Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Metro Türkiye’de atama



Türkiye’de 1990 yılından bu yana yeme içme sektörüne çözüm ortaklığı yapan Metro Türkiye’de önemli bir atama gerçekleşti. Şirketin kurumsal iletişim müdürlüğü görevine 1 Eylül 2025 itibarıyla Pınar Özistanbullu Demir atandı.

4. Güvenilir Ürün Zirvesi'nin programı belli oldu



Güvenilir Ürün Platformu tarafından Türkiye’nin üretim gücünü desteklemek amacıyla 1 Ekim Çarşamba günü İstanbul’da gerçekleştirilecek 4. Güvenilir Ürün Zirvesi'nin programı açıklandı. Gıda, tarım ve gastronomi sektörünün en itibarlı yarışmaları arasında gösterilen Feed the Future Yarışması’nın kazananları ise zirvede akşam yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

Mondelēz International Türkiye’ye yeni pazarlama lideri



Mondelēz International Türkiye’de üst düzey bir atama gerçekleşti.  Sektörün uluslararası pazarlama deneyimiyle dikat çeken isimlerinden Zümrüt Bakkal Elitaş, Mondelez International Türkiye’nin pazarlama lideri olarak atandı.

Evde sirke yaparken dikkat! Fermantasyon hataları sofranıza küf ve toksin getirebilir



Elma mevsimiyle birlikte evde sirke yapımı yeniden popülerleşti. Ancak uzmanlar, ev ortamında hazırlanan sirkelerin her zaman güvenilir olmayabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle fermantasyon sürecinin kontrolsüzlüğü ve asidite oranının yetersiz kalması, sağlık açısından risk oluşturabiliyor.

Keskinoğlu’dan yeni ambalaj tasarımları



Türkiye'nin önde gelen piliç eti ve yumurta üreticilerinden Keskinoğlu, yumurta, ileri işlem ve piliç eti ürünlerinin ambalajlarını yeniledi. Tüketici bilincini artırmayı hedefleyen, hijyen ve güveni ön planda tutan teknolojik yatırımların ürünü olan yeni ambalajlar, Ağustos ayı itibarıyla tüketicilerle buluşmaya başladı.

7. Uluslararası Gastro Afyon Festivali bugün başladı



Afyonkarahisar, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’ndaki gastronomi kimliğiyle bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. 19-21 Eylül tarihlerinde Motor Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilecek festival, üç gün boyunca gastronomi dünyasının önde gelen isimlerini, genç şefleri, akademisyenleri ve lezzet tutkunlarını bir araya getirecek.

İspak üçüncü sürdürülebilirlik raporunu yayınladı



Esnek ambalaj sektörünün önde gelen oyuncularından İspak, iklim değişikliğiyle mücadele, yeşil dönüşüm, inovasyon ve toplumsal katkı alanlarındaki somut ilerlemelerini üçüncü sürdürülebilirlik raporunda paylaştı. Enerji verimliliği, çevre dostu ürünler, geri dönüşüm ve çalışan refahı odaklı projeleriyle sürdürülebilir üretim yolculuğunu sürdüren şirket, farklı alanlardaki çalışmalarıyla kurumsal sorumluluk anlayışını güçlendirmeyi hedefliyor.

Türkiye’de yumurta fiyatları yüzde 50 arttı



2025 yılı itibarıla Türkiye’den ABD’ye milyonlarca düzine yumurta ihraç edildi. Türkiye'de zamlanan fiyatlar nedeniyle en ucuz protein kaynağı %50 zamlandı. Asgari ücretlinin alım gücü yumurtada da geriledi.

BESD-BİR: Türkiye’de piliç eti fiyatları ABD ve Avrupa’dan ucuz



Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR), Türkiye’de son zamanlarda piliç eti piyasası ve piliç eti ürünleri fiyatlarıyla ilgili çıkan haberlere ilişkin kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla yazılı bir  açıklama yaptı.

Adil Dindar: “Asırlık mirası evrensel bir lezzet haline getirdik”



Helvadan lokuma, çikolatadan unlu mamullere kadar geniş bir yelpazedeki geleneksel  lezzetleri 118 yıldır aynı kaliteyle Türkiye’yle buluşturan Koska Helvacısı Mahir Gıda, 50’ye yakın ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor. Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi ve Fabrika Müdürü Adil Dindar, “Türkiye sınırları içinde kalmamış olmak markamızın sürekliliğini de önemli bir noktaya taşımıştır. Rusya, Orta Doğu ülkeleri, Avrupa ülkeleri ve Amerika’ya yönelik ihracat faaliyetiyle asırlık mirası evrensel bir lezzet haline getirdik” diyor.   
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj, Gıda Teknolojisi Dergsi'nin Temmuz - Ağustos 2025 sayısında yayımlanmıştır.