Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: ambalaj

Ambalaj endüstrisi Ay Yıldızları’nı seçti


Yayın: 24-10-2012
Etiketler: ambalaj paketleme

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 3. düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nın sonuçları belli oldu. 12 farklı kategoride 170 ambalajın başvuru yaptığı yarışmada, 14 Altın, 16 Gümüş, 20 Bronz ve 77 Yetkinlik Ödülü düzenlenen törenle kazanan firmaların yetkililerine takdim edildi.

 

Süt sektöründe kayıtdışılığa ambalajlı önlem


Yayın: 24-10-2012
Etiketler: ambalaj paketleme süt

Gıda sanayi içinde yüzde 15 üretim değerine sahip süt ve süt ürünleri sektörü temsilcileri, kayıtdışı üretimden şikayetçi. Üreticiler, hijyenik olmayan koşullarda gerçekleşen ve denetlenmeyen süt üretimi ve bu üretimin kayıt dışı olmasını, süt üretim zincirinin en temel sorunu olarak görüyor. Kayıtdışılığın azaltılması için de mutlaka ambalajlı üretim yapılması gerektiğini ifade ediyor.

 

Gıdanın iyisi ambalajından belli olur


Yayın: 27-10-2012
Etiketler: ambalaj gıda paketleme

Sağlıklı ve kaliteli gıdalara yönelik talebin artması, yeni tüketici trendleri ve gıdayla ilgili yasalarda yapılan değişikliklere paralel olarak gıda endüstrisi ürünlerinin ambalaj tasarımlarına büyük önem veriyor. Günümüzde pek çok marka için ambalaj, tüketicilerine iletmek istedikleri mesajları doğrudan aktarabilecekleri araç anlamı taşıyor. Bu yönüyle ambalajlar artık AR-GE sürecinin de önemli parçalarından birini oluşturuyor.


Gıda ile temas eden kağıt/karton malzemelerin gıda kalite ve güvenilirliğine etkileri ve Formaldehit


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Ambalaj Bilimsel

Gıda ile temas eden kağıt/karton malzemelerin gıda kalite ve güvenilirliğine etkileri ve Formaldehit

 

 


Güvenilir gıda için doğru ambalaj şart!


Yayın: 30-10-2012
Etiketler: ahmet kavak ambalaj gkgm

Gıdada güvenilirliğin sağlanması için gıdanın kendisi kadar onunla temas halinde bulunan, ambalaj dahil her türlü madde ve malzemenin de asgari teknik ve hijyenik şartları sağlaması gerektiğini kaydeden Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, bu maddelerin fiziksel ve kimyasal uygunluklarını kontrol amacıyla seri denetim çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

 

583 ambalajlı üründe aykırılık çıktı


Yayın: 26-02-2013

2012 yılında yürütülen hazır ambalajlı ürünlere yönelik denetimlerde, 583 adet üründe ambalaj bilgisi ile aykırılık tespit ettiklerini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 45 ürüne miktar eksikliğinden dolayı 89 bin 696 lira para cezası uygulandığını açıkladı

IPI, meyve suyu kutularında yenilikler planlıyor


Yayın: 28-05-2013

20 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren IPI Aseptik Paketleme Sistemleri, yüksek kaliteli karton ambalaj ve kapak çözümleriyle meyve suyu ve süt sanayine hizmet veriyor.

Peynir Tebliği uygulanmaya başladı


Yayın: 11-01-2016

Peynirler için tuz ve yağ oranı ile etiket bilgilerine ilişkin düzenlemeler içeren Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği, geçiş sürecinin ardından 1 Ocak 2016 itibariyle uygulamaya konuldu.

Ambalajlı gıdaya talep artacak


Yayın: 16-02-2016

Sadettin Korkut
Yönetim Kurulu Başkanı
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD)

Ambalajda 2016 trendleri


Yayın: 15-02-2016

Esin Pala
Solutions Istanbul Ajans Başkanı 
www.solutionsistanbul.com