Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkan Yardımcısı, Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği (GUSAD) Başkanı ve Beşler Un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mesut Çakmak, bu yılki rekolte, son açıklanan buğday taban fiyatları ve un ihracatı ile ilgili önemli öngörülerde bulundu.
Türkiye’nin önde gelen peynir markalarından Muratbey Peynircilik, ekranların sevilen programı MasterChef Türkiye'ye sponsor oldu. Heyecan ve lezzetin bir arada olduğu MasterChef Türkiye, 14 Haziran’da başlayan yeni sezonu için Muratbey Peynircilik ile anlaştı.
Kırmızı et fiyatlarının yüksek oluşu vatandaşın beyaz eti tercih etmesine neden oldu. 9 günlük Kurban Bayramı tatilini İstanbul’da geçirenler tatilin son günlerinde kasap ve marketlerde tavuk kanadı bulmakta zorlandı. Kilogram fiyatı 270 lirayı bulan tavuk kanadının bulunamamasını değerlendiren İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, "Bayramda kesim olmadığı için şu anda tavuk ürünlerinin bulunmasında sıkıntı var. Arife gününden bir gün önce sevkiyat durdu, bugün sevkiyatlar tekrar başladı. Yarından itibaren normal sevkiyata döner" dedi.
Üretimini yaptığı yüksek katma değerli ürünlerle Türkiye gıda endüstrisinin gelişimine öncülük eden kuruluşlardan Aromsa, sanat ve kültür alanındaki çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. 2021 yılında sanat ve kültür camiasına merhaba diyen Aromsa Genç Oda Orkestrası’nın 2023-2024 sezonu boyunca gerçekleştirdiği konser serileri, klasik müzik müdavimlerinden tam not alıyor.
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, 10-13 Temmuz 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. 4 gün boyunca 5 eş zamanlı alt fuarla sektör liderlerini bir araya getirmeti hedefleyen F İstanbul, katılımcılara potansiyel yeni müşterilere ulaşma fırsatı sunacak.
11 yıldır yaptığı Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarıyla sektörde ön plana çıkan Eriş, geçen yıl Türkiye’nin noodle üzerine çalışan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı resmi ilk ve tek Ar-Ge merkezini kurdu. 22 kişilik ekipten oluşan Eriş Ar-Ge Merkezi, gıda alanındaki sanayi-üniversite iş birliği kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) bilimsel çalışmaları sonucu Türkiye’nin fonksiyonel Vitamin Destekli ilk Probiyotikli Noodle ürününü geliştirdi. Cirosunun yüzde 5’ini Ar-Ge’ye ayıran Eriş’in inovasyon çalışmaları kapsamında geliştirdiği yeni fonksiyonel ürünü bağışıklık sistemini destekliyor ve sindirim sisteminin düzenlenmesine fayda sağlıyor.
CHP, Rize'de çay üreticileriyle birlikte miting düzenledi. Mitinge katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Alın terinin karşılığını vermek devletin boynunun borcudur. Çay üreticisi 25 TL beklerken 17 TL'ye mecbur bırakıldı" dedi. Çay üreticisi Gürsel Ceryan, "Geçinemiyoruz. Çay bizim ana gelir kaynağımız değil mi?" tepkisini gösterdi ve "Hakkımızı istiyoruz" çağrısını yaptı.
Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Harun Çallı, "Sanayicinin ihracat pazarlarında elde edeceği başarılar sayesinde çiftçinin ürettiği çiğ süt ve et fiyatları da ülke içerisinde istikrara kavuşacaktır" şeklinde konuştu.
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "Temel gıdamız süt, faydalı olduğu kadar, toplumunun tüm kesimleri tarafından da kolayca erişilebilir bir gıda” diyerek, artan sağlıklı ve dengeli beslenme ihtiyacının karşılanmasında, süt ve süt ürünlerinin rolüne ve önemine dikkat çekti.
Türkiye’nin sevilen ayçiçek yağı markalarından Yudum ve Tohum Derneği’nin 4 sene önce başlattığı sosyal sorumluluk projesinde büyük bir başarı elde edildi. Tamamen milli olanaklarla geliştirilen, topraklarımızda denemeleri gerçekleştirilen ve halihazırda ekilmekte olan ayçiçek tohumlarına göre daha verimli olduğu kanıtlanan YDM 2239 yerli ayçiçek tohumu Türk tarımının kullanımına sunuldu. Yeni yerli tohum, yüksek verime sahip ve aynı zamanda hastalık ve zararlılara karşı dirençli.