Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Türkiye organik çayda söz sahibi olacak

Dünyada giderek büyüyen organik çay pazarına Türkiye de göz dikti. ÇAYKUR Genel Müdürü, organik çay üretimini artırarak, dünya pazarlarında yoğun talebi karşılamak ve yer edinmek istediklerini söyledi.




cay_tarlasiÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, organik çay üretimini artırarak, dünya pazarlarında yoğun talebi karşılamak ve yer edinmek istediklerini söyledi. Sütlüoğlu, hedefin 2023 yılında 50 bin tonluk ihracata ulaşmak olduğunu belirtti.
Organik çay üretimi istişare ve bilgilendirme toplantısı, Borçka Muratlı Çay Fabrikası'nda yapıldı. Toplantıda bilgilendirmede bulunan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, organik ürünlerin, gelişen bilinçli tüketicinin tercih etmesiyle hızlı yayıldığını ve pazar payını artırdığını ifade etti. Sütlüoğlu, "Biz de organik çay üretimimizi artırarak, dünya pazarlarında yoğun talebi karşılamak ve yer edinmek istiyoruz. Hedefimiz, 2023 yılında 50 bin tonluk bir ihracata ulaşmak. Bunu da büyük oranda organik çayla yapmak istiyoruz. ÇAYKUR'da Hemşin bölgesinde başlayan organik uygulama, gönüllülük üzerinde yürüyor. Bir zorlama yok. Memnun olmasaydılar vazgeçerlerdi. İsteyen, istediği zaman organik çay üretiminden vazgeçebilir." şeklinde konuştu.
ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu, organik üretimin önemi ile ilgili şunları söyledi: "Tarımda şu anki uygulamaya konvansiyonel diyoruz. Yani kimyasal gübreyle üretim yapıyoruz. Kimyasal gübre, tercih edilmesi gereken bir gübre değil. Çünkü toprağın tertibini, yapısını bozan bir gübredir ve uzun yıllar bölgede kimyasal gübre kullanıldığı için de maalesef toprak yapısını kaybetti. Bir tavla zarı kadar toprakta 3 milyon mikro organizma var. Toprağı toprak yapan bu mikro organizmalar. Kimyasal gübre kullandığımız için mikro organizmalar öldü. Ayrıca, kimyasal gübre kullanılmasından dolayı yer altı sularımız da kirleniyor."
Kaynak: haberler.com