Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Kariyerine yön arayanlara altın öğütler verecekler



Gıda ve tarım sektörünü bir araya getiren Güvenilir Ürün Zirvesi 16 Ekim’de İstanbul’da yapılıyor. Bu yıl zirve kapsamında yapılacak Kariyer Toplantıları’nda ise kariyerine yön vermek isteyenlere bulunmaz fırsatlar var.

Ambalaj ihracatında hedef 10 milyar dolar



Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023 yılında ambalaj sektörünün pazar büyüklüğünü 30 milyar dolara, kişi başı ambalaj tüketimini 380 dolara ve ambalaj ihracatını ise 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtiyor. Sarıbekir ile ambalaj sektöründe yaşanan son gelişmeleri konuştuk.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi 
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos sayısında yayımlandı

Çeşitli ve dengeli beslenme besin alerjisi gelişimini önlüyor



Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Serkan Filiz besin çeşitliliğine, hayatın ilk 4-6 ay içinde başlanmasının besin alerjisi gelişimini önleyebileceğine dikkat çekerek, tek tip beslenme yerine çeşitli ve dengeli beslenmenin, ileri yaşlarda astım, alerjik rinit ve besin alerjisi sıklığında azalmaya katkı sunacağını söyledi.

Ak Gıda, WorldFood İstanbul’da lezzet gösterisi yapacak



Gıda sektörünün Türkiye’deki uluslararası buluşma noktalarından biri olan WorldFood İstanbul Fuarı’nda Ak Gıda hem tüketim hem de ev dışı tüketim pazarına yönelik yenilikçi ürünleri ve lezzet sunumlarıyla yer alacak.

Sonbahar ve kış aylarında doğan bebeklerde besin alerjisi riski daha yüksek



Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Sait Karaman, son yıllarda besin alerjisi olan çocukların sayısında artış olduğunu belirterek, “Sonbahar ve kış aylarında doğan bebeklerde besin alerji riski ilkbahar ve/veya yaz aylarında doğanlara göre daha yüksek. Sezaryen doğumlar da besin alerjisi riskini artırıyor. Bebeğinde besin alerjisini önlemek için anne adaylarının beslenme şekillerinde yapacakları değişiklik önemli. Gebelik ve emzirme döneminde meyve, sebze ve balık tüketiminin bebeklerde alerji gelişimini önlediğine dair bilimsel kanıtlar var” dedi.

Tarımda kullanılan 6 pestisit yasaklandı



Sağlığa ve çevreye zararlı 6 tarım zehrinin yasaklanmasıyla son 13 yılda yasaklanan tarım zehri aktif madde sayısı toplam 223’e yükseldi. Bu maddelerden 37'si Zehirsiz Kampanya sürecinde yasaklandı.

Prof. Dr. Nevzat Artık: Gıda güvenliğinde ambalaj vazgeçilmezdir



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık gıda güvenliğinde ambalajın önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ambalajın sürdürülebilir gıda tüketimindeki rolünü aktaran Artık, “Bir bebek nasıl kundak ile dış etkilere karşı korunuyorsa, gıdanın da muhafaza tekniği açısından ambalajlı olması gıda güvenliği için en vazgeçilmez kriterdir” dedi.

Türk kahvesi yanında ağzınızı tatlandıracak çikolata çeşitleri



Lezzeti, kıvamı ve kokusuyla pek çok insanın severek içtiği Türk kahvesinin yanında en çok bitter, meyveyi, karamelli, beyaz ve karışık çikolata tercih ediliyor. 

McDonald’s Türkiye’den tüketicilere “bu lezzete güven” çağrısı



Hızlı servis ve restoran sektöründe gıda güvenliğinin önemine dikkat çeken dünyanın önde gelen restoran zincirlerinden McDonald’s, yeni devreye aldığı iletişim kampanyasıyla tüketiciye “bu lezzete güven” çağrısı yapıyor.

2. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi'nde yapılacak ülke masaları toplantıları için kayıtlar açıldı



16 Ekim’de düzenlenecek II. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi gıda ve tarım sektörüne farklı ülkelerin kapılarını açacak. Sınırları aşmak isteyen katılımcılar için 12 ülkenin temsilcileri ile gerçekleştirilecek ülke masaları toplantıları, kontenjan dahilinde herkesin katılımına açık olacak.