Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: unlu mamuller

Fas Türk gıda sanayicilerini Batı Afrika ülkelerine bağlayacak


Yayın: 18-03-2013
Kategori: Ülke

Fas, Avrupa'ya yakınlığı, giderek liberalleşen ekonomisi, hızla devam etmekte olan özelleştirme ve yatırım programları, giderek büyüyen orta sınıfın mal ve hizmet arzındaki ihtiyaçları nedeniyle Türkiye için önemli bir ihraç pazarı özelliği taşıyor. Türk sanayiciler aynı zamanda gelişen Batı Afrika ülkelerine Fas üzerinden geçiş yapabilir.

Ekmek pazarının büyüklüğü 30,3 milyar liraya ulaştı



Uluslararası piyasa araştırma kuruluşu Euromonitor International’in “Türkiye’de Fırın Ürünleri” raporuna göre, Türkiye’de ekmek sektörü 2011 yılında değer olarak yaklaşık %7 oranında bir büyüme göstererek 30.3 milyar TL’lik bir düzeye erişti.

Messan, spiral soğutma ve şoklama sistemleriyle unlu mamul üreticilerine kalite sunuyor



Spiral soğutma ve şoklama sistemlerinin a’dan z’ye üretimini yapan Türkiye’deki ilk ve tek firma olduklarını vurgulayan Messan Soğutma Genel Müdürü Erdinç Yapan, şoklama süresini en aza indirerek ürün kalitesini artıran MQF Messan spiral şoklama sistemlerinin hazır mantı, börek, pizza, milföy hamuru gibi donmuş uygulamalar için ideal olduğunu belirtiyor.

Simit Sarayı simidi dünya markası yapacak



Yurtiçi ve yurtdışında 200’ü aşkın mağazasında her gün 400 bin misafiri ağırlayan Simit Sarayı, geleneksel Türk tatlarını dünyaya taşımaya devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar 280, 2016’da ise 550 mağazaya ulaşacaklarını belirten Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, en büyük amaçlarının simidi dünya markası yapmak olduğunu açıkladı.

İREKS’den 3 adet yeni tam buğday ekmeği



Geliştirdiği ürünlerle fırıncılık ve pastacılık sektörüne zengin çözümler sağlayan İREKS A.Ş., ekmek miksleri grubunda yer alan Bavyera tam buğday miksine yulaflı, mısırlı ve tohumlu olmak üzere 3 farklı çeşitte ürün ekledi. İreks’in profesyonel ekibi tarafından geliştirilen ürünler çok sayıda tüketiciye denetilerek beğenisini kazandı.

Hamurunda sağlık ve lezzet var: AROMSA


Yayın: 15-04-2015
Etiketler: aromsa unlu mamuller

Türkiye’de endüstriyel aroma verici ve sos üretiminin lider firmalarından biri olan Aromsa’nın çözüm sunduğu sektörlerin başında fırıncılık ürünleri sektörü geliyor. Firmanın geliştirdiği aroma vericiler ve soslar kekten bisküviye, krakerden kruvasana geniş bir alanda kullanıyor.

Tafe’den geleneksel lezzetlere modern yorumlar


Yayın: 15-04-2015

Kent Gıda’nın kurucularından duayen işadamı Fehmi Tahincioğlu’nun kurduğu Tafe Gıda, şekerlemeden spesiyal baklavaya, kurabiyeden çöreğe ve fıstık ezmesine kadar birçok ürüne yeniden hayat veriyor. Firmanın Genel Müdürü Ergin Baykara, unlu mamul ürün gruplarında yaptıkları çalışmaları Gıda Teknolojisi Dergisi’ne anlattı.

Doğal Katkı’dan unlu mamullerde fark yaratan çözümler


Yayın: 16-04-2015

Doğal Katkı sektöre sunduğu Gerkens kakaoları pasta, kek ve bisküvilerde en güzel tadı yakalamak isteyen üreticilerin tercihi oluyor.

Ürettiğimiz ekmeğin %5,4'ü çöpe gidiyor



Ekmek israfının en önemli nedenlerinin başınca ihmal ve bilgisizliğin geldiğini belirten Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Bugün, günde 1.223 ton, yılda 447 bin ton ekmeğimiz israf edilir noktada. Bir başka ifadeyle günde 4.9 milyon adet, yılda ise 1.79 milyar adet ekmeğimiz çöpe gidiyor. İsraf oranını baktığımızda ise ürettiğimiz ekmeğin %5,4'ünü kaybediyoruz” diyor.

Türkiye’de unlu mamul sektörüne genel bakış


Yayın: 16-04-2015
Kategori: Gıda

Sadık Çelik / Keyveni Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı