Aroma, gıda ve içecek sektörünün dünya çapındaki en prestijli fuarları olan WorldFood Moskova Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı ile Wabel Drink Summit Budapest’te çok yönlü ürün portföyünü sergiledi.
Gıda sektöründe inovasyondan ambalaj tasarımına kadar birçok alanda uzman isimleri ilk kez ağırlayacak olan Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı (CONSENSE 2024) 2-3 Ekim’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven’nin başkanlığında İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Konferansa gıda sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası 400 profesyonel ve uzmanlar katılacak.
13 yıldır İstanbul’da hizmet veren hazır yemek markası FitChef, yemeklerini Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırmak için kolları sıvadı. Eylülde Ankara’da da hizmet vermeye başlayan şirket, yakın gelecekte yurt dışında da faaliyet göstereceğini duyurdu.
İstanbul, İzmir ve Muğla’nın yeme-içme kültürünün en iyilerinin yer aldığı seçki, İstanbul’da düzenlenecek özel bir törenle açıklanacak. Türkiye’deki keşif çalışmalarını sürdüren Michelin Rehberi müfettişleri, ek olarak Muğla’daki mekanları da ziyaret etmeye başladı.
Türkiye’nin önde gelen kafe-fırın zincirlerinden Aslı, yenilenen konsepti ve her damak zevkine hitap eden lezzetleriyle büyümeye devam ediyor. 34 mağazayla hizmet veren marka, 2025 yılında 15 merkez ve 20 franchise mağazayı açmaya hazırlanıyor. Mağazacılıkta olduğu kadar endüstriyel pazarda da iddialı olduklarını dile getiren Aslı Genel Müdürü Caner Bayıralan, “Aylık 1200 ton kapasiteyle faaliyetlerini sürdüren Dudullu tesisimizin yanı sıra Tuzla’da 3 milyon Euro tutarında, aylık 2000 tonu aşan üretim kapasitesine sahip yeni tesis yatırımımızı da tamamladık. İngiltere’ye de ilk ihracatımızı gerçekleştirdik” dedi.
Gaziantep merkezli kırmızı et üreticisi Binsa Et ve Et Ürünleri iflasın eşiğinde. Şirketin konkordato ilan etmesi kentteki et fiyatlarını etkileyebilir.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, enflasyonun getirdiği yıkım altında ezilen vatandaşlara destek olmak amacıyla kentteki ilk kent lokantasını faaliyete açtı. Ayrıca açılışı gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ikinci kent lokantasının müjdesini de verdi.
Değişen tüketici ihtiyaçlarını dikkate alarak yenilikçi lezzetler sunanPIN Drinks, “0 şeker 0 kalori” ürünleriyle soğuk içecek pazarında kısa sürede etkili bir ivme yakaladı. CEO’su Emre Sever’in liderliğinde, tamamen yerli yatırımcıların desteğiyle hızla büyüyen PIN Drinks, sektörde genç ve iddialı bir marka olarak öne çıkıyor. Yüzde 100 yerli bir marka olan PIN Drinks, Türkiye’de ve dünya genelinde büyük talep gören lezzetli ve ferahlatıcı ürünleriyle tüketicilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos 2024 sayısında yayımlanmıştır.
Güvenilir Ürün Platformu tarafından gıda ve tarım sektörünün uzman STK’ları, kurumları ve Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında düzenlenen 3. Güvenilir Ürün Zirvesi önemli workshoplara ev sahipliği yapacak. Danet desteğiyle gerçekleştirecek “Tatlarda Özgürlük: Glutensiz Lezzet Keşfi” workshopu dikkat çekici isimleri de bir araya getirecek.
Yeme içme sektörünün yenilikçi markalarından Doyuyo, gerçekleştirdiği Kızarmış Tavuk Tüketim Alışkanlıkları Araştırması ile tüketici tercihlerini ortaya koydu. Araştırma tüketicilerin hijyen ve hizmet kalitesini lezzetten daha fazla önemsediğini gösterdi. Çıtırlık ise en önemli lezzet unsuru olarak öne çıktı. Gençler AVM’lerde kızarmış tavuğu sosyalleşme aracı olarak görürken, orta yaş grubu daha çok açık havada tüketmeyi tercih ettiğini belirtti.