Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

DİMES Türkiye Genel Müdürü Cem Kurt hayatını kaybetti


Yayın: 08-08-2025

Türkiye'nin önde gelen meyve suyu firmalarından DİMES Türkiye'nin Genel Müdürü Cem Kurt hayatını kaybetti. 

Uzmanı yanıtlıyor: Ham bal neden bu kadar değerli?



Günümüzde sağlıklı ve doğal beslenme arayışları hızla artarken, pastörizasyon ve katkı işlemlerine maruz kalmamış ham bal giderek daha fazla ilgi görüyor. Sadece lezzetiyle değil, içerdiği vitamin, mineral ve enzimler sayesinde bedeni ve zihni desteklemesiyle de dikkat çeken ham bal, modern yaşamın temposunda güçlü bir doğal destek olarak öne çıkıyor. Türkiye’de bal denince akla ilk gelen isimlerden biri olan, yarım asırlık deneyime sahip bal ustası ve Etabal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağran Aksoy, balda saflığın ve doğallığın önemi hakında bilgiler verdi. 

Fındık alım fiyatı belli oldu



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2025/2026 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını duyurdu. TMO'dan yapılan açıklamaya göre, Giresun kalite fındık için kilogram başına 200,00 TL, Levant kalite fındık için ise 195,00 TL fiyat belirlendi.

Efor Çay ve Ofçay’dan stratejik güç birliği



1968 yılında başlayan yolculuğunu enerji, tarım, gıda, içecek, madencilik ve gayrimenkul alanlarında sürdüren Efor Holding’in grup şirketlerinden biri olan Efor Çay, sektörün köklü markalarından Ofçay’ı bünyesine katarak pazardaki gücünü pekiştiriyor. Bu birleşme sayesinde Efor Çay, toplamda günlük 2 bin tonu aşan yaş çay işleme kapasitesine ulaşmış olacak. 

BİM’den Afyon’da önemli yatırım



Türkiye’nin önde gelen perakende zincirlerinden BİM, meyve-sebze tedarik zincirinde verimliliği artırmak ve ürünlerin tazeliğini koruyarak tüketiciye ulaşmasını sağlamak amacıyla Afyon’da 30 bin m²’lik yeni meyve-sebze platformunu hayata geçirdi. BİM bu yatırım hamlesiyle tedarik zinciri süreçleri daha verimli bir hale getirirken, üreticiden çıkan ürünler çok daha kısa sürede mağazalara ulaşacak. 

Ülker’de insan kaynaklarına üst düzey atama



Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Ülker’de önemli bir görev değişimi yaşandı. Şirketin insan kaynakları başkan yardımcılığı görevine Eylem Özgür getirildi. 4 Ağustos 2025 itibariyle oryantasyon sürecine başlayan Eylem Özgür, 30 Eylül’de görevi devralacak.  

MICHELIN Rehberi Türkiye seçkisine Kapadokya ekleniyor



Kapadokya, 2026 restoran seçkisinde İstanbul, İzmir ve Muğla'nın ardından MICHELIN Rehberi’ne katılan en yeni destinasyon oldu. MICHELIN Rehberi’nin Kapadokya’daki restoran seçkisi, İstanbul, İzmir ve Muğla’daki restoranlarla birlikte, 4 Aralık 2025’te İstanbul’da düzenlenecek bir törenle açıklanacak.

Sultani çekirdeksiz taze üzümün ihracat yolculuğu 4 Ağustos’ta başlıyor



Osmanlı sarayında sultanların sofralarının baş tacı sultani çekirdeksiz üzüm dünya sofralarını süslemek için gün sayıyor. Sultani çekirdeksiz taze üzümün ihracat yolculuğu 4 Ağustos 2025 Pazartesi günü başlıyor.

CarrefourSA’dan yeni nesil lezzet deneyimi



Organize gıda perakende sektörünün önemli markalarından CarrefourSA, yeme içme sektöründeki Lezzet Arası yatırımlarına devam ediyor. CarrefourSA’nın inovatif iş modeli Lezzet Arası, şimdi de Kozyatağı City’s İstanbul AVM’deki CarrefourSA Hipermarket içinde kapılarını açarak market fiyatına restoran deneyimini yeni bir boyuta taşıyor.

Meyve suyu sektörüne kaynak olacak “Fruit and Vegetable Juices” kitabı yayımlandı



Uluslararası Meyve ve Sebze Suyu Birliği (IFU) tarafından yayımlanan “Fruit and Vegetable Juices” kitabı, meyve ve sebze sularındaki uluslararası standartları, süreçleri ve en iyi uygulamaları tek bir kaynakta topluyor. Dergimizin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala’nın da bölüm yazarı olduğu kitap, sektör profesyonelleri, araştırmacılar ve kalite yöneticileri için vazgeçilmez bir başvuru kaynağı niteliği taşıyor.