Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: neslihan alper

Bakanlık: Laboratuvarlarımız yeterli seviyede



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Dr. Neslihan Alper, mevcut laboratuvarların sayı ve altyapı yönünden yeterli olduğunu söylüyor. 

Gıda denetimi konusunda 1400 personele eğitim verilecek



Avrupa Birliği ile yürütülen 12. Fasıl kapsamında, AB ile tam uyumlu denetim prosedürlerinin ve çok yıllık ulusal kontrol planının hazırlanması ile gıda ve yem güvenirliği konularında, resmi kontrollerde görevli bin 400 personele AB mevzuatı, uygulamaları ve laboratuvar analizleri konularında eğitim verilecek.
 

Laboratuvarlar güvenilir gıdanın vazgeçilmez halkası



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Dr. Neslihan Alper, gıda güvenliğinin sağlanmasında laboratuvarların vazgeçilmez öneme sahip olduğunu belirtiyor.   

Gıda sektörünün iki açmazı: Eğitim & İstihdam



Dinamik yapısı, güçlü AR-GE’si, ekonomiye ve işgücüne sağladığı katma değeriyle Türkiye’nin en büyük ikinci sektörü olan gıda sanayinde istihdam ve eğitime dair tartışmalar uzun bir süredir devam ediyor. Artı Eğitim Dergisi olarak bu önemli konularla ilgili bugünkü durumu ortaya çıkararak, sektör bileşenlerinin öneri ve görüşlerini yansıtmaya çalıştık.    
 

Dr. Neslihan Alper: Amacımız sağlıklı gıda üretimini sürdürülebilir kılmak



Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı V. Dr. Neslihan Alper, gıda katkı madeleri ve bileşenleri konusunda bu yıl içinde gerçekleştirdikleri mevzuat değişiklikleri konusunda Gıda Teknolojisi Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.