Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: su ürünleri

Gıdalarda ve su ürünlerinde atımlı ışık ve elektrolize okside su uygulamaları



Samime ÖZTURAN  ve Nuray ERKAN

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

İstanbul Universitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, İşleme Teknolojisi ABD. nurerkan@istanbul.edu.tr


Türkiye’de balık tüketimi en az iki katına çıkarılmalı


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Beyaz Et

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, Türkiye'de balık tüketimin en az iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi.


Türk sularının mahsulleri ABD’de tavan yaptı


Yayın: 22-11-2012
Kategori: Beyaz Et

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan da, Amerikalılar'ın deniz ürünlerini çok sevdiğini, özellikle hazır gıda tüketiminin çok fazla olduğunu belirtti.


Su ürünleri ihracatında tanıtım atağı!


Yayın: 20-12-2012
Kategori: Gıda

Türkiye'nin 500 milyar dolarlık 2023 ihracatı içerisinde 1,5 milyar dolarlık paya sahip bulunan su ürünleri ihracatında, sektör temsilcileri, hedeflerin tutturulması için ABD'den Uzakdoğu'ya kadar dünyanın dört bir yanında tanıtım attığı başlatmaya hazırlanıyor.


Su ürünlerinde hedef 1 milyar dolar ihracat



Çiftliklerde üretilen ve avcılık yoluyla elde edilen balık ihracatından gelecek yıl 1 milyar dolar gelir hedefleniyor.