Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, kuru incir ihracatının 62 bin tona ulaştığını, yıl sonuna kadar 65-70 bin ton aralığında bir rakamın yakalanacağını öngördüklerini bildirdi.

Türkiye’nin ilk ihraç ürünlerinden kuru incirin 2017/18 sezonu ilk ihraç tarihi 11 Ekim 2017 olacak. Kuru incirleri taşıyan gemiler 11 Ekim 2017 tarihinde İzmir Limanı’ndan dünyanın dört bir tarafına yola çıkacak.
Türkiye’nin taze meyve sebze ihracatında Rusya ve Avrupa pazarlarına bağımlılığını azaltmak isteyen ihracatçılar, özellikle Uzakdoğu ülkelerine ihracatta hava kargo nakliye fiyatlarında indirim istiyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020/21 sezonunda Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığıyla ürün alımı yapacaklarını açıklaması, Türkiye’nin üretim ve ihracatta dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı sektörlerinde yeni sezona girerken büyük sevince yol açtı.