Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Asırlık marka KOSKA, Adapazarı’ndaki fabrikalarını yeniliyor



Koska Mahir Gıda Yönetim Kurulu Üyesi ve Fabrika Müdürü Adil Dindar, Adapazarı’ndaki  fabrika inşaatının bitmek üzere olduğunu ve üretimde kapasite artışına gittiklerini açıklarken, böylelikle ülke sanayisine ve istihdamına katkı yapmak istediklerini belirtiyor. Dindar ile yüzyılı aşkın geçmişe sahip Koska markasının önemini, geleneksel lezzetleri genç kuşaklara sevdirmeye yönelik çalışmalarını ve gündemlerinde bulunan konuları konuştuk.  
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Dimes'e yeni kurumsal ilişkiler ve iletişim direktörü



Kurumsal iletişim ve kurumsal ilişkiler alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip Sanem Anıl, Türkiye’nin sevilen içecek şirketlerinden Dimes bünyesinde kurumsal ilişkiler ve iletişim direktörü olarak göreve başladı. Sanem Anıl, özellikle son yıllarda yenilikçi ürünleriyle tarıma dayalı inovasyon konusunda önemli başarılara imza atan Dimes’in hedefleri ve temel değerleri doğrultusunda kurumsal iletişim, kurumsal ilişkiler, regülasyon ve sürdürülebilirlik gibi konularda sorumluluk üstlenecek. 

Seyidoğlu 100 ülkeye ihracat hedefliyor



Geleneksel lezzetlerin 70 yıllık üreticisi Seyidoğlu Gıda, Türk gıda sektörünün buluşma noktası WorldFood İstanbul: Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı'na katılarak ürünlerini tanıttı.

Tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik strateji ve yaklaşımlar



Dr. İncinur Hasbay
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Yaşam Bilimleri, 
Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu Lideri
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Sütaş latte keyfini evlere taşıdı


Yayın: 02-09-2024
Kategori: Rafa Çıkanlar

Türkiye’nin ilk soğuk ve sıcak tüketilebilen 1 litrelik hazır lattesi Sütaş Latte raflarda yerini aldı. Kahve ve sütün uyumlu dengesinden gelen yumuşak lezzeti ve kremamsı kıvamıyla Sütaş Latte, latte keyfini eve taşırken, litrelik ambalajıyla bir kutuda en az 4 bardak latte sunuyor.

32. WorldFood İstanbul Gıda Fuarı yarın kapılarını açıyor



Gıda sektöründeki son yenilikleri ve trendleri sergileme ve keşfetme imkânı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 3 – 6 Eylül 2024 tarihlerinde Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. 

Feed the Future yarışmasının başvuru tarihi uzatıldı



Güvenilir Ürün Platformu tarafından her yıl düzenlenen Güvenilir Ürün Zirvesi'nin ev sahipliği yaptığı, alanının gıda ve tarım alanının prestijli ödülleri arasında gösterilen Feed the Future yarışması için başvuru tarihi 23 Eylül 2024 tarihine uzatıldı.

GCA’ya TİM İhracat Şampiyonlarında ikincilik ödülü



Türkiye’de cam ambalaj sektörünün öncülerinden olan GCA, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı ihracat şampiyonları listesinde cam ambalaj sektöründe, “En Fazla İhracat Gerçekleştiren Firma” kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu. 
 
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Ambalajda yıl sonu hedefi 8,5 milyar dolar ihracat



Türkiye ambalaj sektörünün hem miktar hem de değer bazında 2023 yılında yüzde 8’lik kayıp yaşadığını belirten Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, “İhracatta ilk hedefimiz Avrupa. Türkiye ambalaj sektörü olarak, henüz ihtiyacının yüzde 10-15’ini karşıladığı Avrupa ülkelerine daha fazla ihracat yapmalıyız. Ayrıca ABD’nin de Türkiye ambalaj sektörümüz için büyük fırsatlar barındırdığını düşünüyoruz. 2024 yılı için ihracat hedefimiz 8 - 8,5 milyar dolara ulaşmak” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Maymun çiçeği virüsü pandemi etkisi yaratır mı? 



Son dönemde artan maymun çiçeği olarak bilinen Mpox virüsünün hızlı yayılmasıyla halk sağlığı açısından önemli bir endişe kaynağı haline geldi. Maymun çiçeği virüsüyle ilgili merak edilenler ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili olarak İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Servet Öztürk bilgi verdi.