Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Funda Elmacıoğlu: Toplum sağlığını korumak için ekmeklerimiz folik asitle zenginleştirilmeli



Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2019 verilerine göre, Türkiye’de demir, D vitamini, B12 vitamini ve folik asit yetersizliğinin sık görülen besin öğesi yetersizlikleri olduğunu belirten İstinye Üniversitesi (İSÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, “Halk sağlığını geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen besin zenginleştirme yöntemlerinde öncelikle bu besin öğesi yetersizlikleri göz önünde bulundurulmalı, ekmek gibi temel gıda maddeleri bu gereksinimlere göre zenginleştirilmelidir” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 

Mandalina ihracatında hedef 500 milyon dolar 



Mandalina türleri arasında en çok tercih edilen satsuma mandalinanın hasatı 24 Ekim 2021 tarihinde başlarken, ihracat yolculuğu 27 Ekim 2021 Çarşamba günü başlayacak. 
 

Starbucks’tan veganlara özel lezzetler


Yayın: 25-10-2021
Kategori: Rafa Çıkanlar

Misafirlerinin ihtiyaç ve beklentilerine önem veren Starbucks, yiyecek menüsünü bitkisel beslenmeyi tercih edenlere yönelik lezzetlerle genişletiyor.
 

BAL-DER’e TSE’den ödül 



Türk Standardları Enstitüsü tarafından 14 Ekim Dünya Standartlar Günü kapsamında düzenlenen Uluslararası Standardizasyon Konferansı’nda BAL-DER, Ayna Komiteleri’nde sektöre yaptığı katkılar nedeniyle ödüle layık görüldü.
 

GODIVA, 95. yıl dönümünü çikolata severlerle birlikte kutladı



Sevilen premium çikolata markalarından GODIVA, 95’inci yıl dönümü kutlaması kapsamında İstanbul’da çikolata severlerle bir araya geldi. Nostaljik pembe kamyonetiyle yolan çıkan GODIVA’nın çikolata sunumlarına keyifli sürprizler eşlik etti. 
 

Mondelēz International Türkiye’den üst düzey atama



150'yi aşkın ülkede faaliyet gösteren, dünyanın önde gelen atıştırmalık şirketlerinden Mondelēz International'ın Doğu Avrupa Yetenek Kazandırma Liderliği görevine, şirkette İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapan Pınar Caymaz getirildi. Caymaz aynı zamanda şirketin kapsayıcılık ve çeşitlilik çalışmalarında da sorumlu olacak.
 
 

UNO, 2020 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı



Kurulduğu ilk günden itibaren iyi beslenmeyi desteklemek için çalışan UNO, doğa dostu akıllı ambalajından cinsiyet eşitliğine pek çok alanda hayata geçirdiği sürdürülebilirlik politikalarını içeren UNO 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.
 

7. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde gıdanın geleceği konuşuldu



Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, düzenlenen ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin ilk gününde gıdanın geleceği konuşuldu.
 

İstanbul Fırıncılar Odası’ndan ekmeğe zam talebi



İstanbul Fırıncılar Odası, ekmeğin 2.5 lira olması için başvuruda bulundu. İstanbul Valiliği ve İstanbul Ticaret Odası talebi değerlendirirken kararı beklemeyen fırınlar zam yapmaya başladı. 
 

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği: Tek yol gıdamıza sahip çıkmak



FAO, 2021 Dünya Gıda Günü'nde "Eylemlerimiz Geleceğimizdir” temasını öne çıkarıyor. 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, “Temiz üretim, temiz gıda, sağlıklı beslenmeye yönelik tercihlerimiz geleceğimizi belirliyor. Tek yol, gıdamıza sahip çıkmak” dedi.