Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

CarrefourSA ve Shell & Turcas'tan iş birliği



Türkiye’nin perakende ve mobilite sektörlerindeki iki güçlü markası CarrefourSA ve Shell & Turcas, müşteri deneyiminde yeni bir dönemi başlatan stratejik bir iş birliğine imza attı. Shell & Turcas’ın sevilen yiyecek-içecek markası deli2go, ilk kez akaryakıt istasyonları dışına çıkarak CarrefourSA Lezzet Arası restoranında café formatında hizmet vermeye başladı. Aynı zamanda CarrefourSA’nın Bonheur markalı ürünleri de artık seçili Shell Select marketlerde müşterilerle buluşuyor. 

Yusuf Değirmenci: "Bölgesel güçlü özel gıda laboratuvarları kurulmalı"



Türkiye’de gıda denetimi ve analizlerinde sağlıklı bir yapının sağlanması için kamu ve özel gıda laboratuvarlarında analiz kapsamının Avrupa Birliği (AB) standartlarına çıkarılması gerektiğini belirten TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Yusuf Değirmenci, “Özellikle büyük şehir dışındaki illerde, bölgesel özel gıda analiz laboratuvarlarının kurulması desteklenmeli. İhracat, tarım alanı yoğun bölgelerde yerel laboratuvar alt yapıları güçlendirilmeli” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
Bu röportaj, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim 2025 sayısında yayımlanmıştır.

Sağlıklı yaşam trendi fonksiyonel gıda bileşenlerine talebi büyütüyor



Dünyada sağlıklı yaşam eğiliminin ve tüketici bilincinin yükselmesiyle birlikte fonksiyonel ve sağlık faydaları sağlayan gıda ürünlerine talep hızla artmış durumda. Son yıllarda gıda endüstrisinin bu doğrultuda Ar- Ge ve inovason yatırımlarını yoğunlaştırması fonksiyonel gıda bileşenlerinin önemini daha da artırıyor.
 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu haber, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim 2025 sayısında yayımlanmıştır.

Kanatlı sektörü Çin’e tavuk ayağı ihracat izninin çıkmasını istiyor



Türkiye’de kuş gribi vakasının bulunmadığını bilimsel olarak kanıtlayan kanatlı sektörü, Çin’in karantina listesinden çıkmayı bekliyor. Kanatlı sektörü, Çin’in karantina listesinden çıkarak yıllık 75 bin ton tavuk ayağını Çin’e ihraç ederek 200 milyon dolar dövizi Türkiye’ye kazandırmayı hedefliyor.

Yesen Burger’den konkordato talebi



Maliyet artışları ve yüksek kira giderleri nedeniyle zor günler geçiren Yesen Burger, konkordato talebinde bulundu. Mahkeme, marka için 3 aylık geçici mühlet kararı verirken alacaklılara 7 günlük itiraz hakkı tanıdı.

Şekerci Cafer Erol’dan sütlü çikolatalı ve tahinli gofret



1807’den bu yana ustalığını kuşaktan kuşağa aktaran, geleneksel tatları modern dokunuşlarla yeniden yorumlayarak sevenleriyle buluşturan Şekerci Cafer Erol, nostaljik sütlü çikolatalı gofretlerine tahinlileri de ekledi. 

Tamer Aktaş: “Karadeniz pidesini dünyada tanınan lezzet markası yapmak istiyoruz”



ABD’de tüm eyaletleri kapsayan bir dağıtım ağı, İtalya’da modern bir pide fabrikası kurmayı planladıklarını açıklayan Aktaşlar Lezzet Grubu YKB Tamer Aktaş, “Londra’da pide odaklı bir fast-food zinciri projemiz var. Önümüzdeki 10 yıl içinde Karadeniz pidesini, pizza gibi dünyaca ünlü hale getirerek, global bir lezzet markası olmasını hedefliyoruz” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim 2025 sayısında yayımlanmıştır. 

Bitlis Balı, Kaldera ile coğrafi işaret tescil belgesi aldı



Dünyaca ünlü Bitlis balını, doğal üretim yapan iki binin üzerindeki üreticiden toplayarak modern tesislerinde işledikten sonra sofralara taşıyan Kaldera Bal, lezzet ve kalite standardını aldığı coğrafi işaretle tescilledi. Kaldera Bal ile Bitlis’ten bir dünya markası çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen BETAV Genel Sekreteri ve Kaldera Bal Yönetim Kurulu Üyesi Beritan Karaçay, “Bu hedefimize doğru ilerlerken Bitlis balının aldığı coğrafi işaret tescil belgesi, bizim için önemli bir dönüm noktası oldu” dedi.

Dünyaca ünlü gastronomi profesyonelleri Gastromasa’da buluşacak 



Gastronomi dünyasının prestijli etkinliklerinden biri olarak gösterilen Gastromasa İstanbul Uluslararası Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 10. kez Sözen Group tarafından düzenleniyor. 6–7 Kasım 2025 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlik, “10 Yılın Hikâyeleri (Stories of 10 Years)” temasıyla gastronominin önemli isimlerini İstanbul’da buluşturacak.

İspak, geri dönüştürülebilir ve yüksek performanslı ambalaj çözümlerini tanıttı



İspak, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nda, sürdürülebilir, yenilikçi ve yüksek performanslı ambalaj çözümleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekti. İspak Genel Müdürü Hakan Koçoğlu, fuarda öne çıkan çalışmalarla ilgili olarak; “Yerlileştirme çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 2025 itibarıyla ticarileşen, plastik sos şişeleri ve granül kahve gibi ürünlerde kullanılan conta kapak yapısı, geliştirilmiş olarak İspak tarafından Türkiye’de üretilmeye başlanmıştır” dedi.