Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Dünya baharat sektöründen kalıntıya karşı güç birliği



Kalıntısız üretim ve ihracatın sürdürülebilirliği için Avrupa’nın dört yanından baharat üreticileri ve ihracatçıları bir araya geldi. Dünyada 20 milyar dolarlık baharat sektörüne yön veren en önemli üç kuruluştan biri olan Avrupa Baharat Birliği’nin (ESA) Teknik Komite Toplantısı gerçekleştirildi.

Prometeon Türkiye, Beypiliç ile iş birliğine başlıyor



Prometeon Türkiye ve Beypi A.Ş arasında imzalanan anlaşmayla Beypiliç’in filosundaki araçların lastik yönetimini, Prometeon Türkiye üstleniyor. Yeni sözleşme 3000 lastik satışı ve filodaki araçların performans optimizasyonunu da kapsayacak.

Herbalife’dan gıdanın geleceğine sürdürülebilir yatırım 



Bitkisel içerikli beslenme ürünleri ve takviye edici gıdaları bulunan Herbalife, sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmiş bitkisel protein içerikli inovatif ürünlere yatırım yapmaya devam ediyor. 95 ülkede 11 bini aşkın çalışanı olan firma, iklim krizi ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarında bitkisel proteini ön planda tutuyor. 

Balıkesir’in ‘Kirli Hanım Peyniri’ne bronz madalya



Dünya Peynir Yarışması'nda Balıkesir’in “Kirli Hanım Peyniri”nin Cumhuriyetimizin 100. yılında bronz madalya alması büyük mutluluk ve gurur yaşattı. Yarışmada bronz madalya alınmasında peynir konusundaki çalışmalarıyla tanınan Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur'un büyük katkısı var.

Doruk Un tohumculuk çalışmalarıyla Türkiye ortalamasının 3 katı verim yakaladı



Türkiye’nin en büyük buğday unu üreticilerinden ve ihracatçılarından Doruk Un, hayata geçirdiği sürdürülebilir tarım ve sertifikalı tohum çalışmalarında Ar-Ge ve ıslah çalışmalarını tamamladı. ‘Doruk Tohumculuk’ çatısı altında Marmara Bölgesi’nde üç, İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde beş olmak üzere toplam sekiz ayrı sahada buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçek, acıbakla gibi 80’e yakın tohum geliştiren şirket; hastalık ve kuraklığa dayanıklılık, kalite ve rekolte bakımından testlerden başarıyla geçti. Türkiye buğday verimi açısından kıyaslandığında 3 kat fazla verim gösteren çeşitler, en önemli kalite parametresi olan protein değerinde de Türkiye ortalamasının yaklaşık %25 üzerine çıktı. 

Ülker’den takviye edici gıda ürünlerine yatırım



Takviye edici gıdaya ilk kez “Pastil” ile adım atan Ülker, bu kategorideki iddiasını “Everwell” markasıyla daha da güçlendiriyor. Ülker’in TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirdiği, Everwell markası altında çıkardığı gıda takviyesi ürünleri yaygın bir dağıtım stratejisiyle satılacak.

Kastamonu mutfağı akademide



Kastamonu’nun doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak bölgenin gelişimine katkı sunmayı amaçlayan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi, Kastamonu mutfağını ve coğrafi işaretli ürünlerini üniversitelerin gastronomi bölümleri ile buluşturuyor. Projenin ilk adımı, 10-11 Kasım tarihlerinde İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğinde başlıyor.

Gıdada inovasyon ve markalaşma 2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul’da konuşulacak



Tarladan çatala inovasyonu ve markalaşmanın konulacağı 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus & Agri Plus Ödülleri 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Ulusal Süt Konseyi Temsilcisi Teoman Durukan: “Sütte koordinasyon şart”



İstanbul Ticaret Borsası’nın Güvenilir Ürün Platformu desteğiyle düzenlediği ‘Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ toplantılarında bu ay süt sektörünün sorunları tartışıldı. Ulusal Süt Konseyi’ni temsilen konuşan Teoman Durukan, süt sektörünün sorunlarının çözümü için koordinasyonun önemine dikkat çekerek, “Ulusal Süt Konseyi çerçevesinde bir Süt Koordinasyon Kurulu oluşturulmalı” diye konuştu.

Arabica Coffee House’dan kadın istihdamı için önemli yatırım



Türkiye’de kahve sektörünün yenilikçi markalarından Arabica Coffee House, 50 milyon TL’yi aşan bir yatırıma sahip yeni gıda üretim tesisi Tastopia Taste Factory’nin açılışını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Marka bu yatırımıyla, kadın istihdamına da önem vererek herhangi bir eğitim almamış ve meslek sahibi olmayan ev kadınlarının meslek edinmesine ve çalışabilmelerine olanak sağlamayı hedefliyor.