Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Türkiye’de her 3 kişiden biri obez



Ankara’da Dünya Obezite Günü kapsamında farkındalık paneli düzenlendi. Panelde konuşan TOBB ETU Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, Türkiye’de her üç kişiden birinin obez olduğunu açıkladı. 

PınarOnline 2025 yılında 3 kat büyüme hedefliyor



Türkiye’nin yenilikçi ve güvenilir online gıda alışveriş platformlarından PınarOnline, 2024 yılında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Kullanıcı ve sipariş sayısını 0 artırarak sektöründeki konumunu güçlendiren PınarOnline, cirosunda yüzde 100 büyüme kaydederek online gıda perakendeciliğinde yeni bir başarı hikayesi yazdı.

BEE’O Propolis, Amerika’da "en iyi sağlık ve güzellik markaları" listesinde



Türkiye’de BEE’O, yurt dışında BEE&YOU markasıyla bilinen Türkiye’nin ilk ve tek yerli propolis üreticisi, Amerika’nın "en iyi sağlık ve güzellik markaları" arasında gösterildi.

Amasya Et Ürünleri'nden zengin içerikli Ramazan paketi



Kaliteli, paketli taze et ve şarküteri ürünlerini tüketicisiyle buluşturan markalardan Amasya Et Ürünleri, Ramazan ayına özel hazırladığı zengin içerikli Ramazan paketiyle geleneksel lezzetleri sofralara taşıyor.

IBAN'a para transferinde yeni dönem başlıyor



Artan dolandırıcılık olayları sonrası internet bankacılığı ve mobil uygulamalar üzerinden, yapılan para transferlerinde 'çift aşamalı doğrulama' sistemini devreye alıyor. Hazırlıklarını tamamlayan bazı bankalar yeni uygulamayı yarından itibaren müşterilerin kullanımına sunacak.


Türk bulguru Yale Üniversitesi menüsüne girdi



Birleşmiş Milletler tarafından Küresel Gıda Kahramanı unvanına layık görülen Şef Ebru Baybara Demir, Türk mutfağını dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Bu kez dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Yale Üniversitesi’nin davetlisi olarak ABD’ye giden Şef Demir, Yale 2025 Global Table Fellow unvanını alarak önemli bir başarıya daha imza attı. Şef Demir, Türk mutfağını ve özellikle Türk bulgurunu Yale’in mutfağına taşıdı. 

CHP'li Öztürkmen’den kırmızı etle ilgili çarpıcı iddia



CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024'teki incelemelerinde, dana döner ve köfte ürünlerinde domuz eti bulunduğunu belirterek listesine aldığı Köfteci Yusuf'un ithal hayvan verilen şirket listesinde birinci sırada yer aldığını öne sürdü. Öztürkmen, ithal et verilen listenin 3’üncü ve 4’üncü sırasında ise Burger King ve McDonald's'a et tedariği sağlayan şirketlerin bulunduğunu iddia etti. 

Necdet Buzbaş 2024'ü değerlendirdi: "Zor yıllar"



TOBB Gıda Meclisi Başkanı Necdet Buzbaş, gıda sektörü açısından 2024 yılında yaşananları Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Ocak - Şubat 2025 sayısında yayımlanmıştır.  

Prof. Dr. Mehmet Pala yazdı: Fonksiyonel gıdalara yeni bir bakış



Gıda Teknolojisi Dergisi Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala, dergimizin Ocak - Şubat sayısındaki Gündem köşesinde yayımlanan yazısında fonksiyonel gıdalarda yeni eğilimleri anlatıyor,

Meyve suyu endüstrisinden yüzleri güldüren ihracat başarısı



Türkiye meyve suyu sektörü 2024 yılı için belirlediği 500 milyon dolar ihracat hedefini 74 milyon dolar aştı. Meyve suyu endüstrisi, Türkiye’nin meyve sebze mamulleri ihracatında 2024 yılında da alt sektörler arasında lider oldu.