Türkiye’nin önde gelen dondurulmuş gıda markalarından Feast, 2024 yılında gerçekleştirdiği 10 milyon doların üzerindeki ihracat başarısıyla Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından verilen İhracatın Yıldızları ödülünün sahibi oldu.
Süt ve süt ürünleri sektöründe ev dışı tüketimle (HORECA) 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren, 2025 yılında da perakende kanallarına açılan Milk Academy’nin CEO pozisyonuna Hüseyin Balcı atandı. Milk Academy, Balcı’nın liderliğinde sürdürülebilir büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.
İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından yayınlanan 2024 verilerine göre İçim Süt, süt ve süt ürünleri kategorisinde ihracat birincisi oldu. İçim Süt Ticaret Direktörü Tolga Hisarlıoğlu, hedeflerinin Avrupa pazarındaki ihracat payını artırmak olduğunu söyledi.
Gıda ve içecek ürünlerinde taklit ve tağşişin tüm toplumun sağlığını tehdit eden ve sektörün itibarını zedeleyen çok büyük bir sorun olduğunu belirten Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Yönetim Kurulu Başkanı Demir Şarman, “Hileli ürünlere karşı tüm kamu kurumlarının, sektörümüzün ve tüketicilerin ortak mücadelesi şarttır” diyor.
* Bu röportaj, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mart - Nisan 2025 sayısında yayımlanmıştır.
BEE’O ve BEE&YOU’nun Kurucusu ve CEO’su Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, White Page International tarafından açıklanan "Global 200 Women Power Leaders 2025" listesine girdi. Küresel ölçekte girişimcilik, inovasyon, liderlik ve sektörel katkılarıyla fark yaratan kadınları onurlandıran bu prestijli listede yer alan Dr. Samancı, Türk bilimini, sürdürülebilir girişimciliği ve arı ürünleri sektöründeki öncü çalışmalarını dünya sahnesine taşıyan isimlerden biri oldu.
KPMG'nin perakende sektöründe yapay zekânın yarattığı fırsatları ve dönüşüm stratejilerini gözler önüne seren yeni araştırmasına göre, katılımcıların yüzde 56'sı 3 yıldan uzun bir süredir yapay zekâ teknolojisini kullanıyor. Bununla birlikte yüzde 75'i önemli yatırımlar yapmadan önce yapay zekâ alanının istikrara kavuşmasını beklemeyi tercih ediyor.
Ulusal Süt Konseyi tarafından düzenlenen Ulusal Süt Zirvesi, 20-23 Kasım 2025 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek. Zirve, süt endüstrisinin tüm paydaşlarını bir araya getirerek sektörün en güncel konularını ele almayı, yeni iş birliklerine zemin hazırlayarak süt sektörünü daha güçlü adımlarla geleceğe taşımayı amaçlıyor.
Gıda Teknolojisi Dergisi Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala bu makalesinde, işlenmiş ve ambalajlı gıdaları tek bir kalemde “zararlı” ilan etmenin, halk sağlığı ve gıda güvencesi bakımından yanıltıcı ve eksik bir yaklaşım olduğunu vurguluyor.
* Bu makale, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mart - Nisan 2025 sayısında yayımlanmıştır.
AFAD Deprem Bilim Kurulu Yerbilimleri Üyeleri'nin, İstanbul depremine ilişkin değerlendirmeleri açıklandı. Depremin ardından 184 artçı sarsıntı kaydedildiği belirtilirken, 4 ve üzeri artçı sayısı 7 olarak bildirildi. Açıklamada belirli bir süre daha belli bir büyüklüğe varan depremlerin meydana gelebileceği aktarıldı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin depreme ilişkin ön değerlendirme raporunda da deprem merkezinde hissedilen şiddet derecesinin VIII (8) olarak belirlendiği açıklandı.