Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Coca-Cola ambalajlarda geri dönüşüm etiketi kullanacak

Coca-Cola ürünlerinde geri dönüşümlü plastik loga kullanacağını duyurdu. Logo başlangıçta  Coca-Cola, Coca-Cola Zero ve Diet Cola 500ml şişelerinde kullanılacak, zaman içinde CCE Coca-Cola ürünlerin ambalajlarında yer alacak. Geri dönüşüm logosunun marka  tarafından kullanılması binlerce plastik şişeyi çöpe gitmekten kurtaracak.





cocacola.jpg

Coca-Cola Enterprises (CCE), tüketicileri hangi ambalaj materyallerinin yerel yönetimler tarafından geri dönüşüm için toplandığı konusunda bilgilendirmek üzere İngiliz Perakendecilik Konsorsiyumu'nun (BRC) ambalaj üzeri geri dönüşüm etiketini kullanacağını duyurdu.

BRC bu uygulamanın çöpe giderek yalnızca yarısına yakınının geri dönüştürülebildiği plastik şişelerin geri dönüşüm oranın arttırılmasına yönelik yürütülen çabalara büyük destek vereceğini belirtti.

BİNLERCE PLASTİK ŞİŞE ÇÖPTEN KURTULACAK

Söz konusu "geri dönüşümlü plastik" logosu başlangıçta İngiltere'de satılan Coca-Cola, Coca-Cola Zero ve Diet Cola 500ml şişelerinde kullanılacak ve zaman içinde CCE Coca-Cola ürünlerin ambalajlarında yer alacak. PepsiCo, AB InBev, Heineken ve Cott Beverages gibi önemli firmalar da şu ana kadar bu uygulamayı benimsemiş olan firmalar arasında yer alıyor.

BRC Gıda ve Sürdürülebilirlik Direktörü Andrew Opie yaklaşık 150 firmanın bu logoyu kullanma taahhüdünde bulunduğunu belirterek "Şu anda İngiltere'de satılan her 10 plastik şişenin sadece beş tanesi geri kazanılabiliyor, hedefimiz tamamının geri kazanılması. Geri dönüşüm logosunun Coca-Cola tarafından da kullanılması binlerce plastik şişeyi daha çöpe gitmekten kurtaracak" dedi.