Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Çiğ süt tavsiye fiyatı 18,35 lira oldu



Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütü tavsiye fiyatının destek hariç 17,15 TL'den 18,35 TL'ye çıkarılmasına karar verdi. Çiğ süt tavsiye fiyatının üreticiyi değil, sanayiciyi sevindirdiğine dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, fiyatın en az 23 TL olması gerektiğini belirtti.

Ali Ekber Yıldırım yazdı: İklim Kanunu tarım için ne getiriyor?



Ali Ekber Yıldırım foto7552 sayılı İklim Kanunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi ve 9 Temmuz 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, ekonomim.com’da yayımlanan yazısında, İklim Kanunu'nun kapsamını ve tarımla ilişkisini değerlendirdi.

Ülker ve Sabancı Üniversitesi buğday için ele ele verdi



Ülker ve Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle buğdayın tarlada çinko ve selenyum bakımından zenginleştirilmesini sağlayan “Biyofortifikasyon Projesi” ilk sonuçlarını verdi. Tarlada yetiştirilme sırasında yapraktan çinko ve selenyum uygulamalarıyla beslenen buğdaydan üretilmiş “Saklıköy Tarlada Zenginleştirilmiş Tahıllı Bisküvi” piyasaya çıktı. 

Türk franchise sektörü Almanya’da buluşacak



Avrupa’nın en büyük franchise fuarlarından Franchise Expo Germany, 6 – 8 Kasım 2025 tarihleri arasında bir kez daha kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe, Chobani anlaşmasını resmen duyurdu



Fenerbahçe, stadyum isim sponsorluğu ve Futbol A takımı Avrupa forma göğüs sponsorluğu için dünyaca ünlü Amerikan yoğurt şirketi Chobani'yle görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Erikli 20 bin fidanı toprakla buluşturdu



“Korumamız Gerekli” inisiyatifi ile lezzetini borçlu olduğu meskeni Uludağ’ın doğal mirasını, zenginliklerini ve biyoçeşitliliğini korumak amacıyla hareket eden Erikli, gezegen için sürdürülebilir adımlar atmaya devam ediyor. Marka, iş ortağı Migros’un desteğiyle hayata geçirdiği ‘Erikli 1 Litre ile Geleceğe Bir Fidan Bırak’ projesi kapsamında Ege Orman Vakfı ev sahipliğinde 20 bin fidan dikti.

Metro Chef ile dondurma mevsimi açıldı


Yayın: 09-07-2025
Kategori: Rafa Çıkanlar

Metro Türkiye, hem kendi dondurmasını hazırlamak isteyenlere gereken tüm malzemeleri hem de koruyucu ve tatlandırıcı içermeyen dondurma seçeneklerini pazara sundu. 

Eksun Gıda'dan sürdürülebilir enerji hamlesi



Türkiye’nin önde gelen un üreticilerinden Eksun Gıda, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda kurmaya hazırlandığı EKSUN-3 Rüzgar Enerji Santrali (RES) için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Yatırım Teşvik Belgesi aldı. Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre 7.000 kW güce sahip projenin Yatırım Teşvik Belgesi’ne ilişkin toplam sabit yatırım tutarı 234 milyon 561 bin 950 TL olacak. 

Kadın üreticilerin emeği Shopsa ile dünyaya açılıyor



Yönetim kurulu başkanlığını iş insanı Demet Sabancı Çetindoğan’ın yaptığı ve Türkiye genelinde il bazında kadın üreticileri bir araya toplayan, onların ürünlerini yurt içi ve yurt dışı ayağı ile global pazarda yer almasını sağlayan Shopsa, sağladığı toplumsal faydayla bireysel emeğin kurumsal başarıya dönüşmesine yardımcı oluyor. “kadına destek, ülkeye destek” mottosuyla yola çıkılan bu platformda Türkiye’nin 81 ilinden kadın üreticiler, kadın kooperatifleri ve birlikler bir araya geliyor. 

Dr. Eren Günhan Ulusoy: “Bu sezon buğdayımız yüksek kalitede”



Geçen son iki sezona kıyasla daha kurak bir sezonla karşı karşıya olan buğdayda, kalite ise daha yüksek. Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “Yeni sezonda da un ihracatında dünya lideri olmayı hedefliyoruz. Buğdaylarımız bu sezon yeterince kaliteli ve ithalatımız da açık. 3 milyon tonu bulabilecek bir un ihracatı hedefimizi koruyoruz” dedi.