Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Doğanay Gıda’ya yeni pazarlama direktörü



Gıda sektöründe 20 yıla yaklaşan deneyime sahip olan Pınar Nokay, Ekim 2025 itibarıyla Doğanay Gıda’da pazarlama, ticari pazarlama ve satış operasyonlarından sorumlu pazarlama direktörü olarak göreve başladı.

Marmara Denizi'nde şiddetli deprem... İstanbul dahil pek çok şehirde hissedildi



Merkez üssü Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi olan ve İstanbul, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale ve Bursa'dan da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.0; Kandilli Rasathanesi ise 5.3 olarak açıkladı. 

Yandex Türkiye açıkladı: Türk kahvesi lider, espresso takipte



Yandex Türkiye, 1 Ekim Dünya Kahve Günü kapsamında Türkiye'nin değişen kahve kültürüne dair çarpıcı veriler paylaştı. Yandex Arama verilerine göre, kullanıcıların kahve ile ilgili yaptıkları aramalar; kahve makinelerinden geleneksel kahve falına kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.  Bu aramalar; gün, saat ve şehir bazında da farklılık göstererek kahve alışkanlıklarının bölgesel ve zamansal çeşitliliğini ortaya koyuyor. Yandex Türkiye kahve içme deneyimini daha da keyifli hale getirmek için Starbucks Türkiye ile yakında detaylarını paylaşacağı bir iş birliğine de imza attı.

Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi Genel Müdürü Umut Tavaşoğlu oldu 



1906 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren dünyanın önemli gıda şirketlerinden Nestlé, Türkiye organizasyonunda önemli bir atama gerçekleştirdi. 2006’dan beri şirket çatısı altında farklı ülkelerde üstlendiği liderlik görevleriyle şirketin büyüme ve dönüşüm yolculuğuna katkı sağlayan Umut Tavaşoğlu, Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi Genel Müdürü oldu.

Aslı'dan yatırım maliyetlerini ortadan kaldıran yeni franchise modeli: "Dükkan Senin"



Türkiye’nin önde gelen kafe- fırın zincirlerinden Aslı, yüksek yatırım maliyetlerini ortadan kaldıran ve sektörde ilk olacağını iddia ettiği yeni franchise modelini duyurdu. Yeni model sayesinde, girişimci olmak isteyen herkese sermayesiz kendi işini kurma imkânı tanınırken, uzun vadeli yatırım ve kalıcı başarı fırsatı sunuluyor. Programa dahil olanlara 90 gün içinde faaliyete hazır Aslı mağazası teslim ediliyor. 

TÜGİS ve Çalışma Hayatı Derneği çocuk işçiliğine karşı harekete geçti



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Çalışma Hayatı Derneği iş birliğiyle devreye alınan “Küçük Eller İçin Büyük Gelecekler: Çocuk İşçiliğine Hayır” projesinin açılış toplantısı İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Sütlüce Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Başta gıda sektörü olmak üzere tüm üretim alanlarında çocuk işçiliğine karşı farkındalık yaratmaya odaklanan proje, Avrupa Birliği ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından destekleniyor. 

Chef Seasons’tan Balsamic Flakes ile Anuga 2025’te büyük başarı



Sos, çeşni ve yenilikçi gurme ürünler sektörünün önde gelen oyuncularından Chef Seasons, dünya gıda sektörünün en prestijli buluşmalarından Anuga 2025’te uluslararası sahnede yerini aldı. Şirketin yenilikçi ürünü Balsamic Flakes, uzman jüri tarafından 2025’in Top Innovation ürünlerinden biri olarak seçildi.

Pek Food’tan “Bildiğin Gibi Değil” daveti



Anadolu mutfağının sevilen unlu mamul lezzetlerini sofralarla buluşturan Pek Food, ‘Bildiğin Gibi Değil!’ mottosuyla gerçekleştirdiği özel davette, tarifleri alışılmışın dışına taşıyan yaratıcı dokunuşlarla hazırlanan lahmacunlarını ilk kez misafirlerine sundu.
 

Küresel gıda şirketi Kerry Group'ta Türkiye'den önemli atama



Gıda ham maddeleri ve ev dışı tüketim sektörlerinde faaliyet gösteren gıda ve beslenme şirketi Kerry Group, üst düzey yönetim kadrosunda önemli bir atama gerçekleştirdi. Türkiye’de Krater ve DaVinci Gourmet markalarıyla tanınan şirketin Orta Doğu, Türkiye ve Pakistan Genel Müdürü İnanç Işık; 1 Ocak 2026 itibarıyla Kuzey Asya Bölgesi Genel Müdürü ve Asya Pasifik Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (APMEA) Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayacak.

Unlu mamuller, çikolata ve pastacılık sektörlerinin kalbi Ankara’da atacak



16–19 Ekim 2025 tarihleri arasında Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilecek BAKERY PLUS – 6. Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı, 50’nin üzerinde ülkeden 25 binden fazla sektör profesyonelini  buluşturmayı hedefliyor.