Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Bu yıl unda 1,5 milyar dolarlık ihracat hedefleniyor



Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkan Yardımcısı, Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği (GUSAD) Başkanı ve Beşler Un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mesut Çakmak, bu yılki rekolte, son açıklanan buğday taban fiyatları ve un ihracatı ile ilgili önemli öngörülerde bulundu.

Muratbey, MasterChef 2024’e sponsor oldu



Türkiye’nin önde gelen peynir markalarından Muratbey Peynircilik, ekranların sevilen programı MasterChef Türkiye'ye sponsor oldu. Heyecan ve lezzetin bir arada olduğu MasterChef Türkiye, 14 Haziran’da başlayan yeni sezonu için Muratbey Peynircilik ile anlaştı. 

İstanbul bayramda yine ‘kanatsız’ kaldı



Kırmızı et fiyatlarının yüksek oluşu vatandaşın beyaz eti tercih etmesine neden oldu. 9 günlük Kurban Bayramı tatilini İstanbul’da geçirenler tatilin son günlerinde kasap ve marketlerde tavuk kanadı bulmakta zorlandı. Kilogram fiyatı 270 lirayı bulan tavuk kanadının bulunamamasını değerlendiren İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, "Bayramda kesim olmadığı için şu anda tavuk ürünlerinin bulunmasında sıkıntı var. Arife gününden bir gün önce sevkiyat durdu, bugün sevkiyatlar tekrar başladı. Yarından itibaren normal sevkiyata döner" dedi.

Aromsa Genç Oda Orkestrası ile unutulmaz bir 2023 – 2024 sezonu geride kaldı



Üretimini yaptığı yüksek katma değerli ürünlerle Türkiye gıda endüstrisinin gelişimine öncülük eden kuruluşlardan Aromsa, sanat ve kültür alanındaki çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. 2021 yılında sanat ve kültür camiasına merhaba diyen Aromsa Genç Oda Orkestrası’nın 2023-2024 sezonu boyunca gerçekleştirdiği konser serileri, klasik müzik müdavimlerinden tam not alıyor. 
 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi

Gıda ve içecek endüstrisi F İstanbul’da buluşacak



F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, 10-13 Temmuz 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. 4 gün boyunca 5 eş zamanlı alt fuarla sektör liderlerini bir araya getirmeti hedefleyen F İstanbul, katılımcılara potansiyel yeni müşterilere ulaşma fırsatı sunacak. 

Eriş, Türkiye'nin vitamin destekli ilk probiyotikli noodle’ını üretti



11 yıldır yaptığı Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarıyla sektörde ön plana çıkan Eriş, geçen yıl Türkiye’nin noodle üzerine çalışan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı resmi ilk ve tek Ar-Ge merkezini kurdu. 22 kişilik ekipten oluşan Eriş Ar-Ge Merkezi, gıda alanındaki sanayi-üniversite iş birliği kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) bilimsel çalışmaları sonucu Türkiye’nin fonksiyonel Vitamin Destekli ilk Probiyotikli Noodle ürününü geliştirdi. Cirosunun yüzde 5’ini Ar-Ge’ye ayıran Eriş’in inovasyon çalışmaları kapsamında geliştirdiği yeni fonksiyonel ürünü bağışıklık sistemini destekliyor ve sindirim sisteminin düzenlenmesine fayda sağlıyor.

CHP Rize’de çay mitingi gerçekleştirdi



CHP, Rize'de çay üreticileriyle birlikte miting düzenledi. Mitinge katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Alın terinin karşılığını vermek devletin boynunun borcudur. Çay üreticisi 25 TL beklerken 17 TL'ye mecbur bırakıldı" dedi. Çay üreticisi Gürsel Ceryan, "Geçinemiyoruz. Çay bizim ana gelir kaynağımız değil mi?" tepkisini gösterdi ve "Hakkımızı istiyoruz" çağrısını yaptı.

Süt sektörü, pazarını inovatif ürünlerle büyütmeyi hedefliyor



Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Harun Çallı, "Sanayicinin ihracat pazarlarında elde edeceği başarılar sayesinde çiftçinin ürettiği çiğ süt ve et fiyatları da ülke içerisinde istikrara kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

Muharrem Yılmaz: “Sağlıklı beslenme açısından süt ve süt ürünlerinin rolü her geçen gün artıyor”



Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "Temel gıdamız süt, faydalı olduğu kadar, toplumunun tüm kesimleri tarafından da kolayca erişilebilir bir gıda” diyerek, artan sağlıklı ve dengeli beslenme ihtiyacının karşılanmasında, süt ve süt ürünlerinin rolüne ve önemine dikkat çekti.

Yudum ve Tohum Derneği, yüzde 100 yerli ayçiçek tohumunu Türk çiftçisinin kullanımına sundu



Türkiye’nin sevilen ayçiçek yağı markalarından Yudum ve Tohum Derneği’nin 4 sene önce başlattığı sosyal sorumluluk projesinde büyük bir başarı elde edildi. Tamamen milli olanaklarla geliştirilen, topraklarımızda denemeleri gerçekleştirilen ve halihazırda ekilmekte olan ayçiçek tohumlarına göre daha verimli olduğu kanıtlanan YDM 2239 yerli ayçiçek tohumu Türk tarımının kullanımına sunuldu. Yeni yerli tohum, yüksek verime sahip ve aynı zamanda hastalık ve zararlılara karşı dirençli.