Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Eriş, Türkiye'nin vitamin destekli ilk probiyotikli noodle’ını üretti



11 yıldır yaptığı Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarıyla sektörde ön plana çıkan Eriş, geçen yıl Türkiye’nin noodle üzerine çalışan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı resmi ilk ve tek Ar-Ge merkezini kurdu. 22 kişilik ekipten oluşan Eriş Ar-Ge Merkezi, gıda alanındaki sanayi-üniversite iş birliği kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) bilimsel çalışmaları sonucu Türkiye’nin fonksiyonel Vitamin Destekli ilk Probiyotikli Noodle ürününü geliştirdi. Cirosunun yüzde 5’ini Ar-Ge’ye ayıran Eriş’in inovasyon çalışmaları kapsamında geliştirdiği yeni fonksiyonel ürünü bağışıklık sistemini destekliyor ve sindirim sisteminin düzenlenmesine fayda sağlıyor.

CHP Rize’de çay mitingi gerçekleştirdi



CHP, Rize'de çay üreticileriyle birlikte miting düzenledi. Mitinge katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Alın terinin karşılığını vermek devletin boynunun borcudur. Çay üreticisi 25 TL beklerken 17 TL'ye mecbur bırakıldı" dedi. Çay üreticisi Gürsel Ceryan, "Geçinemiyoruz. Çay bizim ana gelir kaynağımız değil mi?" tepkisini gösterdi ve "Hakkımızı istiyoruz" çağrısını yaptı.

Süt sektörü, pazarını inovatif ürünlerle büyütmeyi hedefliyor



Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Harun Çallı, "Sanayicinin ihracat pazarlarında elde edeceği başarılar sayesinde çiftçinin ürettiği çiğ süt ve et fiyatları da ülke içerisinde istikrara kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

Muharrem Yılmaz: “Sağlıklı beslenme açısından süt ve süt ürünlerinin rolü her geçen gün artıyor”



Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "Temel gıdamız süt, faydalı olduğu kadar, toplumunun tüm kesimleri tarafından da kolayca erişilebilir bir gıda” diyerek, artan sağlıklı ve dengeli beslenme ihtiyacının karşılanmasında, süt ve süt ürünlerinin rolüne ve önemine dikkat çekti.

Yudum ve Tohum Derneği, yüzde 100 yerli ayçiçek tohumunu Türk çiftçisinin kullanımına sundu



Türkiye’nin sevilen ayçiçek yağı markalarından Yudum ve Tohum Derneği’nin 4 sene önce başlattığı sosyal sorumluluk projesinde büyük bir başarı elde edildi. Tamamen milli olanaklarla geliştirilen, topraklarımızda denemeleri gerçekleştirilen ve halihazırda ekilmekte olan ayçiçek tohumlarına göre daha verimli olduğu kanıtlanan YDM 2239 yerli ayçiçek tohumu Türk tarımının kullanımına sunuldu. Yeni yerli tohum, yüksek verime sahip ve aynı zamanda hastalık ve zararlılara karşı dirençli.

PepsiCo ve GreenDot Group’dan plastik atıkların geri dönüştürülmesine yönelik iş birliği 



Dünyanın önde gelen gıda ve içecek şirketlerinden PepsiCo ve mekanik ve kimyasal olarak plastiğin geri dönüştürülebilirliği için kapsamlı çözümler sunan kuruluşlardan GreenDot Group, yiyecek ambalajlarındaki plastik atıkların geri dönüştürülmesine yönelik çığır açan bir anlaşma imzaladı.

Perakende Günleri'nde 'kira' tartışması



Perakende sektörünün paydaşlarını bir araya getiren Perakende Günleri'nin açılışında gerçekleştirilen basın toplantısına 'kira' tartışması damga vurdu. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyelerinin neredeyse tamamının cadde ve AVM'lerdeki kira artışlarından şikayetçi olduğunu söyledi. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Nuri Şapkacı ise AVM'deki dükkan kiralarının Avrupa ülkeleri arasında en düşük seviyede olduğunu belirtti. İkili arasındaki karşılıklı sözlerin ardından basın toplantısı bitirildi.

TÜSİAD’ın “Perakendenin Geleceği Araştırması”nın ikincisi açıklandı



Kamu, özel sektör, akademi ve uluslararası örgüt temsilcilerinin görüşleri alınarak hazırlanan rapor, perakende sektörünün tüm kanallarında sürdürülebilir büyümenin temin edilmesi için “kapsayıcı bir yaklaşımla” yeni bir model önerisi sunuyor.

Barilla Türkiye’den üst düzey atama 



Dünyanın önde gelen gıda şirketlerinden Barilla, Türkiye operasyonunda finanstan sorumlu icra kurulu üyesi olarak görev almak üzere İpek Özgökhan’ın atandığını açıkladı. 

ESK, Ukrayna'dan gelen ve Salmonella hastalığı çıkan etlerin imha edileceğini açıkladı



Ukrayna'dan ithal edilen ve Salmonella hastalığı taşıyan 20 ton karkas etle ilgili tartışma büyüyor. Et ve Süt Kurumu (ESK), bu etlerin imha edileceğini açıklarken, CHP konuyla ilgili soru önergesi verdi.