Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Meşrubatlarda bulanıklık ve renk ölçümü

Kalite Güvencesi, Su Kazanımı, Maliyet Azaltımı





mesrubatlarda_renk.jpgMeşrubatların tad ve görünümü her zaman yüksek kalitede olmalıdır. Ürün speclerinin dışına çıkmasına sebebiyet verecek hatalardan kaçınmak hayati derecede önemlidir. Atık maddelerin maliyeti, üretim kayıpları markanıza zarar verecektir. Meşrubat üretiminde yüksek hızda paketleme hatlarınının kullanımı , kayıpların önlenmesi için üründe spec dışı durumların anında belirlenmesi mecburiyetini doğrurmaktadır.

The METTLER TOLEDO InPro8300 RAMS (Reflection Absorption Measuring Switch) hat üzerinde in-line olarak  ürün,CIP solüsyonları ve su arasındaki renk  ve bulanıklık değişimlerinisaniyede 5 kere detekte ederek   bu ihtiyaçlara doğrudan çözüm olabilmektedir.

 

Rams aşağıdaki durumları tanımlamak için kullanılır;

• Farklı sıvılar arasında faz ayırma

• normal ve diet içecekler arasındaki seyrelme farklılıklarını algılama

• Bulanıklık değişimleriTurbidity changes

• Dolumdan once farklı ürünleri saptamada

Proses Verimliliğini Artırmak için Bulanıklık ve Renk Ölçümü

 

Kaliteyi Artırma

Rams diet içecekler ile normal içecekler arasındaki farklılığı kalite kontrolü olarak detekte etmek için ön dolum veya ön karbonatlamadan once hatta monte edilebilir. Ayrıca doğru pakete doğru ürünün konulup konulmadığını kontrol etmek için de ürün tanımlama amaçlı da kullanılabilir.

Typical example of a measurement report on light/water dilutions of a sugar-free diet drink with

the InPro8300 RAMS Basic.

It shows a good linearity of measurement signal vs.

% sugar-free diet drink.

 

METTLER TOLEDO InPro8300 RAMS system

• Hızlı ve Doğru -  ürün kalitesinin anlık olarak belirlenmesi için sıvıların yansıma ve absorbsiyonu 4 led kullanılarak ölçülür..

 Su Kazanma

Rams farklı ürünler arasında püskürtülen suyu minimize etmek için kullanılır. Farklı renkteki ürünler arasında püskürtülmek için gerekli olan minimum su miktarı detekte edilir. Alternative olarak ,ürünler arasında su püskürtülmesi tamamen elemine edilir vearka arkaya ürünlerin gönderilmesi Kabul edilir.

Maliyet Azaltma

Rams ayrıca en düşük maliyetlerle temizlik verimliliğini sağlamak için CIP solüsyonlarının hazırlanması ve geri kazanımı için de kullanılır. Üretim boyunca atıkları azaltarak birim maliyet de azaltılmış olur.