Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: tarım ve orman bakanlığı

Gıda güvenliğinin olmazsa olmazı LABORATUVARLAR



Türkiye’de faaliyet gösteren kamu ve özel gıda laboratuvarlarının gıda güvenliğinin sağlanması noktasında çok önemli fonksiyonları bulunuyor. Haberimizde ülkemizde gıda laboratuvarlarının günümüzdeki durumlarını, yaşadıkları sorunları ve gıda sektörünün onlardan beklentilerini mercek altına aldık.  
 

Organik tarım ürünlerine dair Türkiye'de ve dünyadaki yasal düzenlemeler



Özlem KIZILIRMAK ESMER, Erinç KOÇAK
Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü

81 ilde ürün bazlı gıda denetimleri başlatıldı


Yayın: 17-02-2020
Kategori: Gıda

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 81 ilde 6 gün boyunca gerçekleştirilecek ürün bazlı gıda denetimlerini başlattı.



Bakan Pakdemirli: 2020 tarımda dijitalleşme yılı



Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, tüm Tarımsal ve Hayvansal kayıtların ve işlemlerin tek bir platformda toplandığı E-Tarım portalının tanıtım toplantısına katıldı. Dijital teknolojinin hayatın her yerinde olduğu belirten Bakan Pakdemirli, tarım ve ormanın da bu dijital hamle içerisinde, güçlü bir alt yapıyla yerini aldığını ifade etti ve Bakanlığının dijital çalışmalarını paylaştı.
 

91 firmaya ait 113 hileli ürün açıklandı



Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave eden 91 firmaya ait 113 parti ürünü açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1609 firmaya ait 3605 parti ürün tüketicilerin bilgisine arz edilmiştir" denildi.
 

6. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde gıdanın geleceği konuşuldu



Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) tarafından, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle altıncısı düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, yurt içi ve yurt dışından önde gelen gıda markaları, girişimciler, yatırımcılar, kamu ve sivil toplum temsilcilerini bu kez ‘ekran başında’ buluşturdu. Pandemi nedeniyle herkese açık ‘online’ etkinlik olarak yapılan zirvede, pandemi sonrasında gıda ve tarım sektörlerini bekleyen gelişmeler ve çözüm önerileri tartışıldı.
 

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 22 Ekim'de yapılacak



Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, 22 Ekim’de düzenlenecek ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’, dünyadan ve Türkiye’den öne çıkan isimlerin katılımıyla pandemi sonrasında gıda sistemlerindeki gelişme ve beklentileri mercek altına alacak. Zirve herkese açık ‘online’ etkinlik olarak düzenlenecek .
 

Trans yağ oranı artık yüzde 2’yi geçemeyecek



Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik ile tüm gıda ürünlerinde trans yağ oranı yüzde 2’nin üzerine çıkamayacak. Düzenleme 31 Aralık 2020 itibarıyla yürürlüğe girdi.