Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: kafe

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kovid-19'a ilişkin yeni tedbirleri açıkladı



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak" dedi.
 

Yeni normalleşme süreci başladı



Yeni tip koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli kentler dışında restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açıldı.
 

Kafe ve restoranlarda yeni dönem başladı


Yayın: 02-01-2024
Kategori: Gıda

Ticaret Bakanlığı düzenlemesi doğrultusunda gıda işletmeleri, 1 Ocak 2024’ten itibaren tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri içerikleri görünür şekilde kafe ve restoranların önüne zorunluluğu getirilmişti. Yeni uygulama dün itibariyle başladı.

Eksim Holding'in kafe - restoran zinciri Aslı’ya üst düzey atama



Türkiye’nin sevilen zincir kafe - restoranları ve en büyük unlu mamul üreticileri arasında yer alan Aslı’nın Genel Müdürü Caner Bayıralan oldu. Uzun yıllar sektörün önde gelen şirketlerinde yöneticilik yapan Bayıralan, Şubat ayı itibariyle genel mdür olarak yeni görevine başladı.


Restoran ve kafe boykotu çığ gibi büyüdü


Yayın: 20-04-2024
Kategori: Gıda

Kafe, restoran, lokantalardaki fahiş fiyatlar vatandaşın canına tak dedi, hafta sonu geniş çaplı bir boykot hareketi için çağrılar peş peşe geldi. 20-21 Nisan'da vatandaşlar restoran, kafe gibi mekanlara gitmeme kararı aldı. Boykot çağrısına akademisyenlerden ünlülere birçok isim de destek verdi.

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi



Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı ise yüzde 20'ye çıkarıldı.