Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: tavuk

Popeyes eşsiz lezzet formüllerine yenisini ekledi


Yayın: 01-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: popeyes tavuk ürün

Louisiana’nın ünlü şefleri tarafından geliştirilen eşsiz lezzet formülleri ile damakları şenlendiriyor.

Barilla’ya “İyi Yumurta Ödülü”


Yayın: 06-11-2012


Sürdürülebilirlik alanına özel bir önem veren ve bu alanda çok önemli çalışmalar yapan, dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, Avrupa çapında doğal yöntemlerle ve serbest dolaşan tavuklardan elde edilen yumurtaların kullanıldığı ürünlere verilen “İyi Yumurta Ödülü”nü ikinci kez kazandı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon adet tavuk kafeslerinden kurtarılarak serbest dolaşmaya başladı ve bu tavukların yumurtaları Barilla tarafında üretimde kullanıldı

 

Kümes, fast food’da yabancı üstünlüğünü kıracak


Yayın: 13-11-2012
Kategori: Beyaz Et

Yaklaşık 3 yıl önce "Tavuk Kümes'ten Yenir" sloganı ile Gebze’den yola çıkan ve iki yıl içinde 9 şubeye ulaşan Kümes, bu yıl 20 şubeye ulaşmayı hedefliyor.


Tavuk tüketimi yükseldi


Yayın: 10-01-2013
Kategori: Beyaz Et

Tavuk eti üretimi, 2012'nin Kasım ayında 2011'in aynı ayına göre yüzde 23 artarak 132 bin 333 ton oldu.


Tavukçulara KDV dopingi


Yayın: 25-02-2013
Kategori: Beyaz Et

Kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatının toptan teslimlerinde yüzde 1 olan KDV yüzde 8 olarak belirlendi.

BESD-BİR Başkanı Koca: Bilgi kirliliğinden obez olduk


Yayın: 22-03-2016
Kategori: Beyaz Et

Beyaz et konusunda tüm gerçekler Türkiye ve dünyanın sayılı uzmanları tarafından masaya yatırıldı.
 

Kanatlı eti tüketimi 2025 yılında 30 kg’ye ulaşacak


Yayın: 19-08-2016
Kategori: Beyaz Et

Daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etinin tüketiminin önümüzdeki dönemde de artışını sürdüreceği ve 2025 yılında kişi başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine çıkacağı öngörülüyor.
 

Ette açığı kanatlı kapatacak


Yayın: 07-01-2020
Kategori: Beyaz Et

Kanatlı eti sektörünün 2025 yılı üretim hedefinin 3,47 milyon ton, kişi başı tüketim hedefinin ise 32,9 kg olduğunu açıklayan Koca, BESD - BİR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, “Amacımız Türkiye’deki et açığını beyaz et ile kapamak” diyor.