Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Eksun Gıda’nın cirosu 7 milyar TL’ye yaklaştı



2024 yılı 9 aylık finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlayan Eksun Gıda’nın cirosu 7 milyar TL’ye yaklaştı. Şirketin yurt içi net satışları yaklaşık 5,4 milyar TL olurken, yurt dışı satışları 1,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. 

EvoLog, Tırsan’dan aldığı 750 treyler ile filosunu büyütüyor



EvoLog Lojistik, Tırsan’ın tenteli perdeli Multi Ride modeli 750 adet treyleri filosuna kattı. İki şirket arasındaki anlaşmanın imza töreninde EvoLog Lojistik CEO’su Barış Talay, bu ve devam edecek yatırımlarıyla EvoLog’un iş hacminin ve hizmet hızının kayda değer oranda artacağını belirterek, filolarına katılacak yeni çekici ve treylerlar ile 2 bin 500 özmal ekipmana ulaşacaklarını söyledi.

Tuğçe Aksoy, Magnum’da global marka direktörlüğüne atandı



Magnum'un küresel marka etkileşimi ve dijital lideri olarak görev yaptığı geçtiğimiz 7 yıl boyunca markanın vizyonunu ve planlarını şekillendirmede önemli rol oynayan “Dondurma Kadın” Tuğçe Aksoy, Magnum’da global marka direktörlüğüne atanan ilk Türk oldu.

Şimdi de börek skandalı... Kıymanın içinden sakatat çıktı



Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit veya tağşiş ıapılan Gıdalar listesi, kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. İstanbul Fatih’teki bir börekçide, börek iç harcında sakatat (taşlık) kullanıldığı ortaya çıktı.

Ülker'in 9 aylık cirosu 58 milyar TL


Yayın: 08-11-2024

Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Ülker, 2024 yılının dokuz aylık dönemini 58 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket hem Türkiye hem de ihracat ve yurt dışı operasyonlarıyla büyümeye devam etti. 

Dubai çikolatası furyası e-ticarete de sıçradı



Sosyal medyayla dünyaya yayılan ve Türkiye’de de her geçen gün ilginin arttığı Dubai çikolatası, online alışverişte de yükselişe geçti. Hepsiburada verilerine göre ekim ayından bu yana kullanıcıların en çok arattığı kelimeler arasında Dubai çikolatası üçüncü sırada yer alıyor.

Oruç Baba İnan: “Gıda ve tarım sektörleri için sosyal sermayeye çok ihtiyacımız var”



Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Tarım ve Gıda Sektörlerinde Yapay Zeka ve İş Zekası” başlıklı etkinlik, tarım ve gıda alanlarında çalışan kamu ve özel sektör temsilcilerini akademisyenlerle buluşturdu. Toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, “Gıda ve tarım sektörleri için sosyal sermayeye çok ihtiyacımız var. Bunun için de sektördeki herkesi bilinçlendirmeli ve geliştirmeliyiz” dedi.

Türkiye’den 120 ülkeye 506 milyon dolarlık zeytinyağı ihracatı



Zeytinyağı sektörü kısıtlama ve kotalarla geçirdiği zorlu 2023/24 sezonunda 70 bin 750 ton zeytinyağı ihraç ederek 506 milyon 374 bin dolar dövizi Türkiye’ye kazandırdı. 2023/24 sezonunda prina yağı ihracatı da 11 bin 38 ton karşılığı 48 milyon 59 bin dolar olarak kayıtlara geçti. Eylül ayı sonunda biten sofralık zeytin ihracat sezonunu 210 milyon dolarla geride bırakan Türk zeytincilik sektörü, 2023/24 sezonunu 765 milyon dolarlık döviz getirisiyle geride bırakmış oldu.

Ulusoy Un İtalya’da makarna üretim şirketi satın aldı



Türkiye’nin önemli un üreticilerinden ve ihracatçılarından Ulusoy Un, katma değeri yüksek alanlarda genişleme stratejisi doğrultusunda, İtalya’nın Silvano d'Orba bölgesinde 100 yılı aşkın süredir yüksek kaliteli İtalyan makarnası üretimi gerçekleştiren Pastificio Mediterranea S.r.l.’nin (“Şirket veya Pastificio Mediterranea”) hisselerinin %85’ini İspanyol Cerealto Grubu’ndan satın aldı.

AB tesciliyle dünyada Ayvalık zeytinyağının katma değeri artacak



“Turizmin Değeri, Zeytinyağının Başkenti” sloganıyla Ayvalık Ticaret Odası tarafından düzenlenen “19. Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali” 1-3 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. Festivalin ikinci gününde Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen “Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü” panelinin açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Avrupa Birliği (AB) tesciliyle dünyada Ayvalık zeytinyağının katma değeri artacaktır” dedi.
 
Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi