Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: setbir

Teşviklerle süt ve et ürünleri ihracatımız artar


Yayın: 23-10-2012

Orta ve uzun vadeli devlet politikaları ve destekleriyle Türkiye’deki et ve süt ürünleri ihracatının rahatlıkla 1 milyar doları bulacağını söyleyen Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üretici Birliği – SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yörük, “Böylelikle ülkemiz Körfez ülkeleri, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler’in baş tedarikçisi olabilir” dedi.


Ette kalıcı çözüm için hayvan sayısında artışa gidilmeli


Yayın: 24-10-2012
Kategori: Kırmızı Et

Ette kalıcı çözüm ithalattan değil besilik hayvan sayısının artırılmasından geçiyor

 

Çiğ süt üretimindeki istikrarlı büyüme devam ediyor



Murat Yörük - Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR)

Gıda hilelerinde inanılmaz artış yaşanıyor



Gıda Konferansı 2013'te gıda da yaşananlar mercek altına alındı. Türkiye’nin uluslararası arenadaki en önemli markalarının başında gıda sektörünün geldiğini belirten Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği – SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yörük, ürün hijyenine yönelik eksikliklerin giderilmesi durumunda Türkiye’nin uluslararası piyasalarda rekabet gücünün artabileceğini kaydetti.  
 

Gıda sektörü yürürlüğe giren et tebliğine nasıl bakıyor?



Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği ile ilgili sektörün nabzını tuttuk. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) ve Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği tebliğ ile yaşanan ve yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekerken, ETBİR ile Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu ise tebliğin sektöre olumlu şekilde yansıyacağını değindiler.

Zeki Ilgaz: Et fiyatlarının düşürülmesinde ithalat kalıcı çözüm değil


Yayın: 06-01-2016
Kategori: Kırmızı Et

SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Ilgaz, kırmızı et fiyatlarının düşürülmesi noktasında ithalatın kalıcı, sürdürülebilir bir çözüm olamayacağını ve bu durumun ortadan kalkması için uzun vadeli planlamalar yapılması gerektiğini söyledi.
 

SETBİR’in yeni başkanı Tarık Tezel oldu


Yayın: 29-03-2016

SETBİR Yönetim Kurulu Başkanlığını, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Tarımsal Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdürü Tarık Tezel üstlendi. 
 

Ette üretim artıyor



Tarık Tezel
Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği - SETBİR
 

Kırmızı ette alarm beyaz ette ihracat artışı



Türkiye’de 2017 yılının ilk üç çeyreğinde toplam kırmızı et üretimi 794 bin 418 ton olarak tespit edildi. Bu rakam, 2016’nın ilk üç çeyreğinde gerçekleşen 902 bin 354 ton üretim ile kıyasladığında oranında düşüş yaşandığına işaret ediyor.  Beyaz ette ise 2016’da gerileyen ihracatın yıl sonunda %20 oranında artması bekleniyor. 

Süt ve süt ürünlerinde 2023 hedefi 300 kg kişi başı tüketim



Türkiye’de üretilen süt miktarının toplam nüfusa bölünmesiyle elde edilen kişi başına süt tüketim verileri her yıl giderek artış gösteriyor. Sektör, süt ve süt ürünleri tüketimini beş yıl içinde, gelişmiş ülkelerin tüketim miktarı olan 300 litreye yükseltmeyi hedefliyor.