Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: metro türkiye

Anadolu'nun lezzetleri Metro Türkiye ile dünya sofralarında



Finike portakalı, Taşköprü sarımsağı, Aydın inciri, Denizli Kale biberi, Giresun tombul fındığı, Gümüşhane kömesi. Yerel değerlere önem veren ve yaşatılması gerektiğine inanan Metro Türkiye, hayata geçirdiği Coğrafi İşaretli Ürünler Projesi’yle yok olmaya başlamış bu ürünleri yeniden vitrine çıkardı. 

Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın yeni normale adaptasyonu nasıl olacak?



Metro Türkiye ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle düzenlenen “Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın Yeni Normali” e-zirvesinde, Kovid-19 pandemisinden etkilenen ve 1 Haziran itibariyle kapılarını tekrar açan işletmeler açısından önemli konular kapsamlı şekilde ele alındı.
 

Metro Türkiye, Kovid-19 Güvenli Üretim ve Güvenli Hizmet Belgelerini aldı



Metro Türkiye, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Kovid-19 ile mücadele kapsamında, güvenli ve hijyenik üretim ile hizmet standartlarını karşılayan kurumlara verilen Kovid-19 Güvenli Üretim ve Kovid-19 Güvenli Hizmet Belgelerini, HoReCa’ya özel gıda sevkiyat operasyonu mağazaları ve sevkiyat süreçlerindeki ve tedarik zincirinde kendi yönettiği platform ve et kesim tesislerindeki tüm denetimleri başarıyla geçerek almaya hak kazandı.
 

Metro Türkiye "Küçük İşletmem İçin Projesi" ile 1500 küçük işletmeye can suyu oldu



Metro Türkiye’nin pandemi sürecinden etkilenen yeme-içme sektöründeki küçük işletmelere can suyu olmak üzere başlattığı “Küçük İşletmem İçin” Projesi ile toplam 1.500 işletmeye 8 milyon TL değerinde ürün ve servis desteği sağlandı.
 

Metro Türkiye’den İzmir depreminde zarar gören işletmelere destek kampanyası



2020 yılı Ekim ayında İzmir'de meydana gelen depremden etkilenen küçük işletmelere destek için harekete geçen Metro Türkiye, işletmelerin içinde bulundukları zor durum ile ilgili farkındalık yaratmayı ve faaliyetlerine katkı sunmayı amaçlıyor. Hareket kapsamında Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından tespit edilen 170 işletmeye işletme başına 2.000 TL olmak üzere toplam 340 bin TL’lik destek sağlandı. 
 

Metro Türkiye’den 2 bin 300 öğretmene coğrafi işaretli ürünler dersi



Coğrafi işaretli ürünlerin Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları yiyecek içecek hizmetleri müfredatına girmesine öncülük eden Metro Türkiye, proje kapsamında öğretmenlere verdiği eğitimlerin yeni dönemine başladı. Online olarak gerçekleştirilen ve Türk Patent ve Marka Kurumu, YUCİTA ve Metro Türkiye yöneticilerinin verdiği eğitimlere, bu yıl Türkiye genelinden Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünden 2 bin 300 eğitmen katılıyor. 
 

Müşterilerin yüzde 66’sı restoranlarda dış mekânda yemek yemeyi istiyor 



Kovid-19 sürecinde restoran ve otel müşterilerinin beklentilerindeki değişimi ortaya koyan son araştırmaya göre müşterilerin önem verdiği kriterler dikkate alındığında hijyen ve temiz atmosfere verilen önem yüzde 67 ile ilk sırada yer aldı. Müşteriler kendilerine dışarıda oturma konusunda sunulacak çözümlere önem veriyor. Soğuk havalarda dışarıda otururken ısınma imkânı sunan çözümlere önem veren müşterilerin oranı yüzde 54’ü bulurken, yüzde 66’sı da restoranlarda dış mekânda yemek yemeyi tercih ediyor.
 

Metro Türkiye’nin düzenlediği Gastronomi Sohbetleri “Kadın Gücü” ile başladı



Metro Türkiye bünyesindeki gastronomi keşif platformu Gastronometro tarafından düzenlenen Gastronometro Talks buluşmasının ilki, Dünya Kadınlar Günü kapsamında 9 Mart Salı günü gerçekleşti. “Kadın Gücü” temasının gastronomi ekseninde ele alındığı buluşmada başta Horeca (otel, restoran, catering) sektörü olmak üzere iş dünyasında kadınların karşılaştıkları bariyerler, başarı hikayeleri ve çözüm önerileri konuşuldu.
 

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Çay Bilimi dersi Metro Türkiye’nin katkılarıyla başlıyor  



Metro Türkiye, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin Çay Bilimi dersine Rioba çay ürünleriyle destek olacak ve Rioba çaylarının özelliklerini, tedarik zincirindeki süreçlerini, çayın mutfak kültürlerindeki yerini aktarmak üzere öğrencilerle bir araya gelecek. Derslerde gül ve kırmızı meyveli beyaz çaydan zencefil ve ayvalı yeşil çaya, hatta Güney Afrika’da özel olarak üretilmiş guarana&ginseng çayına kadar birçok çeşidi bulunan Rioba çaylarının demleme teknikleri de anlatılacak.