını söyledi.


Tire, Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu


Yayın: 30-11-2012

13 Aralık 2012 de İzmir Tire de Ege Üniversitesi ve Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile "Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu"  düzenleniyor.


Yoğurt, süt ve peynirde hile yapan 30 marka


Yayın: 06-12-2012

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı kontroller sonucunda sahte süt ürünü satan markaları deşifre etti.


2017 IDF Dünya Süt Zirvesi’nin ev sahibi Türkiye


Yayın: 07-12-2012

Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun (IDF) Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde düzenlediği Dünya Süt Zirvesi 2012’de, Türkiye’nin başarısı konuşuluyor. 4 Kasım’da başlayan zirvede, 57 ülkenin oy birliği ile 2017 Dünya Süt Zirvesi’nin ülkemizde ve dünya kültür başkenti olan İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı. Kararı değerlendiren Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, “Bu zirveyi istedik ve aldık” diye konuştu.


Süt rekora gidiyor


Yayın: 11-12-2012
Etiketler: inek sütü süt

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, ''Sanayiye aktarılan inek sütü miktarı 10 aylık dönemde yüzde 13,18 artarak 6,7 milyon tonu aştı. Bakan Eker'in süt teşvik priminin litrede 6 kuruştan 8 kuruşa çıkarılacağı yönündeki açıklamasını olumlu karşılıyoruz'' dedi.