Yerel üretimin desteklenmesi ve ticaretin geliştirilmesini amaçlayan Türkiye’nin Kahramanları Projesi üretici buluşmaları Konya ile devam ediyor. Türkiye’nin farklı illerinde üreticilere iş geliştirme eğitimleri verilmesi ve üreticileri alım heyetleriyle buluşturma projesi olan Türkiye’nin Kahramanları Konya buluşması, 18 Nisan’da Konya Ticaret Odası Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Tarım ve gıda endüstrisinde sürdürülebilirlik ve teknoloji entegrasyonunun öneminin artmasıyla birlikte, bu alandaki farkındalığı erken yaşlarda oluşturmak amacıyla AgroFest 2025, 22-23 Şubat 2025 tarihlerinde Feast’in ev sahipliğinde ilk kez lise öğrencilerine özel olarak düzenlendi. Tarım ve gıda sektöründe yenilikçi yaklaşımların ele alındığı etkinlik, gençleri sektörün geleceğine dair bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını artırmayı hedefledi.
Areda Piar’ın Türkiye genelinde 14-17 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği şerbetli tatlılar araştırmasına göre, Türk halkının en sevdiği şerbetli tatlı yüzde 64,1 ile baklava oldu. Çeşitleri arasında fıstıklı baklava öne çıkarken, soğuk baklavanın da popülerliğini artırdığı görülüyor. “Hangi Türk şefin yaptığı şerbetli tatlıyı yemek isterdiniz?” sorusuyla Arda Türkmen (yüzde 26) ve Ömür Akkor (yüzde 25,9) öne çıkıyor. Türkiye’nin birlikte baklava yemek istediği ünlü isimler arasında yüzde 26 ile Demet Akbağ ilk sırada yer alıyor.
Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, Ramazan ayında gün içinde susuzluk çekilmemesi için sahur zamanlarında tuz ve baharat içeriği yüksek gıdaların tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, doğal kaynak ve doğal mineralli suların limon ilave edilerek içilmesinin elektrolit kayıplarını önleyeceğini vurguluyor.
CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, 2025 yılının ilk iki buçuk ayında 260 gıda ürününde taklit ve tağşiş yapıldığını açıkladı. Gürer, hile yapılan ürün grupları arasında bitkisel yağlar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünlerinin öne çıktığını belirtti.