Türkiye’nin sofralık zeytin ihracatı 2024/25 sezonunun 7 aylık döneminde yüzde 26,5’luk artışla 128 milyon dolardan 162 milyon dolara yükseldi. Zeytincilik sektörü, sezon başında belirlediği 250 milyon dolar ihracat hedefine ulaşılacağına inanıyor.
Domino’s ve Coffy markalarının çatı organizasyonu Domino’s Pizza Eurasia Group’ta iki üst düzey atama gerçekleştirildi. DP Eurasia Pazarlama ve Dijitalden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı (CMDO) görevine Nedim Nahmias, DP Eurasia İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığı (CHRO) görevine Seda Erdem Yılmaz getirildi.
12 ülkede 34 şişeleme fabrikası ve 3 meyve işleme tesisiyle faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCI), Azerbaycan’daki ikinci fabrikasını İsmayıllı’da devreye aldı. İsmayıllı fabrikasıyla beraber şirketin Azerbaycan’daki toplam yatırımı 200 milyon dolara ulaştı.
Bursa’daki Aroma fabrikasında, Tekgıda-İş Sendikası'nın işçilerden habersiz imzaladığı toplu iş sözleşmesi taslağına tepki gösteren işçiler üretimi durdurarak fabrika içinde bekleyişe geçti. İşçiler, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkların kabul edilemeyeceğini belirterek taleplerinin bayram arifesine kadar işçinin gerçek temsilcileriyle masaya yatırılmasını istedi.
Türkiye’de dondurulmuş gıda ve margarin sektörlerinin önde gelen kuruluşlarından Kerevitaş, stratejik hedefleri doğrultusunda kurumsal kimliğini yenileyerek yoluna Besler Gıda olarak devam edecek.
Gıda, yem ve ilaç için fonksiyonel bileşenlerin önde gelen üreticilerinden BENEO ve gıda ve ilaç endüstrisi için biyoteknoloji çözümlerinde Avrupa’nın önemli kuruluşları arasında gösterilen Wacker, insan sütü oligosakkariti (HMO) 2'-Fukosillaktoz'u (2'-FL) dünya çapında piyasaya sürüyor. İnsan sütü oligosakkariti HMO’lar arasında en yaygın ve en kapsamlı olarak incelenen model olarak gösterilirken, yeni ürünün önümüzdeki haftalarda Avrupa pazarında satışa sunulması planlanıyor.
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi, gastronomi yazarı – kahve danışmanı Cenk Girginol, 2025 yılında etkili olan kahve trendlerini Gıda Teknolojisi Dergisi için yazdı.
* Bu makale, Gıda Teknolojisi Dergisi’nin Mart – Nisan 2025 sayısında yayımlanmıştır.