Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: tarık tezel

SETBİR’in yeni başkanı Tarık Tezel oldu


Yayın: 29-03-2016

SETBİR Yönetim Kurulu Başkanlığını, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Tarımsal Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdürü Tarık Tezel üstlendi. 
 

Türkiye süt sektörü Çin kapısında



Rusya krizi ve AB’nin süt kotalarını kaldırması dolayısıyla Türkiye’nin sütb ürünleri ihracatı geçtiğimiz yıl %24 düşüşle 271 milyona geriledi. Ülkemiz ihracattaki bu sert düşüşü Çin pazarına ürün satarak telafi etmeyi hedefliyor.
 

Brexit Türkiye için fırsat mı, yoksa kriz mi?



İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması dünyayı olduğu kadar Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. Peki bu süreç nasıl yansıyacak, Türkiye Brexit’i fırsata çevirebilecek mi? Hazırladığımız haberde bunun yanıtlarını aramaya çalıştık.  
 

Ette üretim artıyor



Tarık Tezel
Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği - SETBİR
 

Gıda sektörünün iki açmazı: Eğitim & İstihdam



Dinamik yapısı, güçlü AR-GE’si, ekonomiye ve işgücüne sağladığı katma değeriyle Türkiye’nin en büyük ikinci sektörü olan gıda sanayinde istihdam ve eğitime dair tartışmalar uzun bir süredir devam ediyor. Artı Eğitim Dergisi olarak bu önemli konularla ilgili bugünkü durumu ortaya çıkararak, sektör bileşenlerinin öneri ve görüşlerini yansıtmaya çalıştık.    
 

Kırmızı ette alarm beyaz ette ihracat artışı



Türkiye’de 2017 yılının ilk üç çeyreğinde toplam kırmızı et üretimi 794 bin 418 ton olarak tespit edildi. Bu rakam, 2016’nın ilk üç çeyreğinde gerçekleşen 902 bin 354 ton üretim ile kıyasladığında oranında düşüş yaşandığına işaret ediyor.  Beyaz ette ise 2016’da gerileyen ihracatın yıl sonunda %20 oranında artması bekleniyor. 

Süt ve süt ürünlerinde 2023 hedefi 300 kg kişi başı tüketim



Türkiye’de üretilen süt miktarının toplam nüfusa bölünmesiyle elde edilen kişi başına süt tüketim verileri her yıl giderek artış gösteriyor. Sektör, süt ve süt ürünleri tüketimini beş yıl içinde, gelişmiş ülkelerin tüketim miktarı olan 300 litreye yükseltmeyi hedefliyor.
 

Gıda güvenliğinin olmazsa olmazı LABORATUVARLAR



Türkiye’de faaliyet gösteren kamu ve özel gıda laboratuvarlarının gıda güvenliğinin sağlanması noktasında çok önemli fonksiyonları bulunuyor. Haberimizde ülkemizde gıda laboratuvarlarının günümüzdeki durumlarını, yaşadıkları sorunları ve gıda sektörünün onlardan beklentilerini mercek altına aldık.  
 

2018 sonu itibariyle kırmızı et arzında sorun yok



Tarık Tezel
Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR)