Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

AB tesciliyle dünyada Ayvalık zeytinyağının katma değeri artacak



“Turizmin Değeri, Zeytinyağının Başkenti” sloganıyla Ayvalık Ticaret Odası tarafından düzenlenen “19. Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali” 1-3 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. Festivalin ikinci gününde Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen “Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü” panelinin açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Avrupa Birliği (AB) tesciliyle dünyada Ayvalık zeytinyağının katma değeri artacaktır” dedi.
 
Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi

Puratos, 2025’in ekmekçilik, pastacılık ve çikolata trendlerini açıkladı



Global ve yerel tüketim alışkanları, beklentiler ve değişen trendleri analiz eden Taste Tomorrow (Yarının Tatları) araştırması sonuçlarına göre Puratos tarafından her yıl açıklanan tüketici trendleri açıklandı. Araştırma, ekşi mayanın popülerliğini koruyarak küresel çapta büyüdüğünü ve tüketicilerin sürdürülebilir tarım uygulamaları ile üretilen sağlıklı, besleyici içeriklere sahip ürünlere olan ilgisinin arttığını ortaya koydu. Ayrıca, farklı mutfak kültürlerinden esinlenerek yaratılan lezzet ve dokulara sahip tatlıların tüketiciler tarafından giderek daha fazla tercih edildiğini gösterdi.

bonVeno’ya Gıda Plus’tan "en yenilikçi gıda satış yeri" ödülü



Hem market ürünlerini hem de her öğün için pratik ve kaliteli yeme içme çözümlerini tek bir çatı altında toplayan yeni nesil mağazacılık anlayışıyla BonVeno, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Gıda Plus Ödülleri’nde “En Yenilikçi Gıda Satış Yeri” ödülünün sahibi oldu.

Barilla, TSE tarafından ödüllendirildi



Barilla Gıda, Türkiye’de standardizasyon ve kalite bilincinin yaygınlaşmasında, uygunluk değerlendirme sektörünün gelişmesinde öncü rol oynayan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Dünya Standartlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte ödüle layık görüldü. 

CarrefourSA 500 bayiye ulaştı



Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, küçük esnafın güçlenmesine yönelik bayilik sistemiyle önemli bir kilometre taşına ulaştı. 500’üncü bayisi İstanbul’da açılan CarrefourSA, girişimcilerle büyümeyi sürdürken, Türkiye'nin farklı illerinde 'Yeni Nesil Market' anlayışını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Bulgur tüketmek neden önemli?



Bulgur, lif açısından zengin ve düşük glisemik indeksli yapısıyla diyetisyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Duru Gıda Beslenme Danışmanı Diyetisyen Emine Uluçay, bulgurun sağlıklı yaşamı destekleyen özelliklerinden bahsederken, özellikle tam tahıl içeren bir besin olmasına ve yüksek lif içeriğine de dikkat çekti. 

Gıda sektöründeki son gelişmeler 3. Gıda İnovasyon Zirvesi'nde masaya yatırıldı



Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GIFT) tarafından düzenlenen 3. Gıda İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus Ödül Töreni 24 Ekim 2024’te Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall ve Demir Demirgil Salonlarında gerçekleştirildi. 750’den fazla katılımcının buluştuğu zirvenin bu seneki teması “İnovasyon ile Artı Değer Katmak” oldu.   

Salon Du Chocolat, 22-23 Şubat 2025’te ilk kez İstanbul’da yapılacak



Çikolata ve pastacılık sektörünün önemli isimlerini ilk kez 22-23 Şubat 2025 tarihlerinde İstanbul’da bir araya getirecek Salon du Chocolat’ın tanıtım toplantısı gerçekleşti. İki gün sürecek fuar; çikolata ustaları, pastacılar, şekerlemeciler, dondurmacılar, kakao üreticileri, unlu mamul, kahve ve içecek firmaları, ulusal ve uluslararası markalar, yemek bloggerlarına ev sahipliği yapacak. 

Pınar’ın Glütensiz Pizza Tabanına "SIAL Innovation" ödülü



Dünyanın önemli gıda fuarları arasında gösterilen  SIAL 2024 Paris’e katılan Pınar, “Glütensiz Pizza Tabanı” ile fuarın en prestijli ödüllerinden biri olan “SIAL Innovation” ödülünü kazandı.  

Vegan ürün pazarı yıl sonuna kadar 22 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak



Türkiye'de son yıllarda, özellikle pandemi dönemi ve sonrasında temiz içerikli beslenme konusunda farkındalığın arttığı gözlemleniyor. Araştırmalar da vejetaryen/vegan ya da organik beslenmeye yönelen tüketicilerin sayısında önemli bir artış olduğunu doğruluyor. Ürünleriyle vegan beslenmeyi destekleyen markalardan biri olan Humm Organic'in Genel Müdürü Şirin Işık, Dünya Vegan Günü vesilesiyle pazarın geleceğine ışık tuttu.