Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: süt ürünleri

Süt sektörünün ihracattaki öncelikli hedefi Rusya ve Ortadoğu


Yayın: 23-10-2012

Türkiye’de süt ve süt ürünleri sanayinde üretim miktarlarının devamlı artış gösterdiğine dikkat çeken Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, coğrafi yakınlıkları ve büyük miktarda süt ve süt ürünü ithalatçısı oldukları için Rusya ve Ortadoğu ülkelerinin ihracatta hedef pazarlar konumunda olduklarını söyledi. Çallı uzak olmasına rağmen Çin’de de büyük bir potansiyel bulunduğunu kaydetti. 


Teşviklerle süt ve et ürünleri ihracatımız artar


Yayın: 23-10-2012

Orta ve uzun vadeli devlet politikaları ve destekleriyle Türkiye’deki et ve süt ürünleri ihracatının rahatlıkla 1 milyar doları bulacağını söyleyen Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üretici Birliği – SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yörük, “Böylelikle ülkemiz Körfez ülkeleri, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler’in baş tedarikçisi olabilir” dedi.


Güvenle soğutuyor güvenle taşıyoruz


Yayın: 23-10-2012

Kaliteli bir ürün elde etmek için, ilk ve en önemli koşul kaliteli hammaddeye sahip olmaktır. Bugün süt ürünleri üretim işletmelerine baktığımız zaman uygun kalitede hammadde temininin, üretim sürecinde önemli bir noktada olduğunu biliyoruz. Hammaddenin kalitesini etkileyen faktörlerin arasında ise sanitasyonun üç sacayağı olan sütün sağımı, sütün soğutulması ve sütün nakli gelmektedir.


Ette fiyat dengesizliğinin giderilmesinin yolu sütten geçiyor


Yayın: 24-10-2012
Kategori: Kırmızı Et

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Adnan Yıldız, besicinin sütün litresini 80 kuruşa satarken, yemin kilosuna 92 kuruş verdiğini söyledi.


Süt ürünlerinin üretiminde yüksek basınç uygulamaları



Meral Kılıç-Akyılmaz

İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü


Tire, Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu


Yayın: 30-11-2012

13 Aralık 2012 de İzmir Tire de Ege Üniversitesi ve Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile "Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu"  düzenleniyor.


Muratbey inovatif ürünlerle büyüme hedefinde



Gerçekleştirdikleri AR-GE yatırımları kapsamında üretim sistemlerini tamamen otomasyona entegre ettiklerini belirten Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, sağlıklı, lezzetli ve katma değeri yüksek peynir üretimiyle iç piyasada %20, ihracatta da %20’nin üzerinde büyüme hedeflediklerini açıkladı.

Sert ve yarı sert peynir üretiminde otomasyon ve verimlilik inovasyonu



İsmet Çalışkan - Yönetim Kurulu Başkanı, Kromel A.Ş.

AB’den Türkiye’deki süt işleme tesislerine açık çağrı



Avrupa Birliği, Türkiye’deki süt işleme tesislerinin üretim standartlarını AB seviyesine yükseltmelerine katkı amacıyla ayırdığı 130 milyon Euro’luk kaynaktan yararlanmak isteyecek süt işletmelerinin başvurularını bekliyor.

Aynes Gıda, süt sektöründe 3. büyük firma olacak


Yayın: 16-04-2015

Avrupa Birliği ve ABD başta olmak üzere bazı ülkelere gıda ambargosu koyan Rusya’ya geçtiğimiz kasım ayında ihracat yapan ilk Türk firması olarak dikkat çeken Aynes, yüksek kalitede ve güvenilir üretim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.