Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: sağlık

Antepfıstığı ve sağlık



Ahmet Şahan, Ali Tekin / Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Gaziantep

Muratbey’den sağlıklı atıştırmalık: TOPİ


Yayın: 19-02-2016
Kategori: Rafa Çıkanlar

Muratbey'in yeni atıştırmalık tam yağlı taze peyniri TOPİ raflarda peynir severlerle buluştu. 
 

Halk ilacı kuşburnu



Halk ilacı olarak bilenen kuşburnunun soğuk algınlığı başta olmak üzere değişik amaçlar için yaygın olarak kullanılıyor.
 

İş arayan kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık


Yayın: 07-03-2016
Kategori: Gıda

Eleman.net, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın üyelerine ilişkin istatistiklerini paylaştı. En çok iş başvurusu yapılan sektörlerde ilk üç sırayı eğitim, gıda ve sağlık alıyor. 
 

Ekmek düşündüğünüzden daha faydalı



Hollanda Maastricht Üniversitesi’nden insan biyolojisi konusunda uzman dünyaca ünlü Prof. Dr. Fred Brouns, ekmeğin düşünülenden daha faydalı olduğunu, tüketicinin özellikle tam tahıl tüketiminden uzaklaşmasına neden olan iddiaların ise toplum sağlığı açısından zararlı olduğunu ifade etti.
 

10 soruda GDO


Yayın: 04-05-2016
Kategori: 10 Soruda

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nezih Hekim, 10 soruda genetiği değiştirilmiş organizmaları (GDO) anlatıyor.  

Sebze ve meyvelerde tüketici sağlığı öncelikli denetim olmalı



Vet. Dr. Can Demir
MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı
 

Ambalaj gıda üreticisinin hayatını kolaylaştırıyor



Keyveni Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik ile ambalajın gıda sanayi açısından önemini konuştuk. 

Türk fındığının geleceği markalaşmada



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Fındık Tanıtım Grubu (FTG) tarafından düzenlenen “Fındık İle Sağlık” etkinliğinde, Türkiye’nin en önemli tarımsal ihracat ürünü olan fındık, sektör paydaşları ile uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.
 

Suudi Arabistan en çok gıda israfı yapan ülke



Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN), Milano'da 7'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nda dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi"ni yayınladı.