Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Diversey içecek hijyeni ile yaşamı güvence altına alıyor

İnsan sağlığını yakından etkileyen en önemli alanlardan biri olan gıda ve içecek hijyeni konusundaki sorumluluğunu araştırmacı ve yenilikçi yaklaşımı ile en iyi şekilde yerine getiren Diversey, sektöre yönelik türlü hijyen ürünleri ile bu konudaki uzmanlığını kanıtlıyor.





diversey.jpg

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ‘uluslararası tecrübe, ulusal özen’ felsefesi ile faaliyetlerini sürdüren Diversey Gıda ve İçecek Hijyeni Grubu, alanında uzman ve deneyimli kadrosu ile süt ve süt ürünleri üreticileri, alkollü ve alkolsüz içecek üreticileri, her türlü işlenmiş gıda üreticileri ile tarım, ilaç ve kozmetik sektörüne hizmet veriyor, doğru hijyen ve sanitasyon uygulamaları konusunda başarılı projeler geliştirerek müşterilerine ‘en iyi’yi sunmak için çalışıyor.

Diversey olarak hedeflerinin, gıda ve içecek tesislerinin daha güvenli ve hijyenik olmasını sağlayan üstün ürünler üreterek yaşamı korumak, ürün ve faaliyetlerin çevresel etkisini azaltarak gelecek nesiller için dünyayı korumak ve toplum refahına katkıda bulunacak daha sürdürülebilir işletmeler oluşturarak iş hacimlerini geliştirmek.oldğun söyleyen Diversey Meşrubat Sektörü Satış Müdürü Cenk Mısırlıoğlu, “Diversey Gıda ve İçecek Grubu, sektörde bu hedef doğrultusunda ilerlemekte ve pazardaki lider pozisyonunu bu anlayışla sürekli kılmaktadır. Gıda ve içecek sektöründeki üretim zincirinin başlangıcı olan çiftliklerden itibaren teknik uzmanlığı ile işin içinde olan Diversey,  meyve suyu, meşrubat, içme ve maden suyunu da içine alan sektörde, üretimden satışa dek tüm aşamaları kontrol altında tutarak, ürünleri tüketici ile buluşana kadar hijyen çözümleri ile korumaktadır” diyor.

 

Gıda ve içecek hijyenine yönelik araştırmacı ve yenilikçi yaklaşım

İçecek hijyeninin önemine dikkat çeken Mısırlıoğlu, meyve suyu süreçlerine yönelik hijyen uygulamaları açısından Diversey olarak her türlü çözüm ve uzmanlık hizmeti için sektörün destekçisi olduklarını şu sözlerle anlatıyor:

“Sektöre katkımız, etkin temizlik ve dezenfeksiyon programları ile optimum maliyetli temizlik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine destek yönündedir. Danışmanlık birimimiz ise, kalite yönetim sistemleri ve gıda güvenliği yönetim sistemleri üzerine hizmet sunmaktadır. Diversey olarak, hijyen uygulamalarındaki uzmanlığımızı müşterilerimiz ile güç birliği yaparak pekiştiriyoruz. Müşterilerimizin temizlik sonuçlarını geliştirmek için, işletme verimlerini artıracak temizlik programları ve çevresel etkileri en aza indirecek sürdürülebilir çözümler sunuyoruz. Müşterilerimizin daha güvenli temizlik operasyonlarına sahip olmalarına yardımcı olarak, daha güvenli ürünler üretmesine katkı sağlayarak ve marka imajlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirerek meyve suyu sektörüne destek olmayı ve bu yönde hizmet üretmeyi amaçlıyoruz. İnsan sağlığını yakından etkileyen en önemli alanlardan biri olan gıda ve içecek hijyeni konusundaki sorumluluğunu araştırmacı ve yenilikçi yaklaşımı ile en iyi şekilde yerine getiren Diversey, sektöre yönelik türlü hijyen ürünleri ile de konudaki uzmanlığını kanıtlıyor.”

