Gıda, yem ve ilaç için fonksiyonel bileşenler sektöründe dünyadaki önemli oyunculardan BENEO, 1 Haziran 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere, Olivier Roques'un BENEO GmbH'de CEO ve yeni yönetim kurulu üyesi (Executive Board of Directors) olarak atandığını duyurdu.
Türkiye’nin önde gelen yatırım kuruluşları arasında yer alan Gedik Yatırım, Seğmen Gıda’nın halka arz sürecine liderlik ediyor. Satışı gerçekleştirilen paylar ile birlikte toplam 1.050.000.000 TL kaynak sağlayan Seğmen Gıda, halka arzdan gelen bu fonu kullanarak, gelecek dönemde daha güçlü bir finansal yapıya ulaşmayı ve sektöründe dünya markası olmasını sağlayacak yatırımlar yapmayı hedefliyor.
Pet şişe kapaklarının suyun cinsini gösterdiği iddiasına yönelik paylaşımlara SUDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı’dan açıklama geldi. Kalebaşı, “Pet şişelerde yer alan kapak renkleri suyun türünü ve içeriğini göstermez. Türkiye’deki ilgili yönetmeliklerde kapak rengiyle ilgili bir sınıflandırma bulunmamaktadır” dedi.
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden döner, doğru marine edilip pişirilmediğinde sağlığımızı tehdit edebiliyor. Özellikle yaz aylarında çeşitli baharatlar eklenerek bozuk dönerin kamufle edildiğini söyleyen Dönerci Maydanoz Ali Kurucusu Ali Sarar, döner tüketirken dikkat edilecekleri anlattı.
Türkiye’nin yüzyıllık markalarından olan ve geleneksel lezzetini yüzyılı aşkındır koruyan Kemal Kükrer, ihracatını 20 ülkeye çıkardı. Ürünlerinin Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da ilgi gördüğünü söyleyen Ajinomoto İstanbul yetkilileri en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk 5 ülke arasında; Almanya, İngiltere, Filistin, Filipinler ve Gabon’un bulunduğu bilgisini verdi.
Tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını gözeterek gerçekleştirdiği inovasyonlarla pazarda yeni kategoriler açılmasına öncülük eden ve ürün çeşitliliğini artıran Ak Gıda- İçim Süt, sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olan yeni ürünü İçim x3 Probiyotik’i 250 ml ambalajlarda pazara sundu.
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2024 sayısında yayınlandı.
Tarım Kanunu’na göre kurulan, Tarım ve Orman Bakanlığı görev alanında faaliyet gösteren 9 ulusal ürün konseyi ilk defa bir araya geldi. Çay, pamuk, hububat, baklagil, turunçgil, kırmızı et, zeytin ve zeytinyağı, süt ve fındık konseylerinin başkanları, bakanlıktan üst düzey yetkililerinin katılımıyla bir araya gelerek ilk ortak toplantıyı gerçekleştirdi.
Türkiye’de yılda üretilen 55 milyon meyve ve sebzenin %45’inin kayba uğradığını, bu oranın Avrupa’da ’lerde seyrettiğini açıklayan Soğutma Sanayi İş İnsanları Derneği – SOSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayati Can, “Tarladan çatala geçen süreçte soğuk zincir uygulamalarında ülkemizde henüz olması gereken seviyede değiliz Ucuz gıdaya ulaşmak, gıda fiyatlarını yatay seyre almanın yolu iyi bir planlama, soğuk zincir uygulamalarının yaygınlaşması ve ihracatımızın artırılması sayesinde olacaktır” diyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran sayısında yayımlanmıştır.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması'nın sonuçlarına göre, en büyük 500 şirket 24 sektörde toplandı. Söz konusu araştırmada en fazla şirketin yer aldığı sektör 100 firmayla gıda ürünleri oldu. Gıda ürünleri sektöründeki şirket sayısı önceki yıla göre 6 adet artmış oldu.
Bastıran yaz sıcaklarında klimalar hem evde hem araçta hem de ofiste adeta imdadımıza yetişiyor. Öyle ki ‘serinleyeceğim’ derken çoğu zaman yol açabileceği riskleri önemsemeyebiliyoruz. Ancak dikkat! Acıbadem Maslak Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülcihan Özkan, klimaların yanlış ve bilinçsiz kullanımının soğuk algınlığı ve gripten klima zatürresine (lejyoner hastalığı) dek birçok ciddi akciğer enfeksiyonuna yol açabildiğini vurguluyor. Prof. Dr. Özkan, yaz aylarının masum görülen vazgeçilmezi klimaların yol açabileceği hastalıkları ve serinlerken hasta olmamak için alınması gereken 8 önlemi anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.