Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: tarım

Türkiye Sudan'da tarım arazisi kiraladı



99 yıllığına kiralanan 780 bin dönümlük arazide tropikal meyveler üretilecek.
 

TGDF’den iklim değişikliği konusunda çarpıcı rapor



Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), “Türkiye’de İklim Değişikliği ve Tarımda Sürdürülebilirlik” raporunda; sürdürülebilir tarım ve gıda güvencesi için “günübirlik politikalarla değil, uzun vadeli ve bilimsel bir yaklaşımla hemen harekete geçilmesi” gerektiğinin altı çizildi. 

Karma Grup kadrosunu güçlendiriyor


Yayın: 07-11-2017
Kategori: Gıda

Karma Grup, kadrosuna kattığı iki tecrübeli isimle hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. 
 

Türkiye’de gıda sektörünün görünümü



Özden Güngör
Yönetim Kurulu Başkanı
Ziraat Mühendisleri Odası

SUNAR’dan Avrupa ve Türkiye’nin ilk sürdürülebilir ayçiçek tarımı



Bitkisel sıvı yağ üretiminin öncülerinden Sunar Grup şirketlerinden Elita Gıda, Türkiye’nin ilk sürdürülebilir ayçiçek tarımını gerçekleştirdi. Ekonomik ve tarımsal kalkınma açısından sürdürülebilir tarım modelinin stratejik olduğunu belirten Sunar Şirketler Grubu CEO’su Hasan A. Özkan, “Çukurova’ya mısır ziraatını kazandıran, yağlık ayçiçek üretimini destekleyen Sunar,  sürdürülebilir ayçiçek üretimi ile tarımsal potansiyelin gelişimine liderlik ediyor” dedi. 
 

Baykon’un iş ortağı Radwag'dan Nem Tayin Cihazları


Yayın: 04-10-2019

Radwag nem tayin cihazları yalnızca laboratuvarda değil, gıda, tarım, kimya, plastik gibi çeşitli endüstrilerde kullanılabiliyor.
 

2019'da gıda ve tarımda öne çıkanlar



Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli’nin güncel raporu yayınlandı. Raporda, Kasım ayında yapılan 100 milyon dolarlık mandalina ihracatı dikkat çekti.
 

Buğday ithalatında rekor kırdık



Özden Güngör
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı
 

TÜSİAD gıda ve tarım sektörünün fotoğrafını çekti



TÜSİAD Sürdürülebilir Büyüme Bağlamında Tarım ve Gıda Sektörünün Analizi” başlıklı rapor 5 Mart Perşembe günü İstanbul’da tanıtıldı. 
 

Mardinli Şef Ebru Baybara Demir: Tarımın petrolden değerli olduğunu anladık



Dünyaca ünlü Türk Şef Ebru Baybara Demir, İspanya merkezli Basque Clunary Center’ın düzenlediği “Gastronomi ile toplumun dönüşümü” etkinliğinde gıdanın sürdürülebilirliği konusundaki projelerini anlattı.