Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven: “Gıda markaları farklı beslenme ihtiyaçlarına cevap vermeli”



Gıda endüstrisi ve akademisi; tüketici tercihlerini, bilimsel yenilikleri ve pazar dinamiklerini Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı CONSENSE 2024’te ele almaya hazırlanıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve CONSENSE 2024’ün Konferans Başkanı Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven, sağlıklı gıda alternatiflerinin besleyicilik ve fonksiyonel özelliklerinin yanı sıra duyusal özelliklerinin de tüketici tercihlerinde etkili olduğunu ve üreticilerin bu durumu göz önünde bulundurması gerektiğini belirtiyor.

Tat Gıda, “7. Dijital Tarla Günü” etkinliğinde çiftçilerle buluştu



Tat Gıda, çiftçilerle tarım teknolojileri ve çözümleri üzerine çalışan farklı kuruluşları bir araya getirerek, çiftçi farkındalığını arttırmak ve ekosistemin gelişimine destek olmak için her yıl düzenlediği Dijital Tarla Günü’nün 7.sini Bursa Karacabey'de gerçekleştirdi. Etkinliğe çiftçiler ve ilgili sektör temsilcileri büyük ilgi gösterdi. 

Bakanlık görüşe açtı... Peynire yeni düzenlemeler geliyor



Türk Gıda Kodeksi (TGK) Peynir Tebliği Taslağı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü web sitesinde yayımlandı. Buna göre eritme peynir yöresel peyniri çağrıştıracak şekilde ve kaşar peyniri adıyla satılamayacak. Bakanlık konuyla ilgili taslağı kamuoyunun görüşüne açtı. Geri dönüşlerin ardından taslağa son hali verilecek.

Türk baharat sektörü 250 milyon dolar ihracat hedefliyor



İnsanlığın lezzet tutkusu baharatlara ilgiyi artırıyor. Türk baharat sektörü lezzet arayışını fırsata çeviriyor. Türkiye’nin baharat ihracatı 2024 yılının ilk yarısında yüzde 27’lik artışla 89 milyon dolardan 113 milyon dolara yükseldi.

Gıda sektörünün kalbi WorldFood İstanbul’da atacak



Sektördeki son yenilikleri ve gıda trendlerini sergileme ve keşfetme imkânı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlayacak.

Sultani çekirdeksiz sofralık üzüm 25 Temmuz’da ihracat yolcusu 



Osmanlı mutfağında sultanların sofralarının gözdesi sultani çekirdeksiz sofralık üzümün ihracat yolculuğu 25 Temmuz 2024 Perşembe günü başlıyor. Türkiye, sultani sofralık üzüm ihracatından 2024 yılında 100 milyon dolar döviz getirisi hedefliyor.

PİDEM gezici restoranıyla pideseverlerle buluşacak



Sevilen pide zincirlerinden PİDEM, yenilikçi konsepti olan gezici restoranıyla dört ay boyunca Türkiye'nin dört bir yanındaki festivallere katılacak ve kent meydanlarında çeşitli etkinliklerde pideseverlerle buluşacak. Bu senenin başında başlattığı marka dönüşüm yolculuğuyla yenilikçi ve dinamik yaklaşımını reklam kampanyası ‘Yiyenim’ ile izleyicilere aktaran PİDEM, mevcut misafir kitlesini koruyarak geleneksel lezzetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor. 

Bakan Yumaklı duyurdu: Hayvancılığa yeni destek modeli geliyor



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılıkta yeni destek modeline ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, madde madde detayları açıkladı.

METTLER TOLEDO, üst üste 5. yılda da karbon nötr statüsüne ulaştı



METTLER TOLEDO, GreenMT ve tedarikçi katılım programları ile çevre yönetimine ve sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığını gösteriyor. Şirket, üst üste 5. yılda da karbon nötr statüsüne ulaşarak, sürdürülebilirliğe yönelik yeni hedefler belirledi 

Tokat’ın üzüm tarhanasına coğrafi işaret tescili



Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Teknik Destek Programı kapsamında, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescil başvuru çalışmaları yürütülen Tokat üzüm tarhanasına, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca coğrafi işaret tescil belgesi verildi.