Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Öğrenciler zeytin ve zeytinyağı kültürüyle tanışacak



“Köklerimizdeki Bilgiyi Geleceğe Aktarıyoruz” projesi kapsamında hazırlanan zeytin ve zeytinyağı kültürü ile ilgili kitap ve eğitim materyallerinin okullara dağıtımı gerçekleştirildi. 2024-2025 eğitim öğretim yılında materyalleri kullanan öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelinerek projenin etkisi ölçüldü. Millî Eğitim Bakanlığı ve Komili iş birliğinde gerçekleşen bu anlamlı proje kapsamında 15 ilde 120 okula dağıtılan kitaplar ve eğitim materyalleri ile sağlıklı kuşaklar yetiştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Anadolu propolisine uluslararası ödüller yağdı



Türkiye’nin önde gelen propolis üreticilerinden BEE’O Propolis, 2025 yılı itibariyle Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de katıldığı prestijli organizasyonlardan üç ayrı uluslararası ödülle dönerek küresel başarısını bir kez daha kanıtladı.   

SushiCo 170 bin çocuğu Uzak Doğu lezzetleriyle buluşturdu


Yayın: 30-06-2025
Kategori: Gıda

SushiCo ve KidZania iş birliğiyle 2015 yılından bu yana sürdürdüğü özel etkinliklerde, yaklaşık 170 bin çocuk Uzak Doğu mutfağıyla tanıştı. Küçük şefler, Japon, Çin ve Thai mutfağını keşfederken kendi sushilerini hazırlayarak lezzetli bir deneyim yaşıyor. SushiCo, bu etkinliklerle çocuklara erken yaşta kültürel farkındalık kazandırmayı ve mutfağın evrensel dilini eğlenceli bir yolculuğa dönüştürmeyi hedefliyor.

Azelis Türkiye, yeni dijital müşteri portalıyla hizmet kalitesini yükseltecek



Başta gıda olmak üzere birçok sektöre özellikli kimyasallar ve gıda bileşenleri sunan Azelis, Türkiye’deki müşterilerine yüksek standartta çözümler sunmak amacıyla dijital müşteri portalı kurdu. Portalın kullanıcıların sipariş, fatura ve ödeme bilgilerine erişiminin yanı sıra teknik destek ve numune taleplerine de imkân tanıdığını açıklayan Azelis Türkiye Gıda ve Beslenme Direktörü Müzeyyen Ünlü, “Ayrıca sektörle ilgili güncel trend ve içgörüler de portal üzerinden takip edilebilir” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2025 sayısında yayımlanmıştır.
 

TÜGİS’ten “Çocuk İşçiliğine Hayır” projesi



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Çalışma Hayatı Derneği, Türkiye’nin önemli toplumsal sorunlarından olan çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik bir proje başlattı. “Küçük Eller İçin Büyük Gelecekler: Çocuk İşçiliğine Hayır” projesi kapsamında, çocuk işçiliğiyle etkin mücadele için farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle ve Birleşmiş Milletler Kuruluşu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından sağlanan hibe desteğiyle devreye alınan proje doğrultusunda 1 yıl boyunca sektörün tüm paydaşlarına çeşitli eğitimler ve bilgilendirme programları düzenlenecek. 

TGDF gıda sektörüne katkı sağlayacak seminerlere başladı



Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), gıda sektörünün gelişimine katkı yapmak amacıyla mayıs ayı içinde “Gıda Sanayinde Enerji Verimliliği ve Tasarrufu” ile “Yeni Nesil Fonksiyonel Gıdaların Geliştirilmesi” seminerlerini düzenledi. TGDF Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala’nın moderatörlüğünde online olarak gerçekleştirilen seminerlerde önemli bilgiler paylaşıldı. 

 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu haber, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2025 sayısında yayımlanmıştır.

14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Sergisi Galeri Deniz’de açıldı



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından DenizBank destekçiliğinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan 118 eserden oluşan sergi, 25 Haziran 2025 Çarşamba günü, DenizBank Genel Müdürlüğü’nde bulunan Galeri Deniz’de sanatseverlerle buluştu.

Türkiye’de her 10 kişiden yedisi ambalajlı peynir tüketiyor



Türkiye’de kişi başına yıllık 19.6 kg peynir tüketildiğini açıklayan Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Tüketicilerin %63’ü peyniri marketten satın alırken, %68,4’ü ambalajlı ürünleri tercih ediyor. Halkımızın %57,5’i beyaz peynir, %55,6’sı kaşar peyniri, %42,4’ü ise tulum peyniri tüketiyor” dedi.
 
Bu haber, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2025 sayısında yayımlanmıştır.

Markalar için sessiz ama güçlü bir imza: Aroma



Canan Kaya 2Aromsa Kurumsal İletişim, Pazarlama ve Sürdürülebilirlik Lideri CANAN KAYA kaleme aldığı bu yazısında, aromaların gıda üreticileri açısından sadece bir lezzet bileşeni olmadığını, aynı zamanda kurumsal iletişim stratejilerinin de önemli bir oyuncusu olduğunu anlatıyor. 
 
* Bu makale, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2025 sayısında yayımlanmıştır. 

CHP'li Gürer'den zeytinlik alanları ilgilendiren torba kanun teklifine tepki



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını da öngören torba kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu'na getirilmeden geri çekilmesini istedi ve "Zeytinlikler, sit alanları ve kıyı alanları torba teklifte yer alan maddeler ile halkın yararına değil gözü doymayan şirketlerin taleplerine uygun kılınan düzenlemeler getiriliyor. Vahşi madenciliğin yolu açılıyor" dedi.