Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Ekici Süzme Peynir’e uluslararası lezzet ödülü



Türkiye’nin önde gelen peynir markalarından Ekici Peynir, Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (International Taste Institute ITI) tarafından yapılan tat değerlendirmeleri sonucunda Ekici Süzme Peynir ile lezzette mükemmelliğin tanınmış bir sembolü olan “Superior Taste Award” almaya hak kazandı. Ekici Peynir bu yıl beşinci kez üç yıldız alarak Kristal Lezzet Ödülü’nü de korumaya devam ediyor.

ISS Türkiye’de yeni atama


Yayın: 15-01-2024

İnovatif ve entegre tesis yönetim hizmetleri alanında faaliyet gösteren ISS Türkiye’de önemli bir atama gerçekleşti. Erdem Atay, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle firmanın Grup İnsan ve Kültür Başkanı olarak atandı.

Çiğ süt tavsiye fiyatına zam



Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatının 22 Ocak'tan geçerli olmak üzere, üreticinin eline litre başına net 13,5 lira geçecek şekilde belirlenmesine karar verdi.

BCC Catering yeni mutfağını Manisa’da açtı


Yayın: 12-01-2024
Kategori: Gıda

Türkiye’nin 33 farklı şehrinde, 110 üretim tesisiyle hizmet veren BCC Catering, yeni mutfağını Manisa’da açtı. Ana hedeflerinin Manisa bölgesinde kalitesiyle tercih edilen bir şirket olmak olduğunu belirtilen BCC Catering Genel Müdürü Vedat Uluğ, “İlk altı ayın sonunda Manisa mutfağımızda yüzde 80 doluluk hedefliyoruz” dedi.

Unilever’in dondurmada Avrupa operasyonu Mustafa Seçkin'e emanet



Dünyanın önde gelen hızlı tüketim şirketlerinden olan Unilever, küresel dondurma pazarındaki en büyük iş birimine liderlik edecek yeni ismi Türkiye’den seçti. Unilever Orta Doğu & Türkiye Kişisel Bakım Genel Müdürü ve Unilever Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Seçkin, Unilever Avrupa, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda Dondurma Genel Müdürü olarak görev yapacak.

Üreten Yöre Üreten Türkiye’nin ikinci buluşması 24 Ocak’ta Adıyaman’da yapılacak



Deprem bölgesindeki yerel üreticiyi potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirme ve bölge ekonomisine katkı sağlama projesi Üreten Yöre Üreten Türkiye’nin ikinci buluşması Adıyaman’da yapılacak.

2023 yılı temel gıda ihracatı 12,4 milyar dolar



Bisküvi-pasta, buğday unu, bitkisel yağlar, şekerli ve kakaolu ürünler ile makarna başta olmak üzere temel gıda ürünlerini kapsayan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün 2023 yılı toplam ihracatı 12,4 milyar dolar oldu. Sektör ihracatını bir önceki yıla göre miktar bazında yüzde 36 artırarak 14,7 milyon tona çıkarsa da, küresel gıda fiyatlarındaki gerileme nedeniyle toplam ihracat geliri yüzde 8 seviyesinde arttı. 

Muratbey Avrupa’daki pazarını büyütüyor



Türkiye’nin sevilen peynir markalarından Muratbey, Avrupa’da yeni marketlerle anlaşarak 300’ü aşkın ürün çeşidinin bölgedeki sayısal dağıtımını artırıyor. Almanya pazarında da iletişim çalışmalarını hızlandıran Muratbey, ürünlerini Berlin’de açık hava mecralarında da tanıtıyor. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, "2018 yılından bu yana Avrupa Birliği (AB) ülkelerine peynir ihracatını başarıyla sürdürüyoruz. Peynir ülkeleri olarak bilinen Almanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelerde Muratbey markamızla Türk peynirlerinin ilgi görmesi bizi de son derece gururlandırıyor” dedi.  

Koç Holding'den 'Tat Gıda' satışı açıklaması



Koç Holding, Tat Gıda Sanayi A.Ş. paylarının yüzde 49,04'ünü ve bazı intifa senetlerini Memişoğlu Tarım Ürünleri'ne sattığını duyurdu. Açıklamada "Devre konu toplam yüzde 49,04 oranındaki Tat Gıda paylarının tamamı için devir bedeli kapanış uyarlamasına tabi olmak üzere 80 milyon 915 bin 335,72 dolar olarak belirlenmiştir" denildi.

Aile yadigarı lezzetler “Sinangil 60 Yıllık Tarifler” kitabında toplanıyor



Türkiye’nin ilk paketli un markalarından Sinangil, 60. yılında nesilden nesile aktarılmış, aslına uygun unlu lezzetlerin tariflerini “Sinangil 60 Yıllık Tarifler” kitabında topluyor. Şef ve sosyal medya fenomeni Şükran Kaymak’ın çağrısıyla başlayan kampanya doğrultusunda, Sinangil’i sosyal medyada takip eden katılımcılardan gelen tarifler öncelikle jüri tarafından değerlendirilecek. Ardından seçilen 60 farklı lezzet ve hazırlanışları, hem kitapta yer almaya layık görülecek hem de Sinangil’in sosyal medya hesapları ile kampanyaya özel web sitesinde paylaşılacak.