Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: antalya

Growtech Eurasia Antalya Expo Center'da


Yayın: 03-12-2012
Etiketler: antalya gıda tarım

Uluslararası alım heyetleri ile türk tarım üreticilerini buluşturan 12'inci Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 5 Aralık'ta Antalya Expo Center'da düzenlenecek.

 

Türkiye et tüketiminde ‘kanatlanacak’



4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde konuşan BESD-BİR Başkanı Dr.Sait Koca, “2025 yılında Türkiye’nin et tüketiminin 32,9 kg kanatlı eti ile birlikte toplam 48,7 kg’ye yükselmesini hedefliyoruz. Böylelikle, yakın gelecekte Dünya ortalaması olan 43,9 kg kişi başı et tüketimini geçmek ve daha sonraki yıllarda gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak hedefimizdir” dedi.
 

Komşufırın’dan büyüme hamlesi



Üçüncü nesil fırın kavramının öncüsü Komşufırın, sıcak ve taze ürünlerini İstanbul dışına taşıyarak, Anadolu’da ve yurt dışında açmayı planladığı dükkanlar ile büyüyor.
 

5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi Antalya’da yapılacak



Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR) tarafından iki yılda bir düzenlenen 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak. Beyaz et sektöründe uluslararası katılımla gerçekleşen tek ve en büyük kongre olan organizasyona; dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye’den çok sayıda önemli bilim insanı, uzman ve sektör paydaşları katılacak.
 

FSUMMIT’in hijyen sponsoru Diversey oldu


Yayın: 25-03-2021
Kategori: Gıda ve Hijyen

Hijyen konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden Diversey, insanların özgürce yaşamlarını sürdürebildiği, sağlıklı ve güvenli bir dünya olmasına katkı sağlamak vizyonuyla hijyen ihtiyacı duyan tüm sektörlere destek olmaya devam ediyor. Diversey, dünya turizm profesyonellerinin yeni buluşma noktası olacak olan 1. Uluslararası Turizm Gastronomisi ve Ağırlama Zirvesi FSUMMIT’in hijyen sponsoru oldu.
 

Domatesin koronası 'İsrail virüsü'


Yayın: 19-05-2021
Kategori: Gıda

Antalya'daki domates üreticisi, İsrail'den gelen tohumlarda ortaya çıktığı için 'İsrail virüsü' denilen ve tıpkı koronavirüs gibi kısa sürede diğer bitkilere de yayılan virüs nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Hastalığın tespit edildiği seralar, 14 gün karantinaya alınıp, tamamen ilaçlanıyor, ürünler ise imha ediliyor. Ziraat mühendisi Abdulhamit Yeter, "'Domatesin koronası' diyoruz bu virüse. Çok sinsi bir virüs. Sera içinde yapılan işlemlerle her yere yayılıyor. Şu anda başlangıç aşamasında ama böyle giderse 3 yıl içinde yiyecek domates bulamayız" dedi.
 

TOMRA Food, ceviz işleyicileri için geliştirdiği yeni teknolojileri sergiledi



TOMRA Food, Antalya’da düzenlenen 2.Ceviz Türkiye Fuarı’nda, ceviz işleyicileri için sunduğu sensör tabanlı ayıklama çözümlerini sektör profesyonelleri ile buluşturdu.