Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: su

Pınar Yaşam Pınarım’dan Cam Damacana!


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: damacana pınar su

Türkiye’nin ilk ambalajlı su markası Pınar Yaşam Pınarım, tüketicilerin farklı taleplerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Pınar Yaşam Pınarım’ın 5 litrelik Cam Damacanaları Türkiye genelindeki tüm tüketiciler için yeni bir alternatif oluyor.


Pınar Su'dan yeni kaynak yatırımı


Yayın: 09-03-2016

Pınar Su, Bursa'nın İnegöl ilçesinde Uludağ kaynağında yeni tesisinde damacana su üretimine başladı.
 

Ambalaj tasarımının suyun algısına etkisi



Yrd. Doç. Dr. A. Can Özcan
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü

Az su içmek kış depresyonunu tetikliyor



Su tüketimi sadece bedenimizi değil, ruhumuzu da etkiliyor. Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, yeteri kadar su içmemenin yaşam kalitesini düşürdüğünü söyleyerek, bu durumun da konsantrasyon bozukluğu, migren ve depresyon gibi sonuçlara yol açtığını kaydetti. 
 

Su sektöründe Sinerji yaratacak



Sinerji A.Ş. alkollü ve alkolsüz içecek sektörlerinden sonra şimdi de su ve ilaç sektörlerinde yüksek kalitede çözümler sunmayı hedefliyor.

TGDF’den iklim değişikliği konusunda çarpıcı rapor



Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), “Türkiye’de İklim Değişikliği ve Tarımda Sürdürülebilirlik” raporunda; sürdürülebilir tarım ve gıda güvencesi için “günübirlik politikalarla değil, uzun vadeli ve bilimsel bir yaklaşımla hemen harekete geçilmesi” gerektiğinin altı çizildi. 

Ecolab, Ortadoğu ve Afrika’da Hülya İbrahim ile büyüyecek



Hülya İbrahim, Ecolab Kurumsal Ortadoğu ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Genel Müdürlüğü’ne atandı. 
 

Üretim prosesinde kullanılan su gıdanın katma değerini belirliyor


Yayın: 19-06-2020
Kategori: Gıda

Burkut Su Tekniği A.Ş.’nin Kurucusu Yük. Müh. Enis Burkut, gıda üretim proseslerinde kullanılan suyun, üretilen gıdanın kalitesini doğrudan belirlediğini söylüyor.
 

Yaz aylarında doğru beslenmenin püf noktaları


Yayın: 30-06-2020
Kategori: Gıda

Sabri Ülker Vakfı, sağlıklı bir yaz geçirmek için başta su olmak üzere sıvı alımına özen gösterilmesini, bol taze sebze ve meyve tüketilmesini, sağlıklı ara öğünlerle dengeli bir beslenme düzeninin sağlanmasını öneriyor.
 

Tek başına su yetmez, günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmeli



Su, vücudumuz için en önemli yaşam kaynaklarının başında geliyor. Vücudun susuz kalması cilt problemlerinden böbrek rahatsızlıklarına kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Özellikle yaz aylarında su kaybının fazla olması nedeniyle, su tüketiminin artırılması oldukça önemli. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, su dışında sıvı kaybına en çok destek sağlayan unsurun meyve-sebze olduğunu belirterek, günde 5 porsiyon meyve-sebze tüketilmesini öneriyor.