Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Jokey ve WWF'den iş birliği: Döngüsel ekonominin plastik ambalaj üretiminde geliştirilmesi



“Atmak yerine yeniden kullanın, yakmak yerine geri dönüştürün” mottosuyla hareket eden Jokey Grubu ve WWF Almanya, plastik ambalajlar için işleyen bir döngüsel ekonomiyi birlikte teşvik etmek istiyor. 
 
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık Sayısında yayımlanmıştır. 

Abdullah Özdemir: Yakın geleceğin gıdası bakliyat



Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, Türkiye'de 2023 yılında bakliyat sektöründe yaşanan gelişmeleri ve sektöre ilişkin görüşlerini Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık sayısında yayımlanmıştır. 

Schneider Electric, yenilikçi teknolojilerle gıda sektörünün geleceğine yön verecek



Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstriyel Otomasyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Kerem Barlak, sağladıkları güçlü teknolojik çözümler ve danışmanlıkla, Türkiye gıda ve içecek sektöründe farklı büyüklük ve hedeflere sahip pek çok kurumun yanında yer aldıklarını belirterek, “Ayrıca veri yönetimi ve yenilikçi teknolojilerle sektörün geleceğini şekillendirmek temel amaçlarımız arasında” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
*Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık sayısında yayımlanmıştır.

Palsgaard'da önemli atama



100 yılı aşkın tarihiyle Avrupa’nın önemli gıda bileşenleri şirketlerinden Palsgaard'da önemli bir atama gerçekleşti. Şirketin Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) Bölgesi Başkanlığı’na Tolga Tanrıöver atandı.

Didem Altuntaş: "Etiket okuma alışkanlığıyla çocukları koruma bilincimizi artıralım"



Tüketiciler; "Çocukların aktivite ve dikkatleri üzerine olumsuz etkileri bulunabilir" uyarısının bulunduğu etiketleri, etiket okuma alışkanlığı kazanarak kolaylıkla fark edebilir.

Kafe ve restoranlarda yeni dönem başladı


Yayın: 02-01-2024
Kategori: Gıda

Ticaret Bakanlığı düzenlemesi doğrultusunda gıda işletmeleri, 1 Ocak 2024’ten itibaren tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri içerikleri görünür şekilde kafe ve restoranların önüne zorunluluğu getirilmişti. Yeni uygulama dün itibariyle başladı.

Mondelēz International Türkiye’den atama



Atıştırmalık sektörünün önemli şirketlerinden Mondelēz International’ın dünyadaki önde gelen pazarlarından biri olan Türkiye’nin yeni Kamu ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Esra Doğan Tulgan oldu.
 

Tavuk döner yükseldi, lahmacun geriledi



2023 yılında en çok sipariş edilen yemekleri dikkat çekici veriler eşliğinde açıklayan Yemeksepeti, yeme içme trendlerini ve alışkanlıklarını gözler önünde serdi. 2023’te “Türkiye’nin En Sevilen Online Yemek Sipariş Markası” seçilen Yemeksepeti’nin duyurduğu istatistikler, Türkiye'nin dört bir yanındaki milyonlarca insanın damak zevki çeşitliliğini gözler önüne sererken, sektördeki değişimleri ve yenilikleri de ortaya koyuyor.

Temasla bulaşıyor, ilacı yok: RSV Virüsü 



İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Servet Öztürk son zamanlarda sürekli gündemde olan RSV Virüsü hakkında bilgiler verdi. Bu virüsün nasıl bulaştığını, neler yapmamız gerektiğini ve artan vakalar hakkında konuştu.

İhracat yasakları zeytinyağı fiyatlarını düşürmedi; fiyatlar yüzde 30 arttı



Dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına getirilen kısıtlamaların iç piyasada fiyatların düşmesini sağlamadığı gibi zeytinyağı fiyatlarının yüzde 30 artışına yol açtığını dile getiren Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, zeytinyağı ihracatındaki kısıtlamalar sonrasında Türkiye’nin ihraç pazarlarında prestij ve döviz kaybı yaşadığını, yasakların bir an önce kaldırılması gerektiğini kaydetti.