Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Metrans’tan gıda endüstrisine yönelik çözümler

Metrans Makina’nın düstribütörlüğü yürüttüğü ABD’li Waukesha firmasının hijyenik pompoları ve proses ekipmanları, alkol, aroma, bebek maması, çikolata, et emülsiyonları, maya, meyve suyu ve püresi, salça, süt ve süt kreması, şurup, yağ, yoğurt transferi gibi uygulamalarda kullanılıyor. 





metrans.jpg

Kurulduğu 1991 yılından beri kendi alanlarında dünya sıralamasının ilk basamaklarında yer alan üreticilerle çalışan Metrans Makina; uygun ekipmanı belirlemek için mühendislik hizmetleri, pompa ve yedek parçaların yurtdışından temini, ihtiyaca göre montajı, işletmeye alınması, standart ürünler ve yedek parçaların stoğunun tutulması ile satış sonrası servis ve bakımların yerine getirilmesi konusunda faaliyet gösteriyor. Metrans’ın Türkiye distribütörlüğünü yaptığı firmalardan biri de, hijyenik uygulamalarda pompa ve ısı eşanjörleri alanlarında önde gelen üreticilerden olan ABD menşeli Waukesha. 100 yıllık geçmişi bulunan ve günümüzde SPX Corporation bünyesinde bulunan Waukesha, müşterilerinin üretkenliği, ürün kalitesi ve karlılığını artırmayı önceliği olarak benimsiyor.

Waukesha’nın ürün programı incelendiğinde zengin özellikli sistemler dikkat çekiyor. Bu sistemler arasında; Hijyenik santrifüj pompalar, hijyenik döner pistonlu pompalar, endüstriyel döner pistonlu pompalar, boru tipi ısı eşanjörleri (Tubular Heat Exchangers), sıyırıcılı ısı eşanjörleri (Scrape Surface Heat Exchangers) ve dispersiyon ekipmanları bulunuyor.

 

Santrifüj ve lob pompaların teknik özellikleri

Santrifüj pompaların belirgin teknik özellikleri şunlardır: Yüksek verim, düşük NPSH gereksinimi, çoğu modelde tek tip mekanik salmastra sayesinde düşük yedek parça stok maliyeti, biyofarma, aseptik, hijyenik ve yüksek basınç uygulamaları için özel modeller, tek parçalı pompa fanı/şaft tasarımı (200 serisi modellerde), kolay bakım ve düşük bakım maliyeti, 316L paslanmaz çelik fan ve pompa gövdesi, yatay, dikey ve 45⁰ açılı çıkış bağlantısı pozisyonu,

C.I.P. (Clean In Place) yapılabilme özelliği, WFI salmastra ve çift mekanik salmastra seçenekleri.

Tek mekanik salmastra, çift mekanik salmastra, o-ring ve çift o-ring şaft sızdırmazlık seçeneklerine sahip lob pompalarda, paslanmaz çelik gövde, kapak ve pompa şaftından oluşuyor. Bu pompaların opsiyonel özelliklerinde ise aseptik modeller, ceketli gövde kapağı, 316L pompa gövdesi ve kapağı ile elektro cila mevcut. Sürtünme yapışmasına karşı standart Non-galling Waukesha Alloy 88 rotor malzemesi, düşük kleranslarla çalışabilme özelliği sayesinde geniş viskozite aralığındaki sıvıları transfer edebilme, ürünle temas etmeyen şaft yatakları, her iki yöne çalışabilme, yatay ve dikey tüm modellerin C.I.P. (Clean In Place) yapılabilmesi de ürünün öne çıkan diğer özellikleri.

 

 

Santrifüj pompa

Lob pompa

Azami Çıkış Basıncı 

86 bar

34,5 bar

Azami Kapasite

270 m³/saat

102 m³/saat

Azami Sıcaklık

(+)100⁰C

(+)149⁰C

 

 

Waukesha firmasının ürünleri; alkollü/alkolsüz içecek, biyoteknoloji, genel endüstri, gıda, ilaç ve kişisel bakım gibi endüstriyel alanlarda kullanılıyor. Ürünler; alkol, aroma, bebek maması, çikolata, et emülsiyonları, krem ve losyon, maya, meyve suyu ve püresi, salça, süt ve süt kreması, şurup, yağ, yoğurt transferi gibi uygulamalarda kullanılıyor.