Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: ahmet kavak

Gıda işletmecileri için hijyenin anayasasını hazırladık


Yayın: 23-10-2012
Etiketler: ahmet kavak

17 Aralık 2011 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Gıda Hijyeni Yönetmeliği ile gıda sektörü açısından yeni bir dönemin başladığını belirten Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, bundan böyle gıda işletmecisinin kontrolü altındaki üretim, işleme ve dağıtım aşamalarının tümünde hijyen gerekliliklerini sağlanmaktan sorumlu olacağını söyledi.


Güvenilir gıda için doğru ambalaj şart!


Yayın: 30-10-2012
Etiketler: ahmet kavak ambalaj gkgm

Gıdada güvenilirliğin sağlanması için gıdanın kendisi kadar onunla temas halinde bulunan, ambalaj dahil her türlü madde ve malzemenin de asgari teknik ve hijyenik şartları sağlaması gerektiğini kaydeden Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, bu maddelerin fiziksel ve kimyasal uygunluklarını kontrol amacıyla seri denetim çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

 

İşletmelerimiz gıda güvenliği ve hijyende AB ile uyumlu



17 Aralık 2011 tarihinde yürürlüğe giren Gıda Hijyeni Yönetmeliği kapsamında, gıda güvenilirliğinin birincil üretimden başlayarak son tüketiciye kadar gıda zinciri boyunca sağlanmasının amaçlandığını vurgulayan Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, “Gıda güvenliği ve hijyen gerekliliklerinin sağlanması konusunda işletmelerimizin büyük oranda AB ile uyumlu olduğu görülmüştür” dedi.

Et Tebliğ ile herkes aynı şartlarda yarışacak



Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, 5 Mart’ta yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği ile getirilen standartlar çerçevesinde tüketicinin sağlıklı gıda tüketmesine yönelik çabaların kararlılıkla devam edeceğini belirterek, “Aslolan tüketicinin yanıltılmaması ve haksız rekabetin önüne geçilmesidir. Yapılan düzenleme buna yöneliktir” dedi.

Sektör Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği'ne nasıl bakıyor?



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanarak görüşe açılan 'Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği Taslağı'na' göre, ekmeğe un, su, tuz ve maya dışında gıda katkı maddesi katılamayacak.

Ahmet Kavak: Her noktada hijyeni güçlü kılacağız


Yayın: 16-04-2015
Kategori: Gıda ve Hijyen

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, gıda üretiminde bulunan tüm işletmelerin ve birincil üretimden sorumlu üreticilerin hijyen kurallarına uymak ve bununla ilgili kayıtları eksiksiz tutmak zorunda olduğunu söyledi.