 

Hijyene dair her türlü ürün

Diversey Gıda ve İçecek Grubu; Diverflow şemsiye markasıyla kapalı alan, Diverclean şemsiye markasıyla açık alan, Divobrite şemsiye markasıyla şişe yıkama, Dicolube şemsiye markasıyla bant kaydırma, Divos şemsiye markasıyla membran, Diverwash şemsiye markasıyla tepsi, damacana, kasa yıkama, Divosan şemsiye markasıyla dezenfeksiyon ve sanitasyon, Divoplus şemsiye markasıyla katkı ürünleri, Deosan şemsiye markasıyla çiğ süt hijyeni, ClearKlens şemsiye markasıyla ilaç ve kozmetik ürün potföyüne sahip. Bunun yanı sıra Diversey; Suma markasıyla mutfak hijyeni, Clax markasıyla çamaşır hijyeni, Taski markasıyla bina bakımı, Softcare markasıyla kişisel hijyen, Solare ve Belleza markasıyla kağıt ürünleri, yine Solare markasıyla hijyen destek ürünleri ve sarf malzemeleri ile hijyene dair her türlü ürün grubunu portföyünde bulunduruyor. Ayrıca Diversey Gıda ve İçecek Hijyen Grubu, başarısının devamı için yeni teknolojilere, mühendislik hizmetlerine ve AR-GE çalışmalarına ciddi yatırımlar yapıyor.

 

Sektörde standartları yükseltiyor

Diversey olarak, gıda ve içecek sektöründeki müşterilerinin, bütün üretim ekipmanlarındaki en yüksek hijyen standartlarını elde etmeleri ve en hassas gıda ve içeceklerin dahi korunmasını sağladıklarını vurgulayan Diversey Meşrubat Sektörü Satış Müdürü Cenk Mısırlıoğlu, yerinde temizlik CIP ürün teknolojileriyle müşterilerin, temizlik ve dezenfeksiyon ihtiyaçlarını en iyi şekilde gözlemleyip optimize ettiklerini anlatıyor. Optimize edilmiş CIP programlarının, temizlik sıklığını ve zamanını, su ve enerji kullanımını minimize ettiğini aktaran Mısırlıoğlu, otomatik dozaj, görüntüleme ve kontrol sistemlerinin doğru seviyede deterjan ve dezenfektan kullanımıyla tutarlı ve etkin maliyet performansı sağladığını ifade ediyor.

Bir diğer ürünleri olan Andele’nin ise, içecek endüstrisinin ihtiyaçlarına cevap veren, operasyonel maliyetleri düşüren, temizlik zamanından tasarruf ve üretim esnekliği sağlayan bir temizlik programı olduğu bilgisini veren Mısırlıoğlu, “Andele içecek endüstrisi için zaman etkinliği ve verimlilik konularında standartları yükseltmektedir” diyor.

Diversey, Gıda ve İçecek Grubu tarafından geliştirilen “Dry Tech” ile su kullanmadan, konsantre özel ekipmanlarla desteklenerek uygulanabilen yeni nesil bir bant şartlandırma yaklaşımı olarak kabul ediliyor. Dünyada 1200 dolum hattı, Dry Tech sistemiyle işletiliyor. Bu sayede 1,8 milyon ton su tasarrufu sağlanıyor ve 6 milyon bant kaydırıcı daha az çevreye karışıyor.

 

Çevreye ve gelecek nesillere duyarlılık ön planda

Küresel ısınma sonucu değişen hava koşullarının, doğal kaynakların daha dikkatli kullanılması zorunluluğunu beraberinde getirdiğini anımsatan Diversey Meşrubat Sektörü Satış Müdürü Cenk Mısırlıoğlu sözlerine şöyle devam ediyor: “Diversey bu konudaki hassasiyetini, yaşadığı dünyaya ve gelecek nesillere karşı duyarlılığını ise gıda işletmelerinde ‘su kullanım’ etkinliğini artırmak için geliştirilmiş bir su kontrol sistemi olan “AquaCheck” ile göstermektedir. Ayrıca Diversey’in “Divos” ürün portföyü, temizlik prosedürleri ve uygulama uzmanlığı; yiyecek, içecek ve ilaç sanayilerinde bulunan tüm membran sistemlerinin (MF, UF, NF, RO, Elektrodiyaliz) performans ve üretim etkinliğini artırarak daha iyi sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Divos’un geniş ve yenilikçi ürün portföyü uluslararası membran üreticileri tarafından test edilip onaylanmıştır.”

 

Diversey olarak, gıda ve içecek sektöründeki müşterilerimizin bütün üretim ekipmanlarındaki en yüksek hijyen standartlarını elde etmeleri ve en hassas gıda ve içeceklerin dahi korunmasını sağlıyoruz. Yerinde temizlik CIP ürün teknolojileriyle müşterilerin, temizlik ve dezenfeksiyon ihtiyaçlarını en iyi şekilde gözlemleyip optimize ediyoruz.