Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Yıldız Holding, sanatla engelleri aşan bir hikayeye tanıklık etti



“Mutlu Et Mutlu Ol” anlayışıyla tüm paydaşlarının mutluluğunu ve toplumsal faydayı hedefleyen Yıldız Holding çeşitlilik ve kapsayıcılık odağındaki etkinliklerinden bir yenisini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirdi.

İstanbul’da sahte içki faciası... Son 1 haftada 17 kişi hayatını kaybetti



İstanbul'da sahte içkiden ölümler artıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün paylaştığı bilgiye göre, sahte içkiden ölenlerin sayısı son vakalarla sekizden 17 kişiye yükseldi. Geçen yıla kıyasla 2024 yılında ele geçirilen sahte alkol miktarı 4 kat arttı.

Mehmet Ali Işık: “Kuru incirimizi herkes gönül rahatlığıyla tüketebilir”



Türkiye’nin dünyanın kuru incir ihtiyacının yüzde 60’ını karşıladığı bilgisini veren Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Türkiye’de üretilen kuru incirin karanlık odalarda UV lambalar altında ve lazerlerle kontrol edildiğini, bir pestisit olmayan aflatoksinin incirlerden ayıklandığını, Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlıklı gıda ürünleri listesinde yer verdiği kuru inciri herkesin gönül rahatlığıyla tüketebileceğini dile getirdi.

Bitki çayını hangi ünlülerle içmek istiyoruz?



Areda Piar’ın Türkiye genelinde 1.100 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, sonbahar ve kış aylarında halkın yüzde 58’i bitki çayı tüketiminin arttığını ifade ediyor. Yüzde 36,2’si bitki çayını keyif aldığı için tüketirken, yüzde 34,1’i sindirim ve bağışıklık sistemine destek olması için tercih ediyor. Halkın yüzde 56,5’i bitki çayını aktardan alırken, yüzde 43,5’i poşet çayları tercih ediyor. 

Ayvalık sepet/kelle peynirine coğrafi işaret geldi



Ayvalık Belediyesi’nin yaptığı coğrafi işaret başvurusu onaylandı. İlçe mutfağının önemli lezzetlerinden Ayvalık sepet/kelle peyniri coğrafi işaret aldı. 

Tahinin 5 bin yıllık tarihini anlatan “The Book of Tahini” kitabı çıktı



5 bin yıllık bilinen geçmişiyle tahin, coğrafyamızda filizlenen en büyük değerlerden biri.  Günlük yaklaşık 100 ton üretim kapasitesiyle tahin sektörünün önde gelen üreticilerinden Tunas - Çelikler Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çelik, Ketebe Yayınları etiketiyle okurla buluşan The Book of Tahini’nin tanıtım toplantısını Fişekhane’de gerçekleştirdi. 

Bakan Yumaklı'dan zehirli mandalina açıklaması: “Gıdanın şakası olmaz benim de çocuklarım var”



Gıda denetimlerini çok önemsediklerini söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İnsanların ‘zehir mi yiyoruz’ diye hassasiyet göstermesi normal. Bu işin şakası yok, benim de çocuklarım var. Limitlerin üzerinde ilaç kalıntısı çıkarsa o tarım ürünü kesinlikle imha ediliyor” dedi.
 

Türkiye’ye bir iade daha... Mandalinada kriz büyüyor



Türkiye'den Slovakya'ya ve Almanya'ya ihraç edilmek istenen mandalinalar sınırdan geri çevrilmişti. Bu ülkelere Bulgaristan da eklendi. Mandalinalarda güvenli limitin üstünde 'chlorpyrifos-methyl' tespit edildi.

Duru Bulgur, 2 bin yııllık Ahmet Buğdayı’nı yeni nesillere aktarıyor



Duru Bulgur’un Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi iş birliğiyle Türk tarımına yeniden kazandırdığı ata tohumu Ahmet Buğdayı, Karaman’da çiftçilere dağıtımının ardından, geniş alanlarda üretilmesi için tekrar toprakla buluşturuldu. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, “Lezzeti ve kalitesiyle üreticinin ilk tercihi olacağına inandığımız bu ata tohumu buğdayın Türk tarımında kalıcı olmasını sağlayarak geleceğe miras bırakmaya kararlıyız” dedi.

KRONE'den Best Nakliyat'a 50 adet treyler teslimatı



Best Uluslararası Nakliyat, 50 adetlik Profi Liner siparişini KRONE’nin İzmir Tire’deki fabrikasında düzenlenen törenle teslim aldı.