Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Keskinoğlu, 18 milyon TL’lik yatırımla pazardan yüzde 12 pay alacak

Keskinoğlu, 6 bin m² kapalı alana kurduğu, yıllık 40 bin ton üretim kapasiteli yeni kesimhanesiyle 200 kişiye istihdam sağlarken; ihracatını yüzde 30 arttırarak 110 milyon dolara ulaştırmayı, iç pazardaki payını da yüzde 9’dan yüzde 12’ye yükseltmeyi hedefliyor.




keskin_keskinogluSektöründe 50. yılına giren ve gerçekleştirdiği yatırımlarla sektörün lideri olan Keskinoğlu, iç pazardaki talebin büyümesi ve yoğun ihracat faaliyetleri nedeniyle 2013 başında yeni kesimhane yatırımını devreye aldı. Saatte 6.000 adet kesim kapasitesine sahip yeni tesisle birlikte Keskinoğlu’nun yıllık kesim kapasitesi yüzde 30 artarak 170 bin tona çıktı. İleri teknolojiye sahip modern makineler ile donatılan tesisteki kesim sürecinin ilk aşamasında ise elle kesim yöntemi uygulanıyor.
Hem iç pazarın büyüdüğünü, hem de ihracat yapılan pazarlardaki artan talebi karşılamak için kapasite artışına ihtiyaç duyduklarının altını çizen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Türkiye pazarında hızlı bir büyüme yaşanıyor. Türkiye’de kişi başı beyaz et tüketimi ilk kez AB pazarına yaklaştı ve 20 kg.’ın üzerine çıktı. Aynı zamanda T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mızın yaptığı başarılı çalışmalar sayesinde, sektör olarak ihracatta güzel bir grafik yakaladık. Bu yıl Türkiye beyaz et pazarı ihracatta yüzde 10 – 15 oranında bir artış hedefliyor. Keskinoğlu olarak biz ise bu yıl ihracatımızı yüzde 30 arttırarak 110 milyon dolara çıkaracağız. Şu anda 75 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz ve ihracat yaptığımız ülkelerdeki pazar payımız her geçen gün artıyor. Bu amaçla, gelen talepleri karşılamak için bu yılın başında 18 milyon TL yatırımla kurduğumuz yeni tesisimizi faaliyete aldık. Tam kapasite olarak üretim yapan bu son kesimhane ile birlikte yıllık kesim kapasitemiz ise 130 bin tondan, 170 bin tona yükseldi” dedi.
Keskinoğlu’nun yeni tesisi Şubat 2013’de faaliyete alınarak ilk üretimini gerçekleştirdi. Yeni kesimhanede üretilen piliçler ilk olarak Güney Afrika ülkelerine ihraç edildi.