Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Duru, Bulguru Dünyaya Tanıtıyor !

Avrupalıların yeme kültürüne adapte edilmiş, ambalajıyla birlikte mikrodalgada 3 dakikada veya tavada hazırlanabilen hazır bulgur pilavı ‘Duru Vital Bulgur Serisi’ Avrupa ve Türk pazarında yerini aldı” dedi.





duru_bulgur.jpg

Bulguru dünyaya tanıtmayı, dünya mutfak kültürüne kazandırmayı hedefleyen Duru Bulgur’un, yenilikçi ürünleriyle de sektörde ilklere imza atmaya devam ettiğini belirten Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, “Avrupa’daki tüketicilere bulguru tanıtmak amacıyla, Avrupalıların yeme kültürüne adapte edilmiş, ambalajıyla birlikte mikrodalgada 3 dakikada veya tavada hazırlanabilen hazır bulgur pilavı ‘Duru Vital Bulgur Serisi’ Avrupa ve Türk pazarında yerini aldı” dedi.

Duru, üretimlerinin yüzde 40’ını başta Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Japonya, Mısır, Libya, Irak, Nijerya olmak üzere toplamda 30 farklı ülkeye ihraç ettiklerini sözlerine ilave etti.

 

10 Farklı Dilde Bulgur Kitabı,

B vitaminleri, protein ve mineral bakımından zengin, uzmanların ilaç yerine tavsiye ettiği bulgurun tanıtımı için Duru Bulgur katıldığı fuarlarda bulgurun besinsel değerini, bulgurun pişirme tekniğini ve bulgurla yapılacak yemekleri yabancı tüketicilere anlatmak amacıyla 10 farklı dilde bulgur kitabının dağıtımını yapıyor.

Duru Bulgur olarak, geçtiğimiz ekim ayında yayımlanan “Tarihinden Tarifine Bulgur” kitabıyla, buğdayın keşfi ile birlikte başlayan süreçte bulgurun besin olarak sofralarda yer alışını, ticari olarak sektörde doğuşunu anlatan ve aynı zamanda Türk ve Dünya mutfağından uyarlanmış bulgurlu yemekleri tüketicilere tanıtarak bilinirliğini üst seviyeye taşıma gayretini somutlaştırdıklarının altını çizen Duru, bu kitap sayesinde sektörde bir ilki de gerçekleştirmiş olduklarını söyledi.

“Bulgurun sağlık için ne denli elzem bir besin olduğu Diyetisyen Seçil Kenar tarafından  ‘Tarihinden Tarifine Bulgur’ kitabında anlatılmaktadır” diyen Duru, kitaplarıyla ilgili olarak şu bilgileri aktardı: “Pratik, yenilikçi ve bir o kadarda lezzetli tariflerle de mutfakların ufuklarını genişletecek nitelikte. İçli köfte alışagelmiş köfte formundan çıkarılarak, kıymalı değil de balıklı, sofraların değişmez lezzeti ekmekler de bulgurla yapıldı. Bu kitapta bebekleri de unutmadık. Bulgurun içerdiği B vitaminlerinin bebeklerin zihinsel gelişimde çok önemli bir faktör olduğunun bilincinde olan anneler içinde özel bir mama hazırlandı.”

 

Tarihinden Tarifine Bulgur kitabında, bulgur hakkında A’dan Z’ye her şeyin öğrenebileceği bir kitap olduğunu vurgulayan İhsan Duru, “Duru Bulgur olarak, aşçılık, gastronomi,  beslenme ve diyetetik, bölümlerinde okuyan öğrencilerin de faydalanması için Tarihinden Tarifine Bulgur kitabını 81 Üniversite kütüphanesine bağışlamış bulunmaktayız” dedi.