Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: ege kuru meyve ve mamulleri ihracatçıları birliği

Kuru incirde 62 bin tonluk ihracat



Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, kuru incir ihracatının 62 bin tona ulaştığını, yıl sonuna kadar 65-70 bin ton aralığında bir rakamın yakalanacağını öngördüklerini bildirdi.
 

Kuru incir ihracatında ilk gemi 11 Ekim’de yola çıkacak



Türkiye’nin ilk ihraç ürünlerinden kuru incirin 2017/18 sezonu ilk ihraç tarihi 11 Ekim 2017 olacak. Kuru incirleri taşıyan gemiler 11 Ekim 2017 tarihinde İzmir Limanı’ndan dünyanın dört bir tarafına yola çıkacak. 

TMO’dan kuru meyve sektörüne büyük destek



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020/21 sezonunda Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığıyla ürün alımı yapacaklarını açıklaması, Türkiye’nin üretim ve ihracatta dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı sektörlerinde yeni sezona girerken büyük sevince yol açtı.
 

Kuru incirin ihracat yolcuğu 30 Eylül’de başlayacak



Cennet meyvesi, Hristiyanların noel sofralarının vazgeçilmezi Türk kuru incirinin, dünya sofralarını süslemesi için 2020/21 sezonundaki ilk ihracat yolculuğu 30 Eylül 2020 tarihinde başlayacak.

Türkiye'den Çin’e kuru meyve ihracatı yüzde 21 arttı



Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, Türkiye'den Çin'e yapılan kuru meyve ihracatının yüzde 21 artarak 28 milyon dolara ulaştığını bildirdi.
 

Kuru incir ihracatından 158 milyon dolar gelir



Cennet meyvesi olarak tanımlanan kuru incirden 2020/21 sezonunda elde edilen ihracat geliri yüzde 2’lik artışla 158 milyon dolara ulaştı. 
 

Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi dijital yapılacak



Dünya genelinde kuru ve kabuklu meyvelerin yol haritasının çizildiği Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi (International Nut and Dried Fruit Council-INC) bu yıl 25-27 Mayıs 2021 tarihleri arasında pandemi nedeniyle online gerçekleştiriliyor.