Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: ahmet bağran aksoy

Bal antibiyotikten daha etkili



Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Oxford tarafından yapılan çalışmaya göre, bir kaşık bal, piyasada bulunan tüm antibiyotiklerden çok daha fazla fayda sağlıyor.
 

Bal üreticiliği işsiz gençler için çıkış kapısı olabilir



Genç işsizlik rakamlarının üzücü olduğunu belirten 35 yıllık bal ve arı ürünleri üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, iş bulamayan ya da işini kaybeden gençlerin çok küçük maliyetlerle bal ve arı ürünleri üretimi yapabiliceğini söylüyor. 
 

 


Arıcılık sektörü 2020’de dibi gördü



2020’nin arıcılık sektörü açısından kötü geçtiğini belirten 40 yıllık Bal Üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, “Salgın sebebiyle sanayinin durması hava kalitesinde bir iyileşme yaratsa da kuraklık, toplu arı ölümleri ve hastalıklar, bal üretimine darbe vurdu. Sene başında sektörün üretim hedefi 110 bin ton olarak belirlenmişti. Bu hedefe maalesef ulaşılamadı ve 2020 bal üretimi beklenen seviyenin çok altında kaldı. Arzın talebi karşılamadığı dönemlerde bal fiyatları yükseliyor. Bu durumda sahtekârlar ortaya çıkıyor” dedi.
 

Bal uzmanı Ahmet Bağran Aksoy’dan arıların hayranlık uyandıran dünyası



35 yıllık Bal Üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, arıların hayranlık duyulan özelliklerini sıraladı. Narkotik madde taramalarında kullanmaya başlanan arıların 'kovan aklına' sahip olduğunu belirten Aksoy: "Arılar iletişim kurabilen ilginç canlılardır."