Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Cheetos ve Calve’den inovatif yeni ürün: Peynir aromalı sos



Atıştırmalık kategorisinin sevilen markalarından Cheetos ve sos dünyasının önde gelen oyuncularından Calve, gıda inovasyonunda bir yeniliğe imza attı. İki güçlü markanın uzmanlığıyla geliştirilen Calve Cheetos Peynir Aromalı Sos; Cheetos’un karakteristik peynir tadını Calve’nin sos konusundaki deneyimiyle harmanlıyor.

Aslı’nın yeni franchise modeline 2 ayda bine yakın başvuru 



Türkiye’nin önde gelen kafe- fırın zincirlerinden Aslı’nın geçtiğimiz aylarda duyurduğu  yeni franchise modeli, kısa zamanda yoğun ilgi gördü. Yüksek yatırım maliyetlerini ortadan kaldıran ve sektöründe ilklerden yeni franchise modeline sadece 2 ayda 1000’e yakın kişi başvurdu. Girişimci olmak isteyen herkese sermayesiz kendi işini kurma imkânı tanıyan “Aslı’da Dükkan Senin” modeli sayesinde, başvuruları kabul edilenlere 90 gün içinde anahtar teslim Aslı şubesi devreye alınıyor. Programa başvurular 31 Aralık’a kadar yapılabiliyor.

Ülker, yıl sonunda plastik ambalajlarını yüzde 100 geri dönüştürülebilir hale getirecek



Türkiye’nin gıda devlerinden Ülker, uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerini açıkladığı 2014’ten bu yana kaydettiği somut ilerlemeleri ve hedeflerini paylaştı. Ürünlerde kullanılan plastik ambalajların yüzde 99’undan fazlasını geri dönüştürülebilir, tekrar kullanılabilir veya kompostlanabilir hale getirdiklerini kaydeden Ülker CEO’su Özgür Kölükfakı, “ Hedefimiz yüzde 100’dü. Sene sonunda bunu yakalayacağız. Bu sayede ambalaj kullanımı kaynaklı emisyonlarımızı düşüreceğiz” dedi.

Tavuk Dünyası’nın “Tabakta Sanat Tasarım Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu



Tavuk Dünyası’nın bu yıl ilk kez düzenlediği “Tabakta Sanat Tasarım Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu. “Doğadan İlham Alan Tabaklar” temasıyla hazırlanan özgün tasarımlar, davetliler tarafından ilgiyle karşılandı.

HD İskender 30. yılında 100. restoranına ulaştı



Türkiye’nin köklü restoran markalarından HD İskender, 30. yılını kutladığı 2025’te 100. restoranına ulaşarak büyüme yolculuğunda yeni bir dönüm noktasına imza attı.

Agro Pack - Food - plast Iraq Fuarı başladı



Irak’ın en büyük tarım, gıda, ambalaj ve plastik fuarlarından Agro Pack - Food - plast Iraq Fuarı, Erbil’de yoğun uluslararası katılımla başladı. 21 ülkeden gelen 352 katılımcı firmanın ürünlerini sergilediği ve sekizinci kez yapılan fuarı 15 binden fazla profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor. 

Çitlekçi, İstanbul’daki ilk şubesini açtı



Tunçlar Holding bünyesinde faaliyet gösteren Çitlekçi, İstanbul’daki ilk mağazasını Ataşehir’de açtığını duyurdu. Marka, geleneksel lezzetleri modern mağazacılık anlayışıyla buluşturduğu şubesinin 1.500 metrekarelik alanda hizmet verdiğini bildirdi. Otoparkı da bulunan şube, kuruyemişten atıştırmalığa yüzlerce ürünü tek çatı altında sunuyor.

Keskinoğlu Avrupa’ya pastörize sıvı yumurta ihracatına başladı



Türkiye’nin önde gelen yumurta ve piliç eti üreticilerinden Keskinoğlu, kendi tesislerinde ürettiği pastörize sıvı yumurta ürünlerini Avrupa pazarına ihraç etmeye başladı. Sürdürülebilir büyüme ve globalleşme vizyonunun önemli bir adımı olan bu gelişmeyle birlikte Keskinoğlu, kalite ve güven odaklı üretim yaklaşımını uluslararası arenaya taşıma kararlılığını ortaya koyuyor.

ABD Tarım Bakanlığı: "Türkiye 2026’da 450 bin baş sığır, 70 bin ton et ithal edecek"



ABD Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye’nin 2026 yılında 450 bin baş sığır ithalatı ve 70 bin ton kırmızı et ithalatı yapacağı ileri sürülüyor.

Şenpiliç’e OSB Yıldızları Araştırması’nda 3 kategoride ödül



Türkiye’nin önemli piliç üreticilerinden Şenpiliç, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından gerçekleştirilen 5. OSB Yıldızları Araştırması’nda “En Çok Satış Yapan Firma”, “En Çok İstihdam Sağlayan Firma” ve “En Çok Kadın İstihdamı Sağlayan Firma” kategorilerindeki başarısıyla üç farklı ödül kazandı.