Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: soğuk zincir

Tatlı Tombak üretim hatlarında otomasyonu güçlendirecek



Geleneksel sütlü ve şerbetli tatlılar başta olmak üzere 100’den fazla ürün çeşidini sağlıklı ve güvenilir şekilde üretmek amacıyla her türlü ayrıntıya özen gösterdiklerini belirten Tatlıcı Tombak Genel Müdürü Hüseyin Demirel, “2007’den beri AB uyum yasaları ve gıda yönetmeliklerine uygun olarak faaliyet gösteren tesisimizde ayda 1,5 milyon tatlının üretimi yapıyoruz” diye konuştu.

Gıdanın lojistik süreçleri Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde konuşuldu



Ekonomi ve Lojistik Zirvesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üst düzey yöneticileri, lojistik ve reel sektörden 400’ü aşkın katılımcı ile 12 Mayıs 2016’da Hilton İstanbul Bomonti Otel’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında yapılan Gıda ve Soğuk Zincir Paneli’nde ilgi çekici sunumlar paylaşıldı.
 

Soğuk zincir sektörü WorldFood Istanbul'da buluşacak



ColdChain Expo Eurasia, soğuk zincir hizmetleri, soğuk nakliyat ve ekipmanları, soğuk depolama ve ekipmanları konusunda faaliyet gösteren firmalara yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratacak. 
 

Gıda sektörü WorldFood Istanbul’da buluşacak



Gıda, ambalaj, gıda teknolojileri ve soğuk zincir sektörleri 1-4 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey’de biraraya gelecek.
 

Güçlü gıda sektörü için güçlü lojistik



Bu yıl ikincisi düzenlenen Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Paneli”nde gıda ve lojistik sektörleri arasındaki ilişki masaya yatırıldı. 
 

TIRSAN FRİGO soğuk zincir gıda lojistiğinde çıtayı zirveye taşıyor



Üretimini yaptıkları T.SRI Frigo araçlarının izolasyonlu yapısı sayesinde medikal ürünler, gıda ve soğuk zincir taşımacılığında güven, hijyen ve sağlık garantisi sunduklarına dikkat çeken Tırsan Treyler Ürün Yönetimi Müdürü Çetin Sarvan, “Tırsan Frigo araçlarımız, soğutucu üniteleri ile beraber soğuk zincir taşımacılığı ve ilaç taşımacılığında gerekli olan tüm koşulları sağlıyor” diyor.
 

Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu: Dünyamız kocaman ısınan bir akvaryum



Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, 26 Haziran Dünya Soğutma Günü'nde, soğutmanın günlük yaşam ve endüstride vazgeçilemez yerine, sağlık, çevre ve iklim değişimine etkilerine dikkat çekerek, dünyanın sürekli ısınan kocaman bir akvaryum olduğunu vurguladı



Soğuk zincir lojistiği pandemide aksamadı



5. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında yapılan Soğuk Zincir Paneli’nde, Covid-19 pandemisinin soğuk zincir lojistiğine etkileri ve bu noktada kuruluşların çalışmaları konuşuldu.   

Yayla Agro’dan hazır gıdalara soğuk zincirsiz 24 ay koruma



Önce insan sağlığı diyen Yayla Agro, ürünlerindeki kalitesini yeni nesil ambalajlarıyla da sürdürüyor. Soğuk zincire ihtiyaç duymayan BPA’sız özel ambalajlarıyla hem insan sağlığını hem de ambalajın içindeki gıdayı ve besin değerlerini koruyor. Evlerimizde pişirdiğimiz bir yemeği iki yıl saklamamız imkansız ama işte bu yeni nesil ambalaj teknolojisi sayesinde içine herhangi bir katkı ya da koruyucu konulmadan 24 ay saklanabiliyor.
 

11. Tarım-Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu 28 Nisan'da yapılacak



Gıdanın, topraktan sofraya uzanan yolculuğunda “gıda güvenliği ve soğuk zincir” insan sağlığı için oldukça önem taşıyor. Beykoz Üniversitesi’nin, Lojistik Derneği (LODER) iş birliği ile düzenleyeceği 11. Tarım-Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu, 28 Nisan 2021, Çarşamba Günü saat 09:30-17:00 arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Etkin ve verimli soğuk zincir lojistiğinin öneminin tartışılacağı sempozyum, soğuk zincir lojistiğinin sürdürülebilirliği için standartlar oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